به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه واشنگتن پست نوشت : همان رئیس جمهوری که به ایده گفتگو با ایران و سوریه تا دو هفته پیش می خندید و آن را مسخره می کرد، حال فرستادگانی را به کنفرانس منطقه ای بغداد اعزام می کند تا با ایران و وسوریه گفتگو کنند.
" پیتر بیکر" نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند : برای جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا تصمیم هفته گذشته آخرین دگرگونی از چندین تغییر انجام شده در مسائلی بود که وی زمانی با آن مخالفت کرده بود.
وی می افزاید : از زمانی که دموکراتها کنترل کنگره را برعهده گرفتند و بوش "دونالد رامسفلد" وزیر دفاع سابق را برکنار کرد، اجازه گفتگوهای مستقیم با ایران و سوریه را داد ، نیروهای بیشتری را به عراق اعزام و توافق کرد تا درباره طرح دولت فلسطینی در مذاکرات روند صلح خاور میانه بحث و گفتگو کند و حتی پیشنهاد افزایش مالیاتی را برای میلیونها آمریکایی مطرح کرد و اینها همه از مورادی بودند که وی پیش از این با آنها مخالفت کرده بود.
" لی همیلتون" رئیس گروه تحقیق عراق گفت :" این مسئله و تغییر واقعا برای من عجیب نیست. واقعیتهای موقعیت ( کنونی) برای آنها نمایان تر شده است. رئیس جمهور می داند که پیشرفتی در برخی مسائل بین المللی نداشته است."
در ادامه این تحلیل آمده است : برخی تغییرات در دولت بوش مورد استقبال دموکراتها و برخی جمهوریخواهان قرار گرفته هر چند اغلب اوقات از نظر آنها وی به قدر کافی در این زمینه ها حرکت نکرده است.
واشنگتن پست می افزاید : طی ماههای اخیر منتقدان از بوش این سوال را مطرح کرده اند که چرا از گفتگو با ایران و سوریه خودداری کرده است. بوش ماه گذشته به این درخواستها برای گفتگو با تهران و دمشق خندید ، اما دو هفته بعد توافق کرد که همراه با آنها بنشیند و در چارچوب کنفرانس منطقه ای با آنها گفتگو کند.
" مایکل لدین" کارشناس انستیتو امریکن اینترپرایز با رد گفتگوی واشنگتن با تهران و دمشق گفت :" من چنین فرق زیاد بین گفته های صریح رئیس جمهور و اقداماتش ندیده ام. "
" اسکات رید" که از فعالان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 1996 بود، گفت :" مسئله مهم برای بوش آن است که پیش از آنکه دوره وی پایان یابد، سابقه بد خود را بهتر کند ."
نظر شما