به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان در این تحقیق یک خانواده ایرانی با پیشینه ابتلا به بیماری اولیه شریان اکلیلی را مورد آزمایش قرار دادند.
شریان های اکلیلی خون را به ماهیچه های قلب می رسانند. بروز بیماری در این شریان ها باعث ایجاد حملات قلبی و مشکلات قلبی - عروقی دیگر می شود.
دکتر "آریا مانی" و دکتر "ریچارد لیفتون" از انستیتو پزشکی Howard Hughes و دانشکده پزشکی دانشگاه "یل" محققانی بودند که روی این خانواده تحقیق کردند. همچنین در این مطالعه کارشناسانی از دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر و دانشگاه آزاد تهران مشارکت داشتند.
محققان اعضای یک خانواده ایرانی مقیم ایران و آمریکای شمالی را مورد آزمایش قرار دادند. از 58 خویشاوند در این خانواده 28 نفر مبتلا به بیماری شریان اکلیلی اولیه بودند و به طور میانگین 23 نفر از این افراد در سن 52 سالگی بر اثر ابتلا به این بیماری از دنیا رفته بودند.
چندین فاکتور خطر اصلی از جمله فشار خون و کلسترول بالا و ابتلا به دیابت در این خانواده مشاهده شد. اما این افراد فاقد فاکتورهای خطرناک دیگر بودند. به عنوان مثال اضافه وزن نداشتند و تنها یک نفر از آنها از تاریخچه استعمال سیگار برخوردار بود.
در همین حال افراد مبتلا به بیماری شریان اکلیلی اولیه از غلظت پایین استخوان رنج می بردند که فاکتوری خطرناک برای ابتلا به پوکی استخوان است.
دانشمندان ژن های 19 عضو خانواده ایرانی را غربال کردند. یک جهش ژنتیکی در ژن LRP6 در افراد مبتلا به بیماری شریان اکلیلی اولیه مشاهده شد. این اختلال ژنی با بروز فاکتورهای خطر این نوع بیماری قلبی و تراکم اندک استخوانی مرتبط بود.
به گفته محققان، در اکثر موارد ابتلا به بیماری شریان اکلیلی قلب ارتباطی با این جهش ژنی ندارد و این نوع اختلال بسیار نادر است. یافته های این تحقیق در نشریه "ساینس" منتشر شد.
نظر شما