به گزارش خبرگزرای مهر به نقل از فرانس پرس و رویترز، کاندولیزا رایس، دولت ایران را به ارسال بمب به عراق متهم و در گفتگو با خبرنگاران ادعا کرد : حتی اگر ارتباط مستقیمی میان دولت ایران و استفاده کنندگان از این بمب ها ثابت نشود؛ باز هم دولت ایران مسئول انتقال این بمبها به عراق است.
ادعاهای واهی رایس در حالی صورت می گیرد که اخیرا پیتر پیس رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که کشورش مدارکی مبنی بر دخالت مستقیم ایران در عراق در دست ندارد.
گرچه پیس دلایل خود درباره دخالت غیر مستقیم تهران را نیز ارائه نداد، اما اظهار داشت : صرف اینکه گفته شود تسلیحات مورد استفاده در عراق، در ایران ساخته شده است؛ نمی تواند عاملی برای متهم کردن ایران به دخالت مستقیم در عراق باشد.
رایس در ادامه ادعاهای بی اساس خود گفت : واشنگتن از طریق مقامهای عراقی و کانالهای دیگر برای کمک به برقراری ثبات در عراق با مقامهای ایران در تماس بوده است و اخیرا نیز از طریق این کانالها نگرانی خود را از فعالیتهای اخیر به مسئولان ایران اعلام کرده است.
گفته می شود که رایس همچنین به سفیر آمریکا در بغداد اختیار داده است درباره امور مربوط به عراق با مقامهای ایران ارتباط برقرار کند؛ مقامهای آمریکا اعلام کرده اند این کانال هرگز فعال نشده است.
وی همچنین از عراقی ها خواست تا برای مصالحه و سازش تلاش کنند.
کاندولیزا رایس ضمن تمجید از اجرای طرح امنیتی بغداد، از عراقی ها خواست تا از این فرصت تنفس و توقف (خشونت ها) در راستای حل اختلافات بهره ببرند.
رایس درباره این طرح گفت : درباره مبارزه برای امنیت قدمهای خوبی برداشته شده است.
وی افزود : اینکه عراقی ها از این فرصت چگونه برای حل اختلافات استفاده کنند، واقعا مهم است.
این در حالی است که اخیرا دموکراتهای ارشد آمریکا با ابراز تردید درباره صحت ادعاهای دولت بوش مبنی براینکه ایران مخفیانه اسلحه در اختیار شبه نظامیان عراق قرار می دهد، تاکید کردند که بهترین راه حل این موضوع گفتگو است نه رویارویی .
نظر شما