به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل محبی روز دوشنبه در کارگاه آموزشی طرح نماد ویژه معلمان شهرستان البرز اظهار کرد: اجر معلم اجری نه دنیوی، بلکه اجری معنوی است و جایگاه معلم در دین ما جایگاه بسیار بلند و ارزشمندی است و از آن به عنوان شغل انبیاء نام برده شده است.
رئیس دادگستری شهرستان البرز خاطرنشان کرد: در سیستم آموزشی افراد زیادی مشغول به کار و خدمت رسانی هستند و فعالیت های آنها بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تربیت دانش آموزان مؤثر است اما در این میان نقش معلمان از دیگر افراد بسیار برجسته تر است چرا که بیشتر اوقات را دانش آموزان در مدرسه و در کنار معلمان سپری می کنند.
وی در ادامه افزود: آنچه در فرایند تعلیم و تربیت به دانش آموزان منتقل می شود تنها معلومات و مهارت های معلّم نیست بلکه تمام خلقیات، حالات نفسانی، صفات و رفتارهای ظاهری او نیز انتقال می یابد.
محبی تصریح کرد: گاها یک اقدام دلسوزانه و صحیح ممکن است سرنوشت یک دانشآموز را به وضعیت و آیندهای خوب تبدیل کند و از طرفی دیگر حتی یک اقدام اشتباه و غیرمسئولانه نسبت به دانشآموز، ممکن است آینده وی را ویران سازد زیرا شخصیت دانشآموزان به ویژه در مقاطع پایینتر در حال شکلگیری است و چگونگی آموزش و تربیت آنها بسیار حساس است.
این مقام قضایی ضمن انتقاد از ساختار، منابع و محتوای درسی دانشآموزان اظهار داشت: نهاد آموزش و پروش نباید تنها به محتوای آموزشی کتاب ها اکتفا کند بلکه باید به جنبههای تربیتی و ارتقاء مهارتهای اجتماعی و حتی زیستی کودکان و نوجوانان توجه ویژه ای داشته باشد.
رییس شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان البرز بیان داشت: معلمان و اساتید باید دانشآموزان را مانند فرزندان خود بدانند و مخصوصاً در بهبود تربیت، تهذیب و رفع مشکلات آنها بکوشند.
رئیس دادگستری شهرستان البرز ضمن تشریح طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) تاکید کرد: این طرح با همکاری قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش، سازمان مدیریت و برنامهریزی، بهزیستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیروی انتظامی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار میشود و هدف همه این نهادها، توجه سازمان یافته به سرنوشت کودکان، نوجوانان و دانش آموزان است.
محبی در ادامه با بیان اینکه نقش معلمان در تربیت دانش آموزان بی بدیل است، خاطرنشان کرد: وقتی معلمی نشانه های افسردگی، اعتیاد و... را در دانش آموز می بیند باید نحوه برخورد با این موضوعات اجتماعی را به خوبی بداند و طرح نماد به معلمان آموزش های لازم را می دهد.
محبی ضمن تقدیر از زحمات و همراهی های قابل قبول مدیریت، معاونین و معلمان شهرستان البرز در اجرای این طرح اضافه کرد: معلمان میتوانند چنانچه آسیبهای جدّی و خطرساز از دانشآموزان مشاهده نمایند، بلافاصله مراتب را از طریق معاونت مربوطه آموزش و پرورش به مراجع قضایی و سایر نهادهای متولی مانند بهزیستی ارجاع تا اقدامات پیشگیرانه با سرعت صورت پذیرد.
رئیس دادگستری شهرستان البرز در پایان از ایجاد مرکز پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان البرز خبر داد و گفت: ساز و کار میز ارجاع مستقر در این مرکز به گونهای است که در جلسات ارجاع موارد بین هفت نهاد متولی از جمله دادگستری، نیروی انتظامی، بهزیستی، آموزش و پرورش، بهداشت و... به صورت هفتگی تشکیل و کیسهای آسیبساز با سرعت و حذف کاغذ بازی اداری به نهاد متولی ارجاع می شوند.
نظر شما