به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایتارتاس، در دیدار امروز" تاروآسو" وزیرخارجه ژاپن و" جان نگروپونته" معاون وزیر خارجه آمریکا چنین توافقی حاصل شد.
نگروپونته نیز اعلام آمادگی کرد تا از این هم پیمان آسیایی خود در گفتگو با مقامات کره شمالی در زمینه عادی سازی روابط دوجانبه که 7 مارس ( 16 اسفندماه) در هانوی ( پایتخت ویتنام) آغاز می شود، حمایت کند.
توکیو در نظر دارد تا از پیونگ یانگ درخواست کند که تحقیقات در زمینه شهروندان ژاپنی که سرویسهای مخفی کره شمالی آنها را در دهه های 1970 و 1980 میلادی ربودند، از سربگیرد. دولت ژاپن دستیابی به نتیجه در این زمینه را مهمترین شرط برای برقراری روابط دیپلماتیک با کره شمالی و تهیه کمک اقتصادی به آن تلقی می کند.
بر پایه این گزارش، ژاپن مخالف تحریمهای سخت تر علیه برنامه هسته ای ایران است، زیرا 10 درصد از نیازهای نفتی خود را از ایران تامین می کند.
نگروپونته در اولین سفر خود از زمانی که به پست جدید منصوب شده، قرار است در سفر به آسیا از چین و کره جنوبی دیدن کند.
نظر شما