به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، رشید قربانی در نهمین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کردستان که در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان برگزار شد، اظهارداشت: میانگین پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره اول متوسطه استان تقریبا در حد میانگین کشوری است.
وی افزود: در پوشش تحصیلی دانش آموزان پسر و دختر دوره دوم متوسطه، پوشش تحصیلی پسران در حد میانگین کشور است اما پوشش تحصیلی دانش آموزان دختران به ویژه دختران روستایی پایین تر از میانگین کشوری است.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان به علل موضوع و پایین بودن میانگین پوشش تحصیلی دانش آموزان دختر اشاره کرد و ادامه داد: بخشی از علت مربوط به شرایط فرهنگی حاکم و همچنین پراکندگی جمعیت و عدم تمایل خانواده ها جهت فرستادن دختران به مدارس شبانه روزی خارج از محدوده زندگی است.
قربانی در ادامه سخنان خود یادآور شد: ازدواج، اشتغال و برخی بیماری های جسمی و ذهنی از عوامل دیگر پایین بودن پوشش تحصیلی دختران در استان کردستان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان موفقیت های استان در بخش آموزش متوسطه پرداخت و بیان کرد: بر اساس مستندات اعلام شده از طریق وزارت آموزش و پرورش در طول سه سال گذشته پوشش تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول استان ۱/۵۹ درصد رشد داشته است در حالیکه رشد کشوری این دوره ۴۶ صدم درصد است.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه رشد پوشش تحصیلی دانش آموزان متوسطه دوم استان نسبت به سه سال گذشته ۶/۴۸ است، گفت: رشد کشوری این دوره ۲/۸۹ بوده است.
قربانی به افزایش نرخ گذر تحصیلی نیز اشاره کرد و اظهارداشت: نرخ گذر از دوره ابتدایی به متوسطه اول به ۹۸ درصد افزایش پیدا کرده و دارای رشد یک درصدی است، در حالیکه رشد کشوری ۶۷ صدم درصد است و نرخ گذر از دوره متوسطه اول به دوم متوسطه نیز به ۹۲ افزایش یافته است که رشد استانی آن ۱/۵۵ درصد است و رشد کشوری این بخش ۷۳ صدم درصد اعلام شده است.
وی به ارتقای پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره های پیش دبستان و دبستان نیز اشاره کرد و افزود: نسبت به سال ۹۳ در این حوزه شاهد رشد ۲۶ درصدی هستیم یعنی از ۶۴ درصد به ۹۰ درصد رسیده ایم، در حالیکه رشد کشوری این دوره تنها ۱۶ درصد بوده و از ۵۴ درصد به ۷۰ درصد رسیده است.
گفتنی است در پایان این نشست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تقبل کرد در تخصیص اعتبار جهت فعال کردن برنامه دیجیتال آموزش الکترونیکی، تهیه سیستم های آموزشی و بهره گیری از خرید خدمات بخش های غیر دولتی در مناطق روستایی مساعدت کند.
همچنین مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان طی مکاتبه ای به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت آموزش و پرورش درخواست مجوز جهت کاهش تراکم های کلاسی مناطق روستایی جهت جذب بیشتر دانش آموزان مناطق روستایی را پیگیری کند.
نظر شما