۴ اسفند ۱۳۸۵، ۱۸:۳۱

سفیر ایران در فرانسه در مصاحبه با رادیو الجزیره :

تحریم و تهدید ایران شرایط منطقه و جهان را رادیکال تر می کند / فرانسه مایل به آرام کردن شرایط است

تحریم و تهدید ایران شرایط منطقه و جهان را رادیکال تر می کند / فرانسه مایل به آرام کردن شرایط است

آمریکایی ها در عراق با مشکلات عظیمی روبرو هستند. در نتیجه این کاملا بدیهی است که می کوشند دیگران را در این بحران درگیرکرده و در این شرایط سخت به نوعی فرافکنی کنند. در همین راستاست که آن ها ایران را به اعمال بی ثابتی در عراق متهم می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر دکتر علی آهنی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس طی مصاحبه ای با شبکه رادیویی الجزیره (از الحزایر) در مورد اتهامات امریکایی ها در خصوص دخالت های ایران در عراق و نقش تهران در بی ثباتی در این کشور افزود:  باید دید ایران چه منفعتی از بی ثباتی در عراق دارد زیرا برعکس منافع ما در ثبات و آرامش در عراق می باشد. ما با عراق یک هزار و 200 کیلومتر مرز مشترک داریم و با مردم آن نیز تعلقات فرهنگی و دینی مشترک داریم. ما مناسبات خوب و همکاری عمیقی با دولت عراق داریم و  از جمله نخستین کشورهایی بودیم که دولت موقت در عراق را به رسمیت شناختیم و با روند سیاسی عراق با این دولت همکاری کرده به این همکاری ها نیز ادامه می دهیم .

سفیر کشورمان در پاریس افزود: ریشه ناآرامی ها و بی ثباتی ها در عراق حضور نیروهای خارجی و امریکایی در این کشور می باشد. در نتیجه تا زمانی که معلوم نباشد این نیروها چه زمانی از این کشور خارج خواهند شد نمی توان امید داشت که مشکلات عراق کاهش یابد.

وی با رد دلایل امریکایی ها مبنی بر ارائه برخی تسلیحات که گفته می شود ساخت ایران است، گفت : این مساله نیز خود اتهامی بیش نیست. مدارکی که آن ها نشان داده اند سلاح هایی است که آن را به عنوان ادله ای در جهت دخالت ایران در عراق مطرح می سازند. در حالی که اگر به نحوه درج تاریخ روی سلاح ها نگاه کنید می بیند همان سبکی اعمال شده که روی سلاح های امریکایی درج می شود. یعنی در ایران نحوه درج تاریخ به ترتیب روز و ماه و سال است اما روش درج تاریخ روی سلاح ها به روش امریکایی است.

آهنی اضافه کرد: از سوی دیگر آمریکایی ها مدعی می شوند که برخی از این سلاح ها از نوع کالیبر80 م. م. می باشد در حالی که در ایران چنین تسلحیاتی تولید نمی شود. نادرست بودن این موارد سبب شده است که  حتی در بین برخی مقامات امریکایی تردیدهایی بروز کند.

وی در خصوص وضع مجازات های اقتصادی علیه ایران در شورای امنیت و تاثیر آن بر مناسبات اقتصادی با کشور های اروپایی گفت : بی شک تحریم های اقتصادی ایران در راستای منافع اروپا و شرکت های اروپایی نیست. خصوصا این که همه می دانند مساله هسته ای ایران با مجازات های اقتصادی حل نمی شود و می بایست از طریق مذاکره راه حلی برای آن یافت.

وی افزود: البته کشورهای اروپایی در جهت اجرای قطعنامه حرکت خواهند کرد و امریکایی ها نیز در صدد تشدید این مجازات ها خواهند بود اما همانطور که گفته شد این امر به حل مساله کمک نخواهد کرد زیرا تشدید مجازات ها به رادیکالیزه ترشدن منطقه خواهد انجامید.  

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس در مورد اظهارات اخیر ژاک شیراک، رئیس جمهوری فرانسه در مورد ایران مبنی بر این که حتی داشتن یکی دو بمب هسته ای از سوی ایران نمی تواند تهدید جدی باشد، گفت :   شما خوب می دانید که آقای شیراک این منطقه را بهتر از سایر رهبران اروپایی می شناسد.

"او با پیچیدگی ها، داده ها و حساسیت ها ی این منطقه به خوبی آَشناست و آنچه وی گفته است نخست حاکی از نگرانی وی از روند تحولات به سمت شرایطی پیچیده ای است که متاثر از شانتاژها و فشارهای تبلیغاتی اسراییلی ها و امریکایی برای معرفی ایران به عنوان تهدیدی برای منطقه است. "

وی افزود : با توجه به این که این امر هیچ به نفع منطقه و اروپا نیست از همین رو رئیس جمهوری فرانسه در سخنان خود کوشیده است درجهت آرام کردن شرایط حرکت کند و از بروز منطق رویارویی در این نقطه از جهان جلوگیری کند.

آهنی افزود: دلیل دومی که وی این مطالب را بیان کرده است احتمالا متاثر از منطق بازدارندگی هسته ای بوده است که درمورد ایران اساسا درست نیست .چرا که ایران اصلا در پی دستیابی به سلاح اتمی نمی باشد زیرا ما به این امر باور نداریم و فکر نمی کنیم که سلاح اتمی بتواند ضامن امنیت ما باشد. شما می دانید که کشورهای دیگری در منطقه دارای سلاح اتمی هستند اما جرات استفاده از آن را ندارند زیرا شرایط بین المللی امکان چنین کاری را نمی دهد.

وی با اشاره به این که ساخت سلاح اتمی توسط مقام معظم رهبری در ایران ممنوع شده است و سلاح اتمی در دکترین امنیتی ایران جایی  ندارد، تصریح کرد: ما به هیچ وجه دنبال سلاح اتمی نیستیم اما برعکس در پی دستیابی به انرژی هسته ای صلح آمیز برای توسعه اقتصادی خود می باشیم.

سفیر ایران در پاسخ به سوالی در مورد همکاری های ایران و روسیه و نقش این کشور در بحران هسته ای گفت: شما می دانید ما روابط عمیقی با روسیه داریم و با این کشور همسایه هستیم و در منطقه نیز دارای منافع مشترکی هستیم. روس ها در راستای منافع خود می کوشند که منطقه را آرام کنند. همانطور که     می دانید آن ها تلاش زیادی کردند تا امریکایی ها نتوانند در قطعنامه اخیر آن چه را که می خواهند تحمیل کنند. از این رو آن ها در تعدیل برخی مفاد قطعنامه اشاره شده و تلطیف آن سهم زیادی داشتند.

وی اضافه کرد: اما با همه این احوال نباید فراموش کرد که روس ها نیز دارای منافع خاص خود هستند با این وجود آن ها اقدامات مثبتی از خود نشان داده اند که حاکی از این است که دنبال حرکت به سمت منطق رویارویی نیستند.

آهنی در مورد  اخبار منتشره در خصوص آمادگی نیروهای امریکایی ها و تدارکات این کشور برای حمله به ایران گفت : در خصوص تحرکات نظامی امریکا و گسیل ناوهای این کشور به منظقه اخباری منتشر شده است. آن ها در صدد نشان دادن این امر هستند که برای مقابله با ایران از آمادگی لازم برخوردارند اما چنین نیست. ایران مقاومت خود را سال هاست که به نمایش گذاشته است و با اتکا به وحدت ملی خود در کشور آماده مقابله با هر تهدیدی است.

وی در پایان افزود: ما معتقدیم افراد عاقلی در امریکا هستند که به بوش اجازه تکرار دیوانگی مشابه کاری را که در عراق انجام داد، ندهند. این امر در راستای منا فع آن ها نیست مضاف بر این که  شرایط ایران اصلا قابل مقایسه با عراق نیست. از همین رو احتمال تکرار این اقدام جنون آمیز کم است. اما ما برای مقابله با این تهدیدات هشیار و آماده ایم. 

کد خبر 452332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha