به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، " هنری اوبرینگ" سپهبد نیروی هوایی آمریکا تصریح کرد که این رادار راه دسترسی زودهنگام به هر گونه موشک دشمن را برای یک سیستم رادار بزرگتر که در جمهوری چک مشتقر می شود ، فراهم می کند.
وی در جمع خبرنگاران در مقر ناتو ( سازمان آتلانتیک شنالی) در بروکسل افزود:" این یک رادار قابل حمل و نقل است و چیزی است که شما می توانید ظرف چند روز و خیلی سریع آن را نصب کنید. ما زمانی را در اختیار داریم تا جایی را که قرار است این سیستم درآنجا مستقر شود، پیدا کنیم."
وی درپاسخ به این سوال که چه کشوری در منطقه قفقاز ممکن است خواهان میزبانی برای این سیستم باشد، گفت :" من مجاز نیستم تا درباره این مسئله هر چقدر که بخواهم صحبت کنم و کافی است که بگویم ما خواهان استقرار این رادار در آن منطقه هستیم."
اوبرینگ که در بروکسل و درگفتگوهای دوروزه با مقامات روسی، خطر بالقوه ای را که این رادار متحرک می تواند بر روسیه تحمیل کند، کم اهمیت دانست و مدعی شد :" این رادار در جهت ( مقابله با) ایران است. ما نمی توانیم آن را برای نظارت بر روسیه به طرف آن بچرخانیم و حتی اگر بتوانیم چنین کاری را انجام دهیم دید آن به قدر کافی خوب نیست که موشک روسیه را ردیابی کند."
آمریکا چندی پیش ازلهستان وجمهوری چک تقاضا کرده بود تا اجازه دهند سیستم سپرموشکی آمریکا در این کشورها نصب شود واین کشورها نیز تا حدی با این درخواست موافقت کرده اند اما این اقدام آمریکا و چراغ سبز لهستان و چک به درخواست کاخ سفید با عکس العمل و انتقاد روسیه مواجه شده است.
ایالات متحده هدف ازاستقرار چنین سیستمی را مقابله با تهدیدهای موشکی ایران و کره شمالی عنوان کرده، اما روسیه و اوکراین بر این باورند که این دو کشور از چنین توانی که بتوانند آمریکا را تهدید کنند برخوردار نیستند و به زعم مقامات درمسکو این سیستم با هدف کنترل توانایی موشکی روسیه صورت می گیرد.
از سوی دیگر درحالی که هنوز اختلاف واشنگتن و کرملین درباره نصب سیستم سپرموشکی درچک و لهستان تمام نشده، اخباری منتشر شده که حکایت از تصمیم آمریکا برای نصب یک سیستم موشکی دیگر درخاک انگلیس دارد.
نظر شما