۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۱:۴۳

محمدکاظم کاظمی در گفتگو با مهر:

کمرنگ شدن شعر ناشی از کاهش سویه های کاربردی آن است

کمرنگ شدن شعر در زندگی مردم بیش از هرچیز به دلیل اقتضائات تاریخی ، از دست رفتن سویه های کاربردی شعر و نیز وارد شدن سایر هنرها بوده است.

محمد کاظم کاظمی - شاعر - در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد، گفت:  معضلی که شعر امروز دچار آن شده، ناشی از نوع زندگی و اجتماع امروز و ارتباط خاصی است که انسان با رسانه ها و اطراف خودش پیدا کرده .

وی گفت: واقعیت این است که شعر در قدیم چندین کاربرد متفاوت داشت، هم در آموزش و هم در جنبه رسانه ای و هم در جوانب و مباحث اخلاقی. درواقع آموزه های اخلاقی همانند حکمت و معرفت و نیز عرفان یک محمل بزرگ برای شعر به حساب می آمد.

کاظمی اضافه کرد: عرفان یکی از زمینه های موضوعی شعر بود و از آن جایی که مردم به این زمینه های عرفانی و معنوی دلبستگی هایی داشتند ، شعر در شکل های گوناگون و در موقعیت های مختلف کاربرد داشت. در حالی که امروزه خیلی از این نقش ها و یا خود آن موضوعات در زندگی مردم کمرنگ شده و یا برای ارائه آنها ابزارهای دیگری به میان آمده است و به این دلیل می توان گفت که حضور شعر در زندگی امروز کمرنگ شده است.

این شاعر اضافه کرد: مساله دیگر این است که در قدیم شعر هنر بی رقیب ما بوده است و به همین دلیل قاعدتاً مسوولان و تشکیلات حکومت و حلقه های اداری هم به شعر توجه بیشتری می کردند، در حالی که این توجه امروزه بین هنرهای مختلف تقسیم می شود.

کاظمی خاطرنشان کرد : امروز درواقع  یک سلسله مباحث از جمله مباحث ایدئولوژیکی جای شعر را گرفته است بنابراین هنرمندان ما شعر را جدی تر و با توجه به نیازهای اجتماع پیگیری کنند. گاه به نظر می رسد که شاعران از پرداختن به ضرورت هایی که می تواند مخاطبان را به سمت آنها سوق دهد غافل شده اند و به مسئولین هم می شود این نکته را یادآوری کرد همین اکنون نیز تعداد کسانی که به این هنر می پردازند بیشتر از سایر هنرها هستند.

کد خبر 450189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha