۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست:

تعداد محیط‌بانان دو برابر می‌شود/سال ۹۸ سال طلایی محیط‌بانان است

تعداد محیط‌بانان دو برابر می‌شود/سال ۹۸ سال طلایی محیط‌بانان است

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرد طی مدت ۵ سال تعداد محیط‌بانان کشور دو برابر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در نشست خبری صبح امروز با موضوع گزارش عملکرده ۹ ماهه یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: نیمی از سازمان محیط زیست محیط‌بانان هستند. بازوی اجرایی سازمان، ویترین سازمان و نوک پیکان سازمان محیط‌بانان هستند.

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: در حوزه محیط بانی از هر نظر مظلومیت خاصی مشاهده می‌شد. ما توانستیم هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه معاونت محیط طبیعی و معاونت توسعه سازمان ایجاد کنیم که از این وضعیت بسیار دغدغه‌آمیز بکاهیم. خوشبختانه اتفاقات مبارکی در این حوزه رخ داده است و سال طلایی برای محیط‌بانان سال آینده خواهد بود.

وی ادامه داد: ۱۲۳ تن از محیط‌بانان در دفاع از طبیعت به شهادت رسیدند و آخرین شهید محیط‌بان ما یک ماه پیش شهید باشقره بود که در پارک ملی گلستان جان خود را از دست داد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: یک هماهنگی خوب و همدلی و برادری خاصی بین ناجا و محیط‌بانی شکل گرفته است. با اینکه هیچ اثری از متخلفان نمانده بود با یک سری اقدام‌ها خاص و استادانه که در حوزه پلیس آگاهی و حوزه انتظامی استان گلستان و خراسان شمالی انجام شد، ظرف ۴۸ ساعت ۸ متهم دستگیر شدند و متهم اصلی هم که محیط‌بان ما را به قتل رسانده بود اعتراف کرد.

محبت‌خانی افزود: ۱۱ درصد اراضی ملی کشور در حوزه مناطق چهارگانه شامل ۳۱ پارک ملی، ۳۸ اثر طبیعی ملی، ۴۶ پناهگاه حیات وحش و ۱۶۹ منطقه حفاظت‌شده است. جمعا مناطق چهارگانه ما ۲۸۴ منطقه با مساحت حدود ۱۷ میلیون هکتار است که حدود ۱۱ درصد است. تعداد پاسگاه‌های ما ۶۰۹ پاسگاه است که از امانات نسل آینده پاسداری می‌کنند. نزدیک به ۸۰ پاسگاه ما با همه امکانات به دلیل نبود نیروی انسانی خالی است و متخلفان می‌توانند به راحتی جولان بدهند.

وی اظهار کرد: محیط‌بان تنها شکاربان نیست و محیط زیست شامل آب و خاک و پوشش گیاهی و همه ویژگی‌هایش را حفاظت می‌کند. ۳۴۰۰ نفر یعنی نزدیک به ۵۰ درصد نیروی مورد نیاز ما تأمین است اما خبر خوش این است که ظرف ۵ سال محیط‌بانان به دو برابر افزایش پیدا کنند. مصوبه‌اش گرفته شده و سالی ۳۵۰ نفر محیط‌بان استخدام خواهیم کرد. از همین هفته قرار است ثبت‌نام‌ها انجام شود و از شب عید پس از آموزش در مرکز آموزش محیط‌بانی به پاسگاه‌ها اعزام شوند.

وی با اشاره به مشکل جدی یگان حفاظت محیط زیست در حوزه خودرو اعلام کرد: برای دریافت ۱۵۰ خودروی خارجی مجوز گرفته‌ایم. ۷۰۰ دستگاه موتورسیکلت را هم با سازمان تملیکی هماهنگ کردیم که در پاسگاه‌های محیط‌بانی استفاده شود. ۷۰ دستگاه فوتون دیزلی هم به جای ۴۵۰ موتورسیکلت‌هایی که قرار بود تأمین شود اما میسر نشد، جایگزین شد. این خودروها از همین تهران بغل‌نویسی می‌شود که وقتی به استان رفت در حوزه‌ای غیر از محیط‌بانی استفاده نشود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: یکی از اقدامات بسیار خوب که در سازمان محیط زیست انجام شده اختصاص ۳۵ میلیارد تومان بودجه مستقل برای یگان حفاظت سازمان محیط زیست است که تا پیش از این صفر بود. یعنی یک ریال بودجه مستقل برای یگان نداشتیم اما در سال آینده ۳۵ میلیارد تومان اختصاص یافته است که از محل آن می‌توان بیمه تکمیلی، مسئولیت و خانواده را برای محیط‌بانان تأمین کرد و مشابه بیمه‌هایی که برای ناجا داریم برای محیط‌بانان در نظر گرفته شود. تا پیش از این اگر یک محیط‌بان شهید می‌شد می‌دیدیم خانواده محیطبان هزینه برگزاری مراسم ختم آن محیط‌بان را هم ندارد.

محبت‌خانی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حقوق و مسائل صنفی محیط‌بانان موجود تأکید کرد: عده زیادی از محیط‌بانان ما محیط‌بانان شرکتی هستند و رابطه حقوقی با سازمان ندارند. از ۳۴۰۰ محیط‌بان ما ما ۳۷۰ نیروی محیط‌بان قراردادی داریم و باقی رسمی هستند. این ۳۷۰ نفر را هم پیگیر هستیم که وضعیتشان درست شود. محیط‌بانان شرکتی در سازمان آموزش ندیده‌اند و از تعدادشان بی‌خبریم. در مورد این‌ها نامه‌نگاری شده که یا وضعیتشان اصلاح شود یا در ستاد باشند و محیط‌بانی نداشته باشیم که در پاسگاه تنها بماند و پاسگاهی نداشته باشیم که با پست یک‌نفره اداره شود. ابلاغ کردیم که شرکتی‌ها در کارهای اداره‌کل و ستادی استفاده شوند و نباید در فعالیت محیط‌بانی حضور داشته باشند. همین امروز صبح هم رئیس سازمان محیط زیست به من اعلام کردند که به هیچ عنوان محیط‌بان در کار اداری و ستادی استفاده نشود.

وی اعلام کرد: در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۲۸۲ درصدی در بحث نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیرزنده داشته‌ایم. علت اصلی این افزایش آمارها هم عقرب‌ها بودند که تعدادشان زیاد بود. ارتباطات خوبی با پلیس فتا داشتیم. در هرمزگان پریروز کشف ۱۴۰ پرنده بسیار گران‌قیمت از قاچاقچیان انجام شد. از سال ۸۴ تا کنون ریالی حق‌الکشف به محیط‌بانان پرداخت نکرده‌ایم که امیدواریم در این حوزه هم گشایشی صورت بگیرد.

محبت‌خانی در پایان تصریح کرد: جرایم حوزه فضای مجازی هم شامل حیوان‌آزاری، خرید و فروش حیوانات زنده و همچنین تاکسیدرمی است که با هماهنگی پلیس فتا پیگیری می‌کنیم و به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم و با متخلفان برخورد می‌شود.

کد خبر 4505231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha