۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۱:۲۴

/ آغاز دور سوم گفتگوهای حقوق بشری ایران و سوئیس/

حقوق بشر جهان‌‌شمول است/ حقوق بشر باید عادلانه و به دور از تعبیض اجرا شود

سومین دوره گفتگوهای دوجانبه حقوق بشری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال سوئیس صبح امروز با حضور جمعی از مقامات ، کارشناسان هر دو کشور در محل مرکز مطالعات وزارت امورخارجه آغاز بکار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم، دکتر عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه کشورمان  با اشاره به سابقه گفتگوی حقوق بشری میان ایران و غرب گفت: مسیر تعامل بین ایران و اروپا از مسیر صدور قطعنامه های حقوق بشری علیه ایران عبور نمی کند، چون این مسیر ، مسیر تقابل است و به نتیجه نمی رسد .

عراقچی با تاکید بر حق بهره مندی همگان از حقوق بشر و عدم برخورد گزینشی با این مسئله اظهار داشت: یکی از اهداف این گفتگو آشنایی با نقطه نظرات طرف مقابل و پرداختن متوازن و غیر تبعیض آمیز با مسئله حقوق بشر است.

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه تصریح کرد: حق توسعه جزو حقوق مسلم بشری است و این حق مسلم با وضع قطعنامه های تحریم علیه کشورها مورد بی توجهی قرار می گیرد. تحریم خلاف حق توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورها است.

عراقچی گفت: استفاده ابزاری از حقوق بشر مردود و غیر قابل قبول است.

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه با اشاره به روابط ایران و سوئیس اظهار داشت: ایران و سوئیس همواره از روابط خوبی برخوردار بوده اند و امیدواریم در این دوره از گفتگوها نیز بحثهای خوبی انجام شود .

در ادامه این نشست "تالمن" معاون وزیر خارجه سوئیس نیز به ایراد سخنرانی پرداخت.

معاون وزیر خارجه سوئیس گفت: دور قبلی گفتگوهای حقوق بشری ایران و سوئیس در سال 2005 انجام شد و ما امیدواریم که گذشت گذشت باعث ایجاد انگیزه های جدیدی برای دور جدید گفتگوها بشود.

وی با تسلیت به درگذشت مرحوم کریمی وزیر فقید دادگستری وی را از چهره های موثر در دور قبلی گفتگو ها معرفی کرد.

معاون وزیرخارجه سوئیس خاطرنشان کرد: ما بر اساس ارزشهای اساسی مشترک می توانیم بر اختلاف نظرها فائق بیایم.

وی افزود: از نظر ما حقوق بشر جهان شمول و غیرقابل نقد است و همه انسانها حق آزادی بیان ، زندگی و مصونیت از شکنجه و سوءرفتار را دارند.

وی دو زمینه همکاری و گفتگو حقوق بشری میان ایران و سوئیس را همکاری در شورای حقوق بشر سازمان ملل و تلاش برای گفتگوی بین فرهنگها و تمدنها توصیف کرد و گفت: ما نباید روی اختلافات تاکید کنیم و گفتگوی میان تمدنها باید مبتنی بر مشترکات باشد.

"تالمن" معاون وزیر خارجه سوئیس تاکید کرد: گفتگوی تمدها نباید وسیله ای برای توجیه اعمال ناشایست در فرهنگها بخصوص در مورد زنان باشد و تسامح فرهنگی پایه حقوق بشر است.

در ادامه این نشست دکتر جمشیدی سخنگوی قوه قضاییه و معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به شعار توسعه قضایی و اصلاحات انجام شده در این قوه در دوران تصدی آیت الله شاهرودی اظهار داشت: این شعار مبتنی بر انجام تغییرات مثبت، هدفمند و اساسی برای دستیابی به عدالت ، کارآیی ، کیفیت ، اعتماد سازی مردم به نظام قضایی است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه به زودی با یک نرم افزار جامع به سوی دادرسی الکترونیک در حال حرکت هستیم گفت: این سیستم هم اینک در چند استان کشور پیاده شده است .

وی همچنین مشارکت مردم در مراحل مختلف دادرسی را یکی از اصول مهم توسعه قضایی توصیف کرد.

معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه  با اشاره به ایجاد 20 هزار شورای حل اختلاف در کشور آن را به عنوان گامی در جهت اصلاح نظام قضایی توصیف کرد.

دکتر جمشیدی زندان زدایی و کاهش مجازات حبس در نظام قضایی کشورمان را یکی از اصلاحات انجام شده دانست و گفت: ما برای 44 مورد از جرایم مجازات های جایگزین به جای زندان در نظر گرفته ایم.

وی همچنین انجام اقدامات بودجه در مورد کودکان و کسانی که هنوز به سن مسئولیت کیفری نرسیده اند را یکی دیگر از اقدامات قوه قضاییه در راستای حقوق بشر توصیف کرد.

کد خبر 450184

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha