۱۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۱۱

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

دولت از حمل‌ونقل عمومی حمایت کند/ وجود ۱۱۰ اتوبوس فرسوده در قم

دولت از حمل‌ونقل عمومی حمایت کند/ وجود ۱۱۰ اتوبوس فرسوده در قم

قم - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به افزایش ۱۰ برابری قیمت ناوگان حمل‌ونقل عمومی نسبت به ۱۰ سال گذشته، گفت: دولت از شهرداری‌ها برای خرید اتوبوس حمایت کند.

عباس ذاکریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از اجرای طرح نوسازی ناوگان درون شهری و برون شهری در کشور خبر داد و بیان کرد: در قالب این طرح ۵۰ درصد از هزینه ناوگان به صورت ارزی از صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود که ۳۰ درصد در قالب تسهیلات ۶۰ ماهه تأمین خواهد شد و مابقی هم باید به صورت نقدی توسط متقاضی پرداخت می‌شود.

وی از تصویب پیش طرح خرید ۲۳ اتوبوس توسط شهرداری در شورای اسلامی شهر قم خبر داد و تصریح کرد: این پیش طرح چند ماه پیش به تصویب رسیده و شهرداری قم به دنبال امضای یک قرارداد دیگر برای خرید ۵۰ اتوبوس درون شهری است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه در ناوگان درون شهری قم، ۱۱۰ دستگاه اتوبوس فرسوده وجود دارد، بیان کرد: این اتوبوس‌ها به دلیل مشکلات فراوان در پارکینگ قرار دارند که پس از بازسازی اساسی می‌توانیم به مدت حداقل پنج سال دیگر از آنها در سرویس حمل و نقل درون شهری بهره ببریم.

افزایش قیمت اتوبوس

ذاکریان در بخش دیگری از سخنان خویش با تأکید بر اینکه شهرداری برای نوسازی اتوبوس‌های درون شهری نیازمند کمک دولت است، عنوان کرد: دولت در زمان‌های گذشته ۸۲ درصد یارانه برای تهیه اتوبوس‌های درون شهری پرداخت می‌کرد و این یارانه در حالی به شهرداری داده می‌شد که قیمت اتوبوس بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون بود و شهرداری قم می‌توانست با مبلغ ۲۰ میلیون تومان مالک یک اتوبوس شود ولی این طرح ۱۰ سال است که اجرا نمی‌شود.

وی با اشاره به قیمت کنونی برای خرید یک اتوبوس درون شهری، گفت: مبلغ خرید اتوبوس از ۱۰ سال گذشته تا امروز افزایش قابل توجهی را به دنبال داشته و به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با تأکید بر اینکه خرید اتوبوس با چنین قیمتی بدون کمک دولت از توان همه شهرداری‌ها به ویژه شهرداری قم خارج است، عنوان کرد: در حال حاضر این مسئله موجب چالش بسیار جدی در حمل و نقل عمومی شهرداری‌ها شده است.

اجرای طرح سه‌شنبه‌های بدون خودروی شخصی در قم

وی در بخش دیگری از سخنان خویش با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین کشورهای دنیا به دنبال متقاعد کردن جامعه برای استفاده از حمل و نقل عمومی و دوچرخه هستند، عنوان کرد: شهرداری قم نیز به دنبال مطالعه برای ایجاد مسیرهای ویژه دوچرخه و اجرای طرح سه شنبه‌های بدون خودروی شخصی است.

ذاکریان با اشاره به شلوغی بسیاری از معابر عمومی به دلیل پارک وسایل نقلیه کنار خیابان‌ها و نبود پارکینگ عمومی گفت: شهرداری قم به دنبال ایجاد کمیته پارکینگ است تا شاهد اشغال شدن همین معابر به دلیل پارک دوبل خودروها نباشیم.

وی یکی از مشکلات بارز در قم را حرکت موتورسیکلت‌ها در مسیرهای پیاده‌رو و یا پارک در کنار معابر عمومی ذکر کرد و گفت: برای رفع این مشکلات باید حرکت جمعی صورت بگیرد و محدودیت‌هایی به وجود بیاید تا حمل و نقل عمومی برای مردم مطلوبیت پیدا کند.

افزایش هزینه سفر با حمل و نقل خصوصی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم، اضافه کرد: در صورتی که اجرای طرح ترافیکی صورت نگیرد، امکان توسعه حمل و نقل عمومی به وجود نمی‌آید.

ذاکریان با اشاره به راهکاری که کشورهای بزرگ دنیا در این زمینه پیش گرفته‌اند، تصریح کرد: بالا بردن هزینه سفر با حمل و نقل خصوصی از جمله راهکارهایی است که در آن کشورها پیش گرفته‌اند تا مردم را به سمت حمل و نقل عمومی هدایت کنند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم در بخش پایانی سخنان خویش از طراحی پروژه پیاده‌روسازی در خیابان چهارمردان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت پارکینگ‌های اطراف حرم حضرت معصومه(س) به دنبال ایجاد پارکینگ موتورسیکلت در این طرح هستیم تا شاهد رفع مشکلات این چنینی در اطراف حرم باشیم.

کد خبر 4501021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مصطفی IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
      0 0
      با سلام احسنت