۱۱ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۴۷

جایگاه خانواده از منظر اسلام

جایگاه خانواده از منظر اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اسلام به تشکیل خانواده بر اساس اعتقادات دینی توجه بسیاری کرده تا نسلهای صالح در قرنهای آینده به آبادانی زمین بپردازند، اسلام تشکیل خانواده را عاملی برای نزدیک شدن مردم به یکدیگر، دوری از فتنه و کاهش جنگها قلمداد می کند که نتیجه آن همزیستی مسالمت آمیز میان انسانها است .

به گزارش خبرنگار مهر، در گذشته خانواده متشکل از پدر، مادر، فرزندان و برخی از خویشاوندان نزدیک می شد که زیر یک سقف زندگی می کرند. اما امروزه با توجه به زندگی مدرن و صنعتی زندگی با خویشاوندان نزدیک جای کمتری در خانواده ها دارد.

اما خانواده اساس و پایه وجود ملتها به شمار می رود تا جائیکه امتها از آن ریشه گرفته و بر اساس تعبیر قرآن به آبادانی زمین می پردازند. اسلام به خانواده اهمیت زیادی می دهد، چرا که اسلام معتقد است خانواده نسلهای صالح را طی قرنهای آتی می سازند. از این رو اسلام به تشکیل خانواده بر اساس پایه های مستحکم اعتقادات دینی و اهتمام به آن توجه بسیاری کرده است.

برقراری ارتباط مناسب میان زن و مرد منجر به کرامت انسان می شود و بر این اساس انسان را بر سایر مخلوقات برتری داده است تا معانی ناب انسانی را محقق کنند. هنگامی که حضرت محمد (ص) به پیغمبری رسید، اولین کاری که کرد جایگاه پست زن را به بالاترین کرامت رساند و او را شریک مرد قرار داد و از ازدواج با محارم جلوگیری به عمل آورد.

اسلام از تشکیل خانواده اهدافی دارد که از آنها می توان به بقای زندگی بشر و تولید نسل اشاره کرد. حفظ انسان از انقراض و بقای زمین ادامه تشکیل خانواده است . از سوی دیگر تکامل دین، پاکی نفس و جسم، عفاف و پاکدامنی از ازدواج حاصل می شود. این در حالی است که تشکیل خانواده منجر به نزدیک شدن مردم به یکدیگر، دوری از فتنه ها و کاهش جنگها و درگیریها شده و به گونه ای همزیستی مسالمت آمیز ایجاد می شود. از سوی دیگر تشکیل زندگی آرام برای کسب روزی حلال، تعامل با مردم و تقوا و پرهیزکاری از دیگر ثمرات تشکیل خانواده است. 

بر این اساس خداوند می خواهد که همه انسانها مؤمن بوده و امت اسلامی را بر اساس اعتقادات دینی ساخته و آنها را تکوین کنند، از این رو گروههای مختلف را بر اساس قواعد و قوانین کلی و ثابت متفرق کرد تا زندگی خانوادگی گروهی و فردی را تنظیم کنند تا خانواده بر اساس صداقت همکاری و بر اساس زندگی طیبه ساخته شود و در سایه آن فرزندان صالح که دین خدا را اشاعه می دهند، رشد یابند.

ازدواج و تشکیل خانواده عملی مقدس است که خداوند متعال در قرآن بارها به آن اشاره کرده و در احادیث نبوی مکرر مورد تأکید قرار گرفته است.

کد خبر 455474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha