۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۱۵

بطحایی در صحن مجلس:

اخذ وجه اجباری از دانش‌آموزان اکیدا ممنوع است

اخذ وجه اجباری از دانش‌آموزان اکیدا ممنوع است

وزیر آموزش و پرورش گفت: گرفتن هرگونه وجه اجباری از اولیای دانش‌آموزان به نحوی که منجر به ترک تحصیل آنها شود، اکیداً ممنوع است.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی سؤال نماینده سبزوار از وزیر آموزش و پرورش در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

خلاصه این سؤال به شرح زیر بود:

«با توجه به اینکه طبق قانون باید تا پایان دوره متوسطه، دانش‌آموزان رایگان تحصیل کنند، چرا در مدارس کشور هزینه‌های بالای تحصیل گرفته می‌شود؟»

در ابتدای جلسه، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مشکلات آموزش و پرورش، نبودن سرانه کافی برای مدارس است؛ هرچند با عنایتی که نمایندگان در بودجه سال جاری برای اعتبارات آموزش و پرورش پیش‌بینی کرده‌اند، ۲۰ درصد سرانه ما افزایش یافت.

وی ادامه داد: با کمک سازمان برنامه و بودجه، ۵۱ درصد اعتبارات وزارت آموزش و پرورش تا امروز تخصیص یافته است این درحالی است که در سال گذشته تا پایان سال تنها ۳۰ درصد از اعتبارات این وزارتخانه تخصیص یافته بود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: علاوه بر این، قرار است ۳۲۰ میلیارد تومان نیز به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شود.

بطحایی تاکید کرد: گرفتن هر گونه وجه اجباری از اولیای دانش‌آموزان به نحوی که منجر به ترک تحصیل دانش‌آموزان شود، اکیداً ممنوع است.

وی اظهار داشت: بازرسی های دقیقی انجام شده است و وضعیت امسال ما بهتر از سال های گذشته است. البته این موضوع به معنای عدم تخلف نیست.

وی از وکلای ملت خواست چنانچه مصادیقی در مورد تخلف مدیران در خصوص دریافت وجه از دانش آموزان دارند جهت پیگیری به آموزش و پرورش اعلام کنند.

در ادامه حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار گفت: اظهارات وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه وجهی از اولیای دانش آموزان اخذ نمی شود توهین به شعور مردم است، دولت موظف به تامین رایگان امکانات آموزشی برای همه دانش آموزان است.

مقصودی با بیان اینکه انتصابات اخیر، وزارت آموزش و پرورش را به بنگاه سیاسی تبدیل کرده است، گفت: آموزش و پرورش دفتر حزب سیاسی خاصی شده است که دهان منتقدان را می بندد.

وی ادامه داد: کسانی این وزارتخانه را اداره می کنند، اصل و نسب سیاسی و تجربه کاری ندارند.

مقصودی با اشاره به ضعف وزیر مدیریتی آموزش و پرورش گفت: ای کاش آقای بطحایی نیز مانند آقای قاضی زاده برای دفاع از معلم و دانش آموز استعفا می دادند.

وی گفت: وزارت آموزش و پرورش اقدام به جذب معلم خرید خدمت با حقوق ماهی ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان می کند از این طریق مدارس فامیلی ایجاد می شود.

در ادامه بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت:  امسال نظارت بر مدارس غیرانتفاعی به شدت افزایش یافته و در راستای کیفی سازی آموزش ها گام برداشته ایم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: این نظارت ها منجر به ابطال مجوز تعدادی از مدارس غیردولتی شده است. عده ای از افراد متخلف به هیات بررسی تخلفات معرفی شدند.

وی اظهار داشت: امسال بخشنامه ای از سوی وزارت آموزش و پرورش برای مدارس صادر شد که بر اساس آن هیچ مدرسه ای اجازه ندارد هنگام ثبت نام ولو به اسم کمک وجهی، از والدین مبلغی اخذ کنند.

بطحایی اظهار داشت: امسال ۶۸۰ ستاد به صورت نامحسوس و مستقیم مورد نظارت قرار گرفتند. ۳۳ هزار و ۱۱۱ مدرسه یعنی ۳۲ درصد مدارس کشور مستقیما و به صورت نامحسوس مورد نظارت قرار گرفتند.

وی اظهار داشت: شائبه تخلف در ۸۲۰ مدرسه مشاهده شد که مورد بررسی قرار گرفت.

وی اظهار داشت: ۶۸ درصد مدارس به صورت عالی همه دستورالعمل ها و بخشنامه ها را مورد اجرا قرار دادند. ۱.۴ درصد مدارس نیز تخلف کردند که ابلاغ مدیران این مدارس لغو شد و به هیات تخلفات معرفی شدند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: هیچ دانش آموزی که به دلیل مشکل پرداخت وجه در مدارس هنگام ثبت نام ترک تحصیل کرده باشد طبق گزارشاتی که به بنده رسیده وجود ندارد مگر اینکه به وزارت آموزش شکایت نکرده باشند.

وی خطاب به نمایندگان تصریح کرد: اگر مصادیقی سراغ دارید با توجه به اینکه بنده وظیفه شرعی و اداری رسیدگی به این امور را دارم اعلام کنید.

بطحایی گفت: در دوران ثبت نام وزارت آموزش و پرورش ۲۵۴ شکایت ثبت شده است که ۱۴ مورد شکایت پس گرفته شده و بقیه شکایات مورد بررسی قرار گرفتند.

وی در پایان خطاب به نمایندگان تصریح کرد: اگر کمک های مردمی وجود نداشته باشد امکان اداره مدارس با سرانه موجود نیست. تاکید کرده ایم این وجوه با توجه با استطاعت اولیای دانش آموزان اخذ شود.

در ادامه حسین مقصودی نماینده سبزوار گفت: طبق گزارشاتی که به بنده رسیده یک هنرستان در شهرستان مشهد برای ثبت نام ۵۰۰ هزار تومان پول می گیرد.

وی خطاب به وزیر گفت: مشاور اقتصادی شما به خاطر انتقاداتی که انجام داد برکنار شد.

مقصودی در پایان با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در خصوص لزوم خودگردانی مدارس گفت: این موضوع در اختیار وزیر آموزش و پرورش نیست به همین دلیل سوال از ایشان را به رای نمی گذارم اما معتقدم نمایندگان باید سوال از رئیس جمهور را در راستای اصل ۳۰ قانون اساسی پیگیری کنند.

کد خبر 4505182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
      0 0
      مدیران مدارس دولتی با تهدید و اجبار از والدین پول می گیرند و هر کس ندهد تهدید به اخراج دانش آموز می کنند