به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی نظرپور شامگاه چهارشنبه در نشست با اعضای شورای دانشگاه بجنورد، بر استفاده از ظرفیت خیران تاکید کرد و افزود: به منظور تامین بخشی از نیازهای دانشگاه بجنورد باید از ظرفیت خیران خارج از کشور که به استان وابستگی دارند بهره برد.
نظر پور اظهار کرد: با توجه به اینکه منابع عمومی دولت محدود است، ضرروت دارد خیران شناسایی و از ظرفیت آنان در بخش های مختلف استفاده کرد تا بخشی از نیازها تامین شود.
وی در ادامه به اعتبار عمرانی دانشگاه بجنورد اشاره کرد و گفت: امسال اعتبار بخش عمرانی دانشگاه بجنورد حدود ۴۵ میلیارد ریال پیش بینی شده بود که در لایحه بودجه سال آینده حدود ۱۰۷ میلیارد ریال است اما با توجه به عملیات عمرانی دانشگاه بجنورد با زیر بنای ۲۷ هزار متر به کمک خیران نیاز است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بر ایجاد ردیف های درآمدی در بخش های مختلف تاکید و بیان کرد: باتوجه به وضعیت کنونی باید دانشگاه ها در کنار منابع و اعتبارات دولتی، برای گسترش فعالیت خود، ردیف های درآمدی ایجاد کنند.
نظرپور با بیان اینکه اصلی ترین منبع تامین اعتبار دانشگاه ها منابع دولتی است، اظهار کرد: علاوه بر این می توان از طریق دریافت شهریه، هدایای خیران، ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و اجاره اماکن و سایر امکانات برای دانشگاه ها درآمد ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: با ظرفیت سازی می توان بخش درآمدی مراکز دانشگاه ها را گسترش داد و به راحتی این درآمد پایدار را هزینه کرد.
وی توسعه و تحکیم ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، راه اندازی مراکز رشد و استارتاپ های علمی کاربردی، ارائه استانداردها برای ارزیابی شاخصه های تحصیلی و استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و پیشگامی در تحقق دولت الکترونیک را از جمله راهبردهای اساسی وزارت علوم اعلام کرد.
معاون اداری، مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به سه هزار و ۸۲۲ نفر دانش آموخته دانشگاه بجنورد اشاره کرد و گفت: چنانچه ۳۰ درصد این دانش آموختگان در بخش های مختلف مدیریتی فعالیت کنند می توان از ظرفیت آنان برای توسعه دانشگاه استفاده کرد.
نظرپور تاکید کرد: دانشگاه بجنورد باید حرف اول را در خراسان شمالی بزند و این با ارتباط مناسب بین دانشگاه با بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی ممکن می شود.
وی اضافه کرد: اعضای هیئت علمی دانشگاه بجنورد باید در کارگروه های خراسان شمالی نقش فعالی داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت دانشگاه بجنورد در رشته های علوم پایه و فنی و مهندسی، گفت: باید از ظرفیت دانشجویان این رشته ها در کارگروه های استانی حداکثر استفاده را برد و زمینه ارتباط آنان با دستگاه های اجرایی استان را فراهم کرد.
معاون وزیر علوم در ادامه گفت: سرانه ۳.۶۴ درصدی فضای آموزشی دانشگاه بجنورد بسیار اندک است، بنابراین تلاش شود تا پروژه های نیمه تمام به ترتیب اولویت هر چه سریعتر به بهره برداری برسد.
نظر شما