خبرگزاری مهر - گروه استانها: همدان با داشتن پتانسیلهای تاریخی، طبیعی و گردشگری فراوان ظرفیت ویژهای برای جذب گردشگر دارد بهطوریکه استان همدان تنها ۳ ساعت با تهران فاصله دارد و مسیر آن از سمت ساوه کاملاً اتوبان است.
این استان بیش از یکصد اثر شاخص مربوط به دورههای مختلف تاریخی را در برگرفته که هرکدام هزاران راز نهفته در دل خود جایداده است؛ از هگمتانه که شکوه تاریخ ایران را به تصویر کشیده تا گنبد علویان با آن معماری شگرف، از مقبره حبقوق نبی پیامبر در تویسرکان تا حمام حاجآقا تراب نهاوند، از سنگنوشتههای هخامنشی گنجنامه تا دست کندهای خارقالعاده ارزانفود و سامن همه و همه نشان از تاریخی ۳ هزارساله و تمدنی باشکوه دارد.
همدان با داشتن طبیعی بکر و دیدنی، زیباییهای پیدا و پنهانی را به رخ هر گردشگر داخلی و خارجی میکشد که نظیر آن در کمتر جایی از کشور دیده میشود؛ از آبشار گنجنامه تا بزرگترین غار آبی جهان یعنی غار علیصدر، از کوچهباغهای همدان و تویسرکان و نهاوند تا سرابهای خفته در دامان نهاوند، از روستای تاریخی ورکانه تا روستای زیبای مانیزان در سرزمین انگور و شیره، از ملحمدره اسدآباد تا اکنلو روستایی برای پروفسوربالتازار در کبودرآهنگ تنها بخش کوچکی از جاذبههای طبیعی و گردشگری استان همدان است.
سوغات و صنایعدستی استان همدان نیز بیشمار بوده و شاید نمونههای آن در هیچ کجای کشور یافت نشود در کنار تمام اینها سوغات و صنایعدستی استان همدان نیز بیشمار بوده و شاید نمونههای آن در هیچ کجای کشور یافت نشود بهطوریکه از سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین تا چرم همدان، از مبل و منبت ملایر و تویسرکان تا فرش منطقه مهربان همدان تنها نمونههای کوچکی از هنر مردم این سرزمین است.
کماج و حلوا زرده و انگشتپیچ همدان، گردو و شات حلوا و نقل تویسرکان، انگور و کشمش و شیره ملایر، گز و سنل نهاوند و آلوی اسدآباد را تا نخوری، ندانی که چیست و چه طعمی دارد و اینها همه تنها بخشی از داشتههای همدان است که هر فردی را مجاب خواهد کرد تا به استان همدان سفر کند.
آنچه عنوان شد تنها بخشی از هزاران داشته استان همدان در بخش گردشگری و توریستی است که توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای این حوزه را مورد تائید قرار میدهد و حال که تنها یک ماه و چند روز تا آغاز سال نو و سفرهای نوروزی باقیمانده باید تلاش شود تا همدان را به نحو مطلوب معرفی کنیم و شاهد سرازیری مسافران نوروزی به این دیار باشیم.
تلاشها برای معرفی ظرفیتهای گردشگری همدان طی سال جاری دوچندان شد
در همین راستا مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بابیان اینکه تلاشها برای معرفی ظرفیتهای گردشگری همدان طی سال جاری دوچندان شد، گفت: همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی انتخاب شد و همین امتیاز به معرفی بیشتر همدان در سطح بینالمللی کمک کرد.
علی مالمیر بابیان اینکه استان همدان بهاندازهای از داشتههای گردشگری بهرهمنداست که هر چه نام ببریم بازهم نمیتوانیم واقعیت آنچه داریم را ذکر کنیم، گفت: نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران فرصتی را برای معرفی توانمندیهای گردشگری استان همدان فراهم کرده و ظرفیتهای وابسته به صنایع گردشگری استان همدان در قالب یک غرفه متمرکز نمایش داده میشود.
وی بابیان اینکه معرفی توانمندیها و خدمات تأسیسات و مؤسسات گردشگری، اقامتگاههای بومگردی و همچنین دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان از اولویتهای محتوایی غرفه استان در نمایشگاه است، گفت: معرفی ظرفیتهای گردشگری طبیعی و روستایی، صنایعدستی، سوغات، بستههای سرمایهگذاری، نمایش آدابورسوم اقوام و اجرای موسیقی سنتی از برنامههای همدان در این نمایشگاه است.
توانمندیهای گردشگری همدان معرفی میشود
مالمیر بابیان اینکه استان همدان دارای ظرفیتهای بسیار زیادی است و میتوانیم بهواسطه برگزاری نمایشگاه بینالمللی این توانمندیها را در ویترینی شکیل به نمایش بگذاریم، عنوان کرد: رویکرد گردشگری و تحول دیجیتال که شعار سازمان جهانی گردشگری بود در این نمایشگاه موردتوجه قرارگرفته و بستری برای تعامل فعالان گردشگری در نمایشگاه فراهمشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ رویداد در حاشیه این نمایشگاه از سوی استانها برگزار خواهد شد که همدان نیز سهمی در این خصوص دارد، گفت: این برنامهها فضایی برای تخصصی شدن نمایشگاه و برقراری تعامل و ارتباط بین فعالان این حوزه را فراهم میآورد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای همدان نیز که در نمایشگاه بینالمللی گردشگری شرکت دارد، اظهار داشت: جذب گردشگر و معرفی ظرفیتهای گردشگری استان در سطح بینالمللی از اهداف شرکت در این نمایشگاه است.
ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه همدان در بخش گردشگری را بالفعل کرد
وهب مختاران به ظرفیت مجموعه آموزش هتلداری فنی و حرفهای همدان در غرب کشور اشاره کرد و گفت: باید ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه همدان در بخش گردشگری را بالفعل کرد کما اینکه این نمایشگاه باهدف معرفی توانمندیها و ظرفیتهای کشور درزمینهٔ جذب گردشگر و ایجاد فرصتی برای تعامل دستاندرکاران صنعت گردشگری برپاشده و با رویکرد و تمرکز بر معرفی ظرفیتهای گردشگری استانها فعالیت خود را آغاز کرده است.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز بابیان اینکه همدان علیرغم ظرفیتهای گوناگون در عرصه گردشگری هنوز نتوانسته بهخوبی معرفی شود، گفت: رسیدن به اهداف تعیینشده در برگزاری برنامهها به اراده برگزارکنندگان آن بستگی دارد.
حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به برگزاری ۲ رویداد مهم «همدان۲۰۱۸» و انتخاب همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در نیمه نخست سال و میزبانی اجلاس جهانی گردشگری در نیمه دوم سال جاری؛ گفت: این دو رویداد بهعنوان یک فرصت در شناساندن ظرفیتهای بسیار غنی تاریخی، گردشگری و اقتصادی و سرمایهگذاری همدان برای فعالان این عرصهها مدنظر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه همدان با توجه به دارا بودن زیرساختهای لازم و نزدیکی به پایتخت، ظرفیت آن را دارد که به مقصد گردشگری تبدیل شود، گفت: جاذبههای گردشگری همدان، قدمت تاریخی استان، وجود طبیعت بکر و زیبا، صنایعدستی، قابلیت استفاده از توریسم ورزشی و توریسم پزشکی و هنرهای سنتی و معاصر، تاریخ زندگی شخصیتهای برجسته و مطرح در سطح جهان ظرفیتهایی هستند، که میتوانند فرصتی پایدار برای معرفی همدان بهعنوان کهنترین شهر زنده دنیا ایجاد کنند.
همدان را بیش از گذشته معرفی کنیم
حاجی بابایی با تأکید بر اینکه ظرفیت همدان بسیار عظیم است و تاکنون از این ظرفیت استفاده حداقلی شده است، گفت: باید با برنامهریزی عملیاتی و با رویکرد حداکثر بهرهوری از منابع موجود همدان را بیش از گذشته معرفی کرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز بابیان اینکه دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری یک ظرفیت بینظیر برای معرفی زیرساختهای حوزه صنایعدستی و گردشگری کشور است، گفت: باید از این فرصت بهره برد.
حجتالاسلام احد آزادیخواه بابیان اینکه استان همدان نیز از این قاعده مستثنا نیست، گفت: امروزه ظرفیتهای گردشگری بسیاری در استان همدان وجود دارد که سبب شده همدان در بین مقاصد سفرهای آخر هفته شمار زیادی از مردم باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط راه و نزدیکی همدان به مرکز و پتانسیلهای گردشگری در استان همدان؛ تکتک شهرهای استان همدان بهترین زمینه برای سفر یکروزه و دوروزه داخلی هموطنان است.
رونق گردشگری در شرایط تحریمی کشور یکی از مسیرهای مهم ارزآوری به شمار میآید
وی با تأکید بر اینکه رونق گردشگری در شرایط تحریمی کشور یکی از مسیرهای مهم ارزآوری به شمار میآید، گفت: همدان از ظرفیتهای مهم گردشگری در کشور به شمار میآید و باید با معرفی درست همدان به کارشناسان از این موقعیت بهخوبی بهره ببریم و شرایط را برای تعامل بیشتر بهمنظور افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور مهیا کنیم.
وی عنوان کرد: گردشگری در شرایط تحریمی کشور یکی از مسیرهای مهم ارزآوری به شمار میآید و همه دستگاهها باید همکاریهای لازم برای توسعه گردشگری در کشور را در دستور کار خود قرار دهند.
آنچه مسلم است؛ توجه به گردشگری و لزوم تقویت این صنعت، یکی از راهبردهای توسعه اقتصادی کشور شناختهشده است و بر این اساس، همدان بهعنوان استانی دارای ظرفیتهای بالقوه و کمنظیر بهویژه در بخش آثار تاریخی میتواند در پیشبرد این صنعت، نقشآفرینی مؤثری داشته باشد.
همدان با دارا بودن مواهب طبیعی الهی و جاذبههای گردشگری منحصربهفرد میتواند در سایه برنامهریزی صحیح شاهد حضور گردشگران نوروزی و به دنبال آن، رونق اقتصادی باشد که این مهم، با فراهمسازی زمینه استفاده از تمامی ظرفیتها و مهیاشدن زیرساختهای لازم محقق میشود.
نظر شما