به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه نوبت صبح روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، بررسی تبصره ۶ لایحه بودجه در مورد دریافت مالیات پلکانی از حقوق و دستمزد ها در دستور کار مجلس قرار گرفت.
این تبصره اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و دانشگاه های علوم پزشکی را از پرداخت مالیات پلکانی معاف کرده و صرفا مالیات ۱۰ درصدی برای آنان در نظر گرفته بود.
احمد امیر آبادی نماینده مردم قم در پیشنهادی خواستار حذف این استثنا شد و گفت: باید اعضای هیئت علمی دانشگاه ها نیز مانند همه مردم مالیات پلکانی بر درآمد خود را پرداخت کنند. این استثنا در بودجه سال ۹۸ هم آمده است.
وی افزود: ما معتقدیم مالیات برای کسانی است که درآمد زیادی دارند و باید مالیات بیشتری بپردازند. چه پزشک باشند و چه شغل دیگری داشته باشند. نباید هیچ استثنایی در کشور وجود داشته باشد.
علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در این باره، خاطر نشان کرد: این استثنا شامل همه اعضای هیئت علمی میشود و صرفاً مختص پزشکان نیست.
حسن سلیمانی نیز در مخالفت با پیشنهاد امیرآبادی، تصریح کرد: این استثنا به معنی معافیت مالیاتی پزشکان و هیئت علمی نیست. ما برای تقویت پژوهش و تحقیق نرخ مالیات این فعالیتها را به صورت حداقلی تعیین کردیم و این نرخ مالیات کم مربوط به فعالیتهای پژوهشی اساتید است.
سلیمی در موافقت با پیشنهاد امیرآبادی فراهانی، خاطرنشان کرد: ما همیشه شعار عدالت اجتماعی دادهایم و در حال حاضر زمان عمل به این شعار است؛ متاسفانه امروز در بی عدالتی در پرداخت مواجه هستیم.
وی اظهارداشت: ما ۲۰ درصد به همه حقوقها اضافه کردهایم و حالا برای جبران این بی عدالتی در توزیع درآمد باید پرداخت مالیات را متوازن کنیم.
طبق آنچه که در لایحه بودجه آمده است: حقوقهای زیر دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در ماه از مالیات معاف میشوند و حقوقهای بیش از این رقم از ۱۰ تا ۳۵ درصد به صورت پلکانی مشمول مالیات میشوند، اما آنچه که در این لایحه دولت آمده بود، استثنایی را برای اعضای هیات علمی، حق التدریس، حق التحقیق و حق پژوهش در نظر گرفته بود که مالیات این موارد ۱۰ درصد تعیین میشود که در پیشنهاد امیرآبادی فراهانی این استثنا حذف میشد.
در ادامه پور محمدی معاون سازمان برنامه و بودجه با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: این معافیت مالیاتی در راستای حمایت از علم و فناوری برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها در نظر گرفته شده است.
نمایندگان با ۸۷ رای موافق ۹۳ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند.
نظر شما