به گزارش خبرنگار مهر، علی نجفی نژاد، ظهر یکشنبه در همایش تجلیل از مقام مهندس که توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد، اظهار کرد: اگر برای پایین بودن سرانه درآمدی گلستانی ها چاره ای نیندیشیم، فشار به منابع طبیعی برای بالا بردن میزان درآمد سرانه بیشتر می شود.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد منابع آب استان در حال بهره برداری است و همین امر باعث کاهش سطح آب های زیر زمینی شده و مواد آلی خاک هم اوضاع خوبی ندارد و در استان به دلیل بهره برداری بیش از حد روز به روز در حال افول است.
نجفی نژاد با بیان این که جداگانه عمل کردن در هر بخش سبب تغییر در بخش دیگر می شود، ادامه داد: آب، غذا و انرژی سه موضوع اساسی است و هر دولت باید برای آن برنامه ریزی داشته باشند؛ اگر برای این موضوعات فکر نشود، مشکلات اقتصادی و اجتماعی گریبان گیر کشورها می شود.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تاکید کرد: برای حفظ و کنترل منابع ملی باید دستگاه ها مرتبط با هم هماهنگی داشته باشند.
وی تصریح کرد: بعد از مطالعات زیاد، برنامه راهبردی توسعه استان نوشته شد اما با تغییر مدیریتی مجدداً برنامه دیگری نوشته شد و روند اجرای این برنامه ها در آینده مبهم است.
نجفی نژاد گفت: در زمینه تصمیم گیری برای توسعه استان منابع اطلاعاتی خوبی داریم و نیاز به انجام مطالعات مجدد و تکرار نیست.
وی خاطرنشان کرد: هنوز نقش بخش دولتی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان پر رنگ است و باید این نقش کاهش یابد، باید به این سازمان اعتماد کرده و نگران واگذاری برخی اختیارات به آنها نباشیم.
طبق گفته نجفی نژاد نقش بخش خصوصی در کشاورزی استان باید پر رنگ تر شود.
نظر شما