به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، جایگاه کلیسای کاتولیک روم در قانون اساسی سال 1937 این کشور تقویت شد اما این کلیسا پس از همه پرسی 1972 جایگاه پیشین خود را از دست داد.
ایرلند که با افزایش اخیر موج مهاجرت رو به رو شده است اکنون به عنوان کشوری دارای تکثر ادیان محسوب می شود.
برتی اهرن نخست وزیر ایرلند در مراسم افتتاحیه این همایش که با حضور رهبران دینی برگزار شد، گفت: پیش از این نیز قصد داشته تا گفتگوی آزاد با تمام فرقه های دینی در کشور صورت دهند تا فضایی که از آن می توان به تمایز میان فرقه ها و مذاهب یاد کرد در این کشور اروپایی ایجاد نشود.
وی گفت: حقیقت چند فرهنگی بودن یک کشور نیازمند پاسخ همدلانه و جدید از مقامات مدنی و همچنین احترام به جایگاه ادیان وجوامع دینی بزرگتر و سازمان یافته تر است.
اهرن هشدار داد که تخاصم سکولاریسم متعصب بوده و می تواند دموکراسی را از بین ببرد و سهم مهمی در از بین بردن شأن و مقام انسانی و حق زندگی وی دارد.
این همایش با پیگری گفتگوهای دوجانبه طی ماه های آینده ادامه می یابد.
اکثریت مردم این کشور را کاتولیک ها تشکیل داده اند به طوری که می توان گفت 92 درصد جمعیت کشور پیرو مذهب کاتولیک روم هستند. 3 درصد از مردم ایرلند خود را پروتستان می دانند و پنج درصد باقی مانده را مسلمان، یهودی، ارتدکس و دیگر فرقه های مسیحیت تشکیل می دهند .
بر اساس آماری که ایرلند در سال 2002 تهیه کرد، 19147 هزار نفر از جمیعت جمهوری ایرلند را مسلمانان تشکیل داده اند. همچنین آمار ایرلند شمالی در سال 2001 نشان می دهد تعداد مسلمانان این منطقه 1943 نفر بوده است.
جامعه مسلمانان ایرلند به نحو قابل توجهی دارای تنوع و گستردگی است و اعضای جامعه اسلامی این کشور را نمی توان بر اساس کشور طبقه بندی کرد، می توان گفت که قومیت غالبی در میان جامعه اسلامی ایرلند وجود ندارد. مسلمانان این کشور از جنوب و شرق آسیا، چین، اقیانوسیه و اندونزی به ایرلند مهاجرت کرده اند. افزایش روز افزون مساجد جمهوری ایرلند شاهدی بر این مدعا است که جامعه مسلمانان به رغم کوچک بودن در حال رشد و ثبات در جمهوری ایرلند است.
نظر شما