خبرگزاری مهر-گروه استان ها: هر جای استان ایلام دارای شگفتی است، از دشت ها و کوه های مرتفع گرفته تا دریاچه ها و روستاهای زیبا که هر کدام جلوه ای دیدنی از مناظر طبیعی است و گردشگران، طبیعت گردان و مسافران را فرا می خواند.
آنچه در روستاهای استان ایلام برای گردشگران جذابیت دارد نوع پوشش، آداب و رسوم و غذاهای بومی و محلی سنتی است، برای نوروز ۹۸ حتی روستاهای استان چهره ای متفاوت از سال های گذشته به خود گرفته اند و آن هم فعالیت متعدد بوم گردی ها است.
گردشگری روستایی و عشایری یکی از مهمترین ظرفیت های استان ایلام برای پذیرایی و استقبال از گردشگران و مسافران نوروزی است، در حال حاضر شش روستای هدف گردشگری در استان ایلام شامل حیدرآباد، کلم، سراب کلان، پشت قلعه، زنجیره علیا، سنگ سفید وجود دارد که هریک دارای ویژگی های خاصی برای گردشگران نوروزی است.
سراب کلان
روستای کوهستانی سراب کلان به دلیل برخورداری از چشماندازهای جذاب و متنوع طبیعی مانند جنگل، رودخانه و کوهستان های سرسبز و پوشیده از گیاهان دارویی و گل های رنگارنگ، شرایط مناسبی را برای دیدار گردشگران فراهم آورده است.
روستای سراب کلان در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهر لومار و ۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام قرار دارد و از جنوب به کوه سیوان و از شمال شرقی به تپه کلاه کلان محدود میشود.
از جمله جاذبههای روستای سراب کلان میتوان به رودخانه سراب کلان اشاره کرد که حواشی این رودخانه خروشان که از کوه های اطراف سرچشمه میگیرد، در فصول بهار و تابستان با سرسبزی و رنگ آمیزی گلهای زیبا، چشمانداز بسیار زیبا و کم نظیری ایجاد میکنداز جمله جاذبههای روستای سراب کلان میتوان به رودخانه سراب کلان اشاره کرد که حواشی این رودخانه خروشان که از کوه های اطراف سرچشمه میگیرد، در فصول بهار و تابستان با سرسبزی و رنگ آمیزی گلهای زیبا، چشمانداز بسیار زیبا و کم نظیری ایجاد میکند.
نغمه پرندگان و مناظر بکر به ویژه در نیمه اول سال، فضای جذابی برای تفریح و تفرج گردشگران پدید میآورند. جنگلهای بلوط از دیگر جاذبه های زیبای این روستا هستند.
بقعه امامزاده حاجی حاضر در روستای حاجی حاضر از روستاهای همجوار سراب کلان واقع شده و مورد احترام مردم روستاهای منطقه است.
بنای امامزاده عباس از نوادگان امام سجاد(ع) بر روی تپهای نسبتاً بلند، مشرف به روستای عباسآباد و رودخانه سراب کلان قرار گرفته است. آرامگاه امامزاده سیدعلی نیز در نزدیکی روستای سراب کلان واقع شده است.
کلم
روستاهای کلم به دلیل وجود آثار طبیعی، وجود مبارک دو امامزاده و چند اثر تاریخی تلفیقی از تمدن و تاریخی را تشکیل می دهد که بدون شک مناسب گردشگران است.
این روستاها همه ساله به خصوص در فصل تابستان میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و حتی خارج از کشور است که هم اکنون برای توسعع گردشگری این روستا با توجه به ظرفیتهای خوب آن نیازمند زیرساختهای مناسب است.
راه ارتباطی و ایجاد کمپینگ گردشگری دو مسئله مهم برای توسعه گردشگری در این روستا محسوب می شود که این مهم نیازمند توجه ادارات و بخشهای مختلف استان است.
روستای حیدرآباد
برای رسیدن به روستا باید از جاده ایلام به سمت دره شهر، از یک جاده فرعی آسفالته در روستای جعفرآباد عبور کرد که البته این جاده تابلویی برای راهنمایی مسیر ندارد، زیبایی های روستای حیدرآباد از همان آغاز راه شروع می شود و باغات وسیع و دره و رودخانه همراه با برف، خود بیانگر وجود روستایی زیبا برای گردشگران است.
دره پرآب هفتاو از ۳۰ کیلومتری شهر ایلام شروع شده و تا ارتفاعات طولاب در نزدیکی روستا امتداد می یابد، آمیختگی جنگل و باغهای میوه، به خصوص درختان گردو، همراه با چشمه ها و رودهای خروشان، چشم اندازی زیبا به این دره ییلاقی بخشیده است. این دره هم از نظر جذب گردشگر و هم از نظر تولید محصولات باغی، از جمله منابع درآمدزا و مهم استان و روستاییان به شمار می آید.
پشت قلعه
روستای پشت قلعه از توابع شهرستان آبدانان در پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر آبدانان واقع شده است به صورت کوهپایه ای بوده و در دامنه کوههای زیبای زاگرس با طبیعتی زیبا و جذاب آرمیده است و در حدود ۳۴۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر است.
از کنار این روستا جاده آبدانان به دهلران و خوزستان می گذرد، که آبدانان را به جنوب کشور متصل می کند، در دو طرف جاده زمین های کشاورزی روستا قرار دارد که گندم زارهای پر پشت و پرخوشه، و سیفی جات از محصولات آن هستند.
۲۸ واحد بوم گردی در استان تجهیز شد
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طبیعت زیبای روستاهای ایلام، با بارش های بسیار خوب امسال نشاط و سرسبزی خاصی به آن بخشیده و مهمانان نوروزی را برای سفر به این خطه دیدنی دعوت می کند.
عبدالمالک شنبه زاده با اشاره به فراهم شدن مقدمات پذیرای از مهمانان نوروزی در روستاهای استان ایلام افزود: دستگاه های عضو خدمات سفر مقدمات خدمات به گردشگران را فراهم کرده اند.
وی افزود: یک سری برنامه ها در این راستا تدارک دیده شده که قسمتی از آنها برنامه های فرهنگی و قسمتی برنامه های زیرساختی است.
وی ادامه داد: در حوزه اقامت که یکی از مسائل اصلی در بحث سفر است، همکاران در آموزش و پرورش مدارس را تجهیز و آماده برای اسکان مسافران کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام بیان داشت: علاوه بر آن هتل ها، مهمان پذیرها و خانه مسافرها و نیز برای اسکان مسافران آماده شده است.
وی تصریح کرد: امسال کمپ هایی را در کنار جاذبه های طبیعی استان برپا کرده ایم که مسافرانی که قصد دارند شب را در کنار جاذبه های طبیعی بگذرانند از آن کمپ های اقامتی نیز استفاده کنند.
شنبه زاده عنوان کرد: خانه های بوم گردی ظرفیت بسیار خوبی برای زیرساخت های گردشگری در استان شده است، امسال ۲۸ خانه بوم گردی برای ارائه خدمات به مسافران نوروزی تجهیز شده است.
نوروزگاه در ایلام برگزار می شود
وی افزود: همچنین موزه ها و آثار تاریخی و اماکن طبیعی نیز آمادگی کامل را برای ارائه خدمت به گردشگران و مسافران را دارند.
وی تصریح کرد: در بحث برنامه فرهنگی که شعار امسال سازمان میراث فرهنگی و ستاد خدمات سفر شور و نشاط اجتماعی در بین مردم جامعه است، نوروزگاه هایی در سراسر استان و مراکز شهرستان ها به همین منظور برپا می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: همچنین نوروزگاه هایی سیار را نیز در دل طبیعت و در کانون های جمعیتی گردشگران برپا می کنیم، هدف اجرای برنامه های فرهنگی و موسیقی محلی و تئاتر است که مسافرانی که وارد استان می شوند بتوانند از این برنامه ها استفاده لازم را ببرند.
وی گفت: در کنار این نوروزگاه ها، نمایشگاه های صنایع دستی در نقاط مختلف استان برپا می شود که بتوانیم صنایع دستی استان را رونق دهیم.
نظر شما