۱۹ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۵۵

در کارگاه «عمار» مطرح شد؛

بازاریابی محصولات فرهنگی را جدی بگیرید/ راز موفقیت «باب اسفنجی»

بازاریابی محصولات فرهنگی را جدی بگیرید/ راز موفقیت «باب اسفنجی»

محمدمهدی ایزدخواه کارشناس مسایل فرهنگی در حوزه اقتصاد در کارگاه تجاری‌سازی محصولات رسانه ای و دیجیتال جشنواره «عمار» عنوان کرد که بازاریابی محصولات فرهنگی را جدی بگیرید.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی ایزدخواه کارشناس مسایل فرهنگی در حوزه اقتصاد در کارگاه تجاری‌سازی محصولات رسانه‌ای و دیجیتال در حاشیه اکران‌های مرکزی نهمین جشنواره فیلم مردمی «عمار» با بیان اینکه اغلب صنایع خلاق و فرهنگی، تجربه‌ای خاص به مخاطب می‌دهد، گفت: حوزه‌های هنرهای تصویری مانند دیزاین، میراث فرهنگی و مدیاهای جدید ابعاد مختلفی از صنایع خلاق هستند، تماشای یک فیلم یا دیدن یک نقاشی احساسی منحصر به فرد به مخاطب می‌دهد که فقط یک بار اتفاق می‌افتد و این امر مهمترین ویژگی صنایع خلاق و فرهنگی است. صنایع خلاق و صنایع فرهنگی تفاوتی با یکدیگر ندارد.

ایزدخواه با بیان اینکه هر صنعت، یک مسیر را برای تکامل خود طی می‌کند، عنوان کرد: در صنایع مختلف، مسیر تکامل متنوع و برند، بازاریابی و فروش سه مسیر برای رسیدن به تجاری سازی است.

وی کسب یک جایگاه ارزشمند در نظر مشتری را یکی از تعاریف برند دانست و گفت: در مسیر برندسازی، ابتدا هویت برند ساخته و پس از آن توسط برخی رفتارها وارد ذهن مخاطب می‌شود. به عنوان مثال برند ردبول شخصیتی خلاق، نابغه، عاشق زندگی و غیر قابل پیش بینی با هویتی جسور است؛ این برند برای وارد کردن این هویت در ذهن مردم، اسپانسر ورزش هایی مانند اسکی و فرمول یک می‌شود. یک کمپانی با دادن هویت به محصول خود، باعث هویت زایی مخاطب هم می‌شود.

ایزدخواه درباره مدل درآمدی خیریه عنوان کرد: در این مدل، تامین کننده متکی به کمک های مالی داوطلبانه مشتریان است، معروفترین و موفق‌ترین نمونه این مدل ویکی پدیا است.

این کارشناس مسایل فرهنگی در حوزه اقتصاد بیان کرد: مدل درآمدی انیمیشن «دیرین دیرین» از طریق پرداخت به ازای تبلیغات است. در این روش به ازای چند محصول، یک محصول تبلیغاتی با هزینه چندبرابری ساخته می‌شود.

وی مهمترین مدل درآمدی را مدل فروش محصولات جانبی دانست و گفت: در این مدل، انیمیشن و فیلم سود چندانی ندارد اما محصولات جانبی مانند لباس، عروسک و نوشت افزار باعث کسب درآمد می‌شود. برای مثال «باب اسفنجی» سالانه ۸ میلیارد دلار محصولات جانبی به فروش می‌رساند.

ایزدخواه ادامه داد: اندازه بازار جهانی فروش محصولات جانبی، ۲۴۱ میلیارد است که بیشترین آن متعلق به شخصیت های سرگرمی و برند است.

این کارشناس مسایل فرهنگی در حوزه اقتصاد درباره ابزارهای ترفیع محصول بیان کرد: تبلیغات و آگهی، فروش حضوری، پیشبرد فروش، بازاریابی مستقیم، روابط عمومی و بازاریابی ویروسی از ابزار های ترفیع محصول هستند.

وی در پایان با اشاره به مراحل تجاری‌سازی، گفت: رسیدن به دوره برندسازی نیازمند چند دهه حضور در دوره بازاریابی است، یکی از شیوه های تجاری سازی مستند توزیع فیلم در چند کانال و افزایش ارتباط با مخاطب از طریق راه اندازی باشگاه مشتریان و سایت است.

کد خبر 4508737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha