۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۴۳

دبیر صندوق پروژه‌های توسعه ملی در قم خبر داد؛

تخصیص اعتبار بیش از ۷ میلیارد تومانی به عملیات آبخیزداری در قم

تخصیص اعتبار بیش از ۷ میلیارد تومانی به عملیات آبخیزداری در قم

قم - دبیر صندوق پروژه‌های توسعه ملی در استان قم گفت: در راستای اجرای عملیات آبخیزداری در قم بیش از ۷ میلیارد تومان از محل صندوق پروژه‌های توسعه ملی اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، شاهپور ابراهیمی ظهر دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن تبریک قرار فرارسیدن دهه مبارک فجر، با اشاره به دو مقوله خشکسالی و سیل به عنوان دو عامل خسارت به نقاط مختلف کشور به ویژه در روستاها، اظهار کرد: خشکسالی موجب آسیب جدی به باغ‌ها و زراعت‌ها و خشک شدن محصولات براثرکم آبی می‌شود.

وی با بیان اینکه سیل خسارت‌های فراوانی را به دنبال دارد، گفت: باید در مقابله با سیل و خشکسالی تعادلی ایجاد کنیم تا این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم تا با مدیریت حوزه آبخیز بتوانیم شاهد اشتغال و بالارفتن تولیدات کشاورزی و دامی باشیم.

دبیر صندوق پروژه‌های توسعه ملی در استان قم ادامه داد: با مدیریت حوزه آبخیزداری می‌توانیم به افزایش درآمد روستائیان به صورت مستقیم و غیر مستقیم کمک کنیم که این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی چگونگی مدیریت حوزه آبخیزداری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در طی عملیاتی روان آب‌هایی که به صورت تبخیز از دسترس خارج می‌شود را به شیوه‌ای خاص به سفره‌های زیر زمینی منتقل شده و سپس در سال‌های بعد از این ظرفیت بهره برده می‌شود.

ابراهیمی با تأکید بر اینکه استان قم در امسال حدود ۱۲ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی ابلاغ اعتبار داشته است، عنوان کرد: این اعتبارات برای انجام پروژه‌های مختلف آبخیزداری در مناطق خدیجه خاتون، علی‌آباد نیزار، نیزار، چاله‌گنبد، کبار، محمودآباد، وشنوه و منطقه شرق قم اختصاص یافته است.

وی از پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه‌های صندوق توسعه ملی در استان قم خبر داد و بیان کرد: اجرای این پروژه‌ها تا پایان سال ۹۷ به پایان می‌رسد.

دبیر صندوق پروژه‌های توسعه ملی در استان قم با اشاره به نتایج انجام عملیات‌های آبخیز داری در قم، بیان کرد: با انجام این عملیات‌ها ۲۲۷ چشمه و ۲۰ رشته قنات تقویت شده و تولیدات باغی و زارعی نیز در هزار و ۲۶۶ هکتار از اراضی کشاورزی پایدار خواهد شد و به این شیوه از آن‌ها در مقابل سیل و خشکسالی حفاظت می‌شود.

وی با تأکید براینکه باید از تخریب و فرسایش ناشی از اقدامات انسان در طبیعت جلوگیری کرد، گفت: در طول ۱۰ سال گذشته دخل و تصرف در عرصه‌های منابع طبیعی بیشتر شده که در این راستا باید رویکرد متفاوتی در قالب مدیریت جامع آبخیر با همت دستگاه‌های مختلف دنبال شود.

ابراهیمی همچنین از اجرای ۲۶ هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری در خدیجه خاتون، علی آباد نیزار، نیزار، چاله‌گنبد، کبار، محمودآباد و وشنوه خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۱۶۷ هزار مترمکعب عملیات آبخیزداری در منطقه شرق قم و رودخانه‌شور انجام می‌شود که اعتباری بیش از ۷ میلیارد تومان به آن‌ها تخصیص یافته است که باید اذعان داشت اجرای این حجم از عملیات آبخیزداری نسبت به سال گذشته غیر قابل مقایسه است.

کد خبر 4533805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha