۲ اسفند ۱۳۸۵، ۱۲:۲۶

گاردین گزارش داد:

اختلاف گسترده میان دیپلماتها و سیاستمداران غرب در باره نحوه تعامل با ایران

اختلاف گسترده میان دیپلماتها و سیاستمداران غرب در باره نحوه تعامل با ایران

سیاست مداران و دیپلمات های غربی هنوز به دیدگاه مشترکی در نحوه برخورد با موضوع هسته ای ایران نرسیده اند و همین قضیه نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل را در پرده ای از ابهام قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه گاردین در شماره امروز خود به تحلیل موضوع هسته ای ایران پرداخته و عنوان داشته با نزدیک شدن به زمان انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد ایران و نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل، اختلافات میان سیاست مداران و دیپلمات های غربی نیز شکل جدیدی به خود می گیرد.

به گزارش این روزنامه انگلیسی، دیپلمات ها معتقدند با دادن اجازه به ایران مبنی برغنی سازی اورانیوم درسطوح پائین می توان  تهران را برای مذاکره در مورد متوقف کردن فعالیت هسته ای خود متقاعد کرد و این در حالی است که سیاست مداران غربی با این دیدگاه مخالف هستند.

این روزنامه در ادامه می نویسد هر چند قرار بو که امروز (چهارشنبه دوم اسفند) گزارش آژانس در مورد ایران منتشر شود اما برخی از کارشناسان آژانس اعلام کرده اند که انتشار این گزارش ممکن است تا فردا به تعویق بیافتد.

گاردین درادامه به دیدار روزهای اخیرعلی لاریجانی با محمد البرادعی اشاره کرده و گفته: ایران همچنان به ادامه فعالیت هسته ای خود مصمم است و این تصمیم ایران سبب سردرگمی غرب شده زیرا پیش از این خبرهایی مبنی بر توقف فعالیت هسته ای ایران به گوش رسیده بود اما با اظهارات لاریجانی وهشدار وی به کشورهای غربی مبنی بر پرهیز از مواجه نظامی با ایران موجب شد تا تمام پیش بینی ها در مورد این پرونده غلط از آب درآید.

به نوشته گاردین، ورود یکی دیگراز ناوهای هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس نیز موجب حساسیت بیش از حد موضوع شده زیرا اغلب کارشناسان مخالف استفاده از زور برای برخورد با ایران هستند.

در همین رابطه گاردین به نقل از برخی مقامات آگاه در وین اعلام کرد: در مذاکرات لاریجانی و البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به مذاکره ارشد ایران اعلام داشته که وقت برای هر دو طرف به پایان رسده و در صورتی که ایران فعالیت خود در نطنز را متوقف کند آمریکا و متحدانش نیز دست از ضدیت با ایران در شورای امنیت سازمان ملل برمی دارند.

حال باید منتظر گزارش البرادعی به شورای امنیت سازمان ملل متحد و نتیجه نشست روز جمعه این شورا بود زیرا تحرکات روزهای گذشته هر دو جناح به گونه ای بوده که نمی توان هیچگونه پیش بینی را در این مورد انجام داد. 

کد خبر 451391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha