به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز در نخستین گردهمایی مشترک روسای سازمان های نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ها با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، افزود: میزان تامین کالری با اتکا به تولید داخلی در سال ۹۲ حدود ۵۶ درصد بود که الان به ۸۳ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه در تامین پروتئین مورد نیاز کشور نیز تا ۸۵ درصد خوداتکا هستیم، اظهار داشت: وضعیت امنیت غذایی کشور مناسب ارزیابی می شود و مشارکت سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی شد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم حفظ حاصلخیزی خاک، رعایت تناوب در کشت را ضروری دانست و درباره چالش های بخش کشاورزی گفت:یکی از چالش های بخش کشاورزی، مساله آب است و کشاورزان نه تنها این چالش را ایجاد نکرده اند بلکه همواره خواسته اند آن را مدیریت کنند. این چالش ناشی از مدیریت منابع آب کشور است.
کشاورز با بیان این که میزان روانآبها از ۹۰ میلیارد متر مکعب در دهه هفتاد به کمتر از ۵۲ میلیارد متر مکعب در حال حاضر کاهش یافته است، خاطرنشان کرد:کشاورزان نه سدی احداث کرده اند و نه آب بیشتری به آنها تخصیص یافته است.
وی ناپایداری در ابعاد اقتصادی و اجتماعی را از دیگر چالش های بخش کشاورزی برشمرد و گفت: «کشاورزی قراردادی» می تواند به پایداری تولید کمک کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که قیمت تمام شده از دیگر چالش های بخش کشاورزی است، اضافه کرد:قیمت تمام شده متاثر از نرخ برابری ارز و فضای تجاری کشور است.
وی با بیان این که توفیقات کشور در گندم با کاهش ۴۶۰ هزار هکتاری سطح زیر کشت نسبت به سال ۹۲ حاصل شده است، یادآور شد:در حالی که سال زراعی گذشته ۱۶۷ میلی متر بارش داشتیم اما با افزایش بهره وری توانستیم گندم مورد نیاز کشور را تامین کنیم.
کشاورز با اشاره به این که بهره وری محور برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: بهره وری آب در ۵ سال اخیر سالانه ۶ درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، تغییر فصل کشت از بهار به پاییز را از دیگر برنامه های این وزارت اعلام کرد و افزود:با کشت پاییزه چغندرقند علاوه بر حل مشکل آب و تامین بخشی از خوراک دام، بدون افزایش سطح بیشترین میزان شکر در طول تاریخ کشور را تولید کردیم.
کشاورز در ادامه به ممنوعیت کشت برنج در کشور به غیر از استان های گیلان و مازندران اشاره کرد و افزود:گیاهان جدید همچون کینوا (خاویار گیاهی) که هم اکنون به قیمت ۴۸ هزار تومان به کشور وارد می شود، جایگزین کشت برنج در استان های دیگر خواهد شد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، بر ضرورت انتقال دانش نوین به عرصه ها و مشارکت سازمان نظام مهندسی در این زمینه تاکید و تصریح کرد: بر اساس تحقیقات سالانه ۳۸۰ هزار تن کود پتاس که گیاه را در برابر تنش های سرما و خشکی مقاوم می کند باید مصرف شود این در حالی است که مصرف این کود از ۲۴ هزار تن در سال ۹۳ به ۱۲۴ هزار تن در سال جاری افزایش یافته و هنوز ناکافی است.
نظر شما