۷ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۵۰

با حضور وزیر علوم و میهمانان خارجی؛

دومین کنگره بین‌المللی «جندی‌شاپور باستان» در دزفول آغاز شد

دومین کنگره بین‌المللی «جندی‌شاپور باستان» در دزفول آغاز شد

دزفول- دقایقی پیش دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور باستان دزفول با حضور وزیر علوم و جمعی از میهمانان داخلی و خارجی به مدت دو روز در این شهرستان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول صبح امروز سه شنبه در مراسم آغاز دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور باستان با حضور وزیر علوم، معاون سازمان میراث فرهنگی، نماینده یونسکو و جمعی از دانشمندان مطرح خارجی در محل این دانشگاه اظهار کرد: مایه مباهات است که به فاصله یک هزار و ۸۰۰ سال مجدداً میزبان دانشمندان تمدن‌های مختلف جهان باشیم تا حماسه تأسیس کهن‌ترین دانشگاه جهان را گرامی بداریم.

محمدرضا عصاری افزود: در حال حاضر بخش اعظمی از مختصات شهر باستانی جندی‌شاپور در خاک است اما با حفاری‌های صورت گرفته ریشه‌های سترگ آن از دل خاک بیرون آمده و نوید شکوفه‌های علم و دانایی را می‌دهد.

وی، این حماسه فرهنگی و تاریخی را دست رنج هفت سال تلاش و کوشش بخش‌های مختلف دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه کشور و کمیسیون ملی یونسکوی ایران برشمرد و افزود: دستاورد این همکاری بی‌نظیر، غبارروبی از چهره تابناک این دانشگاه به عنوان گنجینه‌ای عظیم در عرضه فرهنگ و تمدن در عرصه جهانی است.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول با اشاره به نخستین کنگره جندی‌شاپور باستان دزفول در سال ۹۵، عنوان کرد: آغاز کاوش‌های علمی و فنی در حریم شهر و دانشگاه باستانی جندی‌شاپور در روستای اسلام‌آباد، مرمت آرامگاه نخستین شهریار ایرانی یعقوب لیث صفاری که احیاکننده زبان فارسی بوده، تولید و پخش کلیپ و مستندهای متعدد در خصوص دزفول و جندی‌شاپور باستان در رسانه ملی، رونق گردشگری، علمی، فرهنگی و بوم گردی در منطقه اسلام‌آباد با هدف خوداشتغالی، توسعه و پیشرفت منطقه، راه‌اندازی پایگاه جندی‌شاپور در منطقه، ثبت جهانی رویداد وجود کهن‌ترین دانشگاه جهان در ۱۷۵۰ سال پیش به عنوان تقویم آموزش عالی جهان در سازمان جهانی یونسکو در نوامبر ۲۰۱۷ به همت کمیسیون ملی ایران، راه‌اندازی مرکز پژوهش‌های جندی‌شاپور باستان در دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول از جمله دستاوردهای اولین کنگره جندی‌شاپور در سال ۹۵ است.

عصاری، ابراز امیدواری کرد؛ این کنگره نیز دستاوردهای بی‌نظیری در راستای احیا و معرفی جندی‌شاپور باستان در کشور و جهان داشته باشد.

به گزارش مهر، دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور باستان این بار باهدف و ویژگی ایجاد گستره بین‌المللی و اطلاع‌رسانی بین‌المللی آغاز شده است.

این کنگره متعاقب اقدامات انجام‌شده در نخستین کنگره جندی‌شاپور باستان است که در اسفندماه سال ۹۵ به مدت دو روز با حضور وزیر علوم، علی‌اکبر ولایتی و جمعی دیگری از مسئولان کشوری و مهمانان خارجی در دزفول برگزار شده بود.

با اقدامات انجام‌شده و پس از ارسال مستندات و مدارک در نوامبر ۲۰۱۷ سازمان جهانی یونسکو فعالیت جندی‌شاپور باستان به عنوان اولین دانشگاه جهان به قدمت ۱۷۵۰ سال را تأیید کرد درحالی‌که تا پیش از این تقویم آموزش عالی جهان کمتر از یک هزار سال بود.

به روایت مورخان داخلی و خارجی بالغ بر ۴۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه دانشگاه جندی‌شاپور باستان وجود داشته و بر اساس مستندات در کتاب‌ها و مقالات بین‌المللی، اولین نظام‌نامه آموزشی در حوزه دانشگاهی و نخستین بیمارستان جهان در جندی‌شاپور باستان بوده، ضمن اینکه نظام آموزشی بالینی پزشکی که امروزه شاهد آن هستیم نیز برگرفته از نظام پزشکی در جندی‌شاپور باستان است.

نهضت ترجمه برای نخستین بار در دانشگاه جندی‌شاپور باستان در دزفول آغاز شده است.

در سال ۲۰۱۵ سازمان ملل شعار جهان عاری از خشونت را مطرح کرد درحالی‌که در سال ۲۷۱ بر سر در دانشگاه جندی‌شاپور باستان جمله «علم و فضیلت برتراز بازو و شمشیر است»  هک شده بود؛ بنابراین باید گفت جندی‌شاپور آغاز گر موضوعات ارزشمند متعددی بوده که شاید در قرن حاضر طبیعی باشند.

در این کنگره دو روزه همچون کنگره نخست، وزیر علوم به عنوان رئیس کنگره، علی‌اکبر ولایتی به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری و رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول به عنوان دبیر این کنگره خواهند بود.

کد خبر 4552807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha