به گزارش خبرنگار مهر، بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی سنندج قرار بود که پیش از ظهر امروز با حضور مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان، فرماندار سنندج، بخشداران بخش مرکزی سنندج، حسین آباد، سیروان و کلاترزان و اعضای شرای اسلامی شهر سنندج برگزار شود که در این جلسه عملا هیچکدام از مدیران دعوت شده حضور نداشتند و تنها معاون شوراها و دهیاری های دفتر امور روستایی استانداری کردستان حضور داشت.
براساس این گزارش بخشداران چهار بخش سنندج و همچنین تنها عضو شورای اسلامی شهر سنندج نیز زمانی به جلسه اضافه شدند که اعضای شوراهای روستا و روسای بخش های سنندج، مشکلات، کاستی ها، انتقادات و گلایه های خود را از مجموعه بخشداران و مدیران شهرستان سنندج عنوان کرده بودند و در دقایق پایانی جلسه تنها با هدف اعلام حضور و امضای صورتجلسه حضور یافتند و فرصت شنیدن بحث ها را از دست دادند و به طبع آن نیز امکان پاسخ به این بحث ها را نداشتند.
این جلسه قرار بود با دو دستور کار تعیین و شفاف سازی منابع حق الجلسات شوراهای فرادست و همچنین پیگیری مشکلات اداری شهرستان و ارائه راهکارهای لازم برای حل این مشکلات برگزار شود که هر چند برگزار شد اما بدون حضور مسئولان دستورات جلسه عملا راه به جایی نبرند.
نادیده گرفتن شوراهای بخش توسط بخشداران
در ابتدای جلسه رئیس شورای اسلامی شهرستان سنندج گفت: متاسفانه طی دو سال گذشته عملا شوراهای روستا و بخش در سنندج توس بخشداران نادیده گرفته شده اند و کوچکترین همکاری از سوی بخشداری ها با ما صورت نمی گیرد.
مظفر جمشیدنژاد اظهارداشت: با این قانون شکنی و نادیده گرفتن ها اگر شوراهای بخش تعطیل شوند بهتر است چرا که دیگر انگیزه ای برای فعالیت در میان اعضای این شوراها دیده نمی شود و کسی هم در این رابطه پاسخگو نیست.
وی افزود: حداقل انتظار ما این است که در جلسات شورای اداری شهرستان سنندج ما نیز حضور داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات خود را بیان کنیم که این حق قانونی را نیز از ما گرفته اند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان سنندج ادامه داد: حدود دو سال از فعالیت این شوراها می گذرد اما هنوز هم نتوانسته ایم حق جلسات اعضای شوراهای بخش را پرداخت کنیم چرا که بخشداران در این زمینه همکاری لازم را ندارند.
جمشیدنژاد با انتقاد از مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان سنندج نیز یادآور شد: بسیاری از ادارات حتی شوراهای بخش را به رسمیت نمی شناسند و با حضور در دفتر آنان به بدترین شکل برخورد می شود و حتی در مواردی که مدارک آن مستند است از محل دفتر مدیر به بیرون هدایت شده اند.
وی بیان کرد: دهیاران نیز که توسط همین اعضای شورای روستاها و شورای بخش انتخاب شده اند امرز مانند کدخداهای پیش از انقلاب عمل می کنند و آنگونه از طرف بخشداری ها حمایت می شوند که دیگر جوابگوی اعضای شورا نیستند و هر کاری که بخواهند انجام می دهند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان سنندج گفت: بیشتر دهیاران ما در حال حاضر ساکن شهر شده اند و کمتر در روستا دیده می شوند اما بازهم با قدرتی که دارند و با حمایت های بخشداری ها نمی توان آنها را عزل کرد و دهیاری که حکم ابقای وی از سال گذشته حتی صادر نشده بازهم هر کاری که دلش بخواهد انجام می دهد.
متولیان دولت شوراهای بخش را نمی خواهند
رئیس شورای بخش حسین آباد نیز در ادامه این جلسه اظهارداشت: متاسفانه با بی حرمتی عدم توجهی که از سوی بخشداران و مسئولان مربوطه در دولت شاهد هستیم، عملا به این نتیجه رسیده ایم که آنها ما را نمی خواهند.
حمید خداکرمی افزود: تاکنون چندین جلسه در شوراهای شهر، بخشداری ها و شهرستان برگزار شده اما هیچ وقت صورت جلساتی که از سوی ما عنوان شده و به ثبت رسیده است، اجرایی نشده است و همه آنها نادیده گرفته می شود.
وی ادامه داد: بخشداران فقط برای رفع تکلیف خود صورت جلسات را امضا کرده و بعد آن را بایگانی می کنند و به هیچ عنوان قانون تدوین شده در خصوص جایگاه شوراهای اسلامی را اجرایی نمی کنند.
رئیس شورای بخش حسین آباد یادآور شد: مسئولان دولت نیز فقط زمانی در روستاها و در کنار اعضای شوراهای بخش قرار می گیرند که اتفاقی در آنجا افتاده و تنها به خاطر اینکه در اخبار چهره آنها و حضور آنها در روستاها نمایش یابد حضور می یابند و بعد از آن دیگر خبری از آنها نیست.
توجیه دهیاران در راستای نادیده گرفتن شوراهای بخش از سوی بخشداری ها
رئیس شورای بخش کلاترزان نیز در این جلسه بیان کرد: امروز دهیاران به جایگاهی رسیده اند که شوراهای روستا و بخش را قبول ندارند و به گونه ای از سوی بخشداری ها توجیه شده اند که این شوراها را نادیده بگیرند.
اسماعیل رحمانی گفت: شوراها در روستاها و بخش های مختلف با هدف رفع مشکلات آن روستا و بخش تشکیل شده اند اما متاسفانه هیچ کاری توسط آنها انجام نمی شود چرا که مدیران بالادستی جایگاه آنان را به رسمیت نمی شناسند.
وی اظهارداشت: مدیران همواره نسبت به شوراهای بخش و روستاها بی حرمتی می کنند و علیرغم تمام کارهایی که این افراد انجام می دهند حتی حاضر نیستند تنها یک تشکر از آنها داشته باشند.
رئیس شورای بخش کلاترزان ادامه داد: بسیاری از روستاهای ما اکنون پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب مشکلات عدیده ای دارند اما مدیران به درخواست های شوراهای روستا و بخش بی توجه بوده و این مشکلات همچنان پابرجا مانده اند.
رحمانی یادآور شد: کار دهیاران نیز به جایی رسیده که بدون اجازه و مصوبه از سوی اعضای شورا بودجه ای را که به روستاها اختصاص می یابد را هزینه می کنند و جوابگوی مسائل مالی نیز نیستند.
فعالیت دهیاران از نظارت شوراهای بخش خارج شده است
رئیس شورای بخش مرکزی نیز در ادامه این جلسه اظهارداشت: بخشداران و مدیران بالادستی جایگاه اعضای شوراهای روستا و بخش را به رسمیت نمی شناسند و در این رابطه نیز عزمی از سوی آنان دیده نمی شود.
مظفر کاظمی ادامه داد: دهیاران نیز با توجه به همین کوتاهی هایی که از سوی بخشداران نسبت به جایاه آنان می شود، دیگر جوابگوی اعضای این شوراها نیستند و فعالیت های آنان از تحت نظارت شوراهای بخش خارج شده است.
وی یادآور شد: اعضای شوراهای روستا و بخش بدون هیچ چشمداشتی وارد این عرصه شده اند و تنها با هدف خدمت و حل مشکلات روستا و بخش خود پا به این عرصه گذاشته اند و حداقل چیزی که ما از بخشداران و مسئولان می خواهیم، احترام است.
استفاده ابزاری از شوراها
همچنین در ادامه این جلسه عضو شرای شهر حسین آباد بیان کرد: در حال حاضر مسئولان زمانی سراغ اعضای شوراهای روستا و بخش می روند که یک مراسم ملی مانند انتخابات و راهپیمایی را در پیش داشته باشیم تا مردم را در حضور در این مراسم ها تشویق کنیم.
آوات کنعانی گفت: این مسئله نشان می دهد مدیران تنها به دنبال استفاده ابزاری از اعضای شوراها هستند و مانند یک پله ترقی در رسیدن به پست و مقام بالاتر برای خود به ما نگاه می کنند.
وی افزود: مسئولان بیشتر در پشت میز خود نشسته اند و طبق قانون که باید از ظرفیت های شوراهای روستا و بخش بهره ببرند این کار را نمی کنند و در اعتراض به این موضوع نیز نمیتوانیم به نتیجه لازم برسیم.
حق و حقوق شوراهای روستا و بخش باید دیده شود
معاون شوراها و دهیاری های دفتر امور روستایی استانداری کردستان نیز در این نشست اظهارداشت: شوراهای روستا و بخش های از حق و حقوقی برخوردارند که باید مورد توجه قرار گرفته و از امکاناتی که قانون در اختیار آنان قرار داده بهره بگیرند.
تحسین عزیزی ادامه داد: در حال حاضر چهار هزار و ۶۳ شورای روستایی، یک هزار و ۲۱۵ دهیار و ۱۵۵ شورای بخش در استان وجود دارند که کنترل این تعداد کار سختی است.
وی یادآور شد: وجود برخی مشکلات و موانع نشان دهنده بی توجهی فرمانداران و بخشداران به جایگاه شوراها نیست و اگر مواردی هم وجود داشته باشد تلاش می کنیم که رفع شود.
معاون شوراها و دهیاری های دفتر امور روستایی استانداری کردستان بیان کرد: برنامه های خوبی برای سال ۹۸ در نظر گرفته و به وزارت کشور فرستاده شده و تلاش می شود حداقل بخشی از مشکلات موجود رفع شود.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم سال آینده با برنامه ریزی های مناسبت تر و تعامل و همکاری بیشتر زمینه ایجاد اشتغال پایدار و منابع درآمدی برای روستاها فراهم شود.
در ادامه این جلسه چهار بخشدار مرکزی سنندج، سیروان، کلاترزان و حسین آباد به این جلسه اضافه شدند که هر کدام به صورت پراکنده بدون اینکه از گلایه و انتقادهای اعضای شوراها و روسای شورای بخش ها مطلع باشند سخنان کوتاهی را عنوان کردند.
جایگاه شوراها از جایگاه بخشداران بالاتر است
بخشدار سیروان در این جلسه اظهارداشت: متاسفانه امروز این نگاه وجود دارد که شوراها جایگاه خود را از دست داده اند اما باید اعضای شورا بدانند که جایگاه آنان نزد مردم حتی از بخشداران نیز بالاتر است.
ایرج فرد افزود: هر کاری که در مناطق روستایی و بخش های مختلف صورت می گیرد بدون شک با تلاش و پیگیری اعضای شوراهای روستا و بخش است و ما نیز در راه پیشبرد این برنامه ها در کنار آنها هستیم.
وی ادامه داد: اعضای شوراها با توجه به اینکه از دل مردم بیرون می آیند مسولیت بزرگی در قبال دیگران دارند و به همین سبب با حساسیت بیشتری پیگیر امور روستا و بخش های خود هستند.
تفکر بخشداران تفکر شورایی است
بخشدار مرکزی سنندج نیز در سخنانی کوتاه بیان کرد: این حرف که بخشداران جایگاه شوراها را نادیده گرفته اند را قبول نداشته و با اطمینان می گویم که تفکر بخشداران یک تفکر شورایی است.
منوچهر عثمان پور یادآور شد: اگر اعتقادی به این تفکر نداشتیم بدون شک نمی توانستیم در سطح روستاها کاری از پیش ببریم و از همین رو حمایت خود را از شوراهای روستا و روسای شورای بخش ها اعلام می کنیم.
برخی از اعضای شوراها خود مساله برانگیز هستند
بخشدار کلاترزان نیز در ادامه این نشست گفت: متاسفانه شاهد هستیم که برخی از اعضای شوراهای روستا و بخش خود مساله برانگیز هستند و با ایجاد دودستگی میان اعضای دیگر اختلاف افکنی می کنند.
حامد راست خدیو اظهارداشت: وقتی ما این کارها را مشاهده می کنیم نباید اعضای شوراهای روستا و بخش نیز انتظار داشته باشند که از کارهای آنان حمایت کنیم و همین امر عامل بروز اختلافاتی در میان آنان و بخشداران است.
وی افزود: اگر اعضای شورای روستا و بخش ها کمی انصاف داشته باشند و منصفانه بحث کنند می بینند که ما جایگاه آنان را نادیده نگرفته و همیشه در پیشبرد کارها از تفکرات آنان بهره گرفته ایم.
شورا و دهیار نباید در مقابل هم قرار گیرند
بخشدار حسین آباد نیز آخرین کسی بود که در این جلسه به بیان نظرات خود پرداخت و بیان کرد: اعضای شورا و دهیاران نباید در مقابل هم قرار گیرند و بلکه اگر می خواهند کارها مسیر درست را پی گیرد باید در کنار هم باشند.
اسماعیل اسفندیاری ادامه داد: وقتی قانونی تدوین شده دیگر کسی نمی تواند از آن تخطی داشته باشد و انتظار می رود که اعضای شورای روستا ها و بخش ها در این زمینه همکاری لازم را با بخشداران داشته باشند.
وی یادآور شد: در برخی مسائل نیز که پیش می آید متاسفانه به دلیل اینکه قانون دست ما رو بسته است نمی توانیم خواسته های اعضای شوراها را برآورده کنیم و همین امر باعث شده آنان فکر کنند ما شوراها را به رسمیت نمی شناسیم.
نظر شما