به گزارش خبرنگار مهر، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در نشست خبری پایان سال ۱۳۹۷ که صبح امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد گفت: آتش زدن لاستیک و استفاده از باروت تحت عنوان ترقه در چهارشنبهسوری آلودگی صوتی و آلودگی هوا ایجاد میکند. این اقدامات قطعاً برای همه شهروندان همچنین برای گیاهان و حیات وحش آسیب زا است.
جمشید محبتخانی افزود: نباید برای یک ساعت شادی با آتش زدن لاستیک هوا را آلوده کنیم. متأسفانه برخی لاستیکها را آتش میزنند و از روی تپه یا کوه به سمت پایین میغلتانند. این اقدام باعث آسیب پوشش گیاهی، حیات وحش و جنگلهای بکر و حتی انسانها میشود.
وی تأکید کرد: چنین اقداماتی علاوه بر آسیبهای محیط زیستی ایجاد رعب و وحشت در مردم را نیز به دنبال دارد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دستورات ویژه چهارشنبه آخر سال به یگان حفاظت محیط زیست در استانها ابلاغ شده است.
محبتخانی تصریح کرد: اجازه نمیدهیم تعداد کمی که با ورود به مناطق چهارگانه محیط زیست به این مناطق آسیب میزنند اجازه فعالیت پیدا کنند. حتماً متخلفان دستگیر خواهند شد و محیط بانان در چهارشنبه آخر سال آماده باش هستند. تجهیزات اطفای حریق مناسبی در سال ۹۷ در اختیار یگانهای محیط زیست قرار گرفت که قطعاً برای کاهش خسارتهای ناشی از آتش سوزیها از این تجهیزات استفاده خواهد شد.
وی افزود: با شهرداریها و فرمانداریها نیز نامهنگاری کردهایم تا زبالههای قابل اشتعال جمعآوری شوند.
رزمایش نوروزی یگان حفاظت محیط زیست کشور
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از برگزاری رزمایش یگان حفاظت محیط زیست کشور همراه با یگان حفاظت سازمان جنگلها، یگان سازمان امور اراضی و یگان حفاظت شهرداریها خبر داد و گفت: این چهار یگان باید در کنار هم قرار بگیرند تا برنامهریزی خوبی برای ایام نوروز داشته باشیم.
محبتخانی تصریح کرد: در نوروز یک رزمایش مشترک با حضور این چهار یگان برگزار خواهد شد که هدف از این رزمایش ایجاد هماهنگی و همافزایی بیشتر و استفاده از پتانسیل همه یگانها برای ایام نوروز است. جلسهای هم با حضور فرماندهان این یگانها برگزار میشود تا برای روزهای تعطیلات سال نو برنامهریزی مشترک داشته باشیم.
برخورد یگان حفاظت محیط زیست با فروشندگان حیات وحش
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: متأسفانه در روزهای پیش از سال نو گونههای حیات وحش همچون مارهای آبی، سمندر لرستانی و لاکپشتها در میادین ترهبار برای فروش عرضه میشوند. به فروشندگان این گونهها اعلام میکنیم که این کار جرم است و اگر دست هر فردی سمندر لرستانی، لاک پشت و مار آبی بگیریم، کار او جرم تلقی میشود.
وی تأکید کرد: گشتهای محسوس و نامحسوس برای دستگیری متخلفان خرید و فروش سمندر لرستان، مار آبی و لاک پشتها تقویت شده است.
محبتخانی از مردم درخواست کرد اگر شاهد صید، فروش و حمل و نقل این گونههای مهم بودند حتماً از طریق سامانه ۱۵۴۰ به یگان محیط زیست اطلاعرسانی کنند.
به گفته وی جریمه حمل و نقل و فروش سمندر لرستانی ۱۰۰ هزار تومان، لاک پشت ۲۰ هزار تومان و مار آبی ۱۰۰ هزار تومان است.
محبتخانی اذعان کرد: این میزان جریمهها در سال ۱۳۹۴ تعیین شده و بسیار ناچیز است و حتماً باید میزان جریمهها بهروزرسانی شود تا با توجه به تورم بتوانیم میزان جریمه را مشخص کنیم تا بازدارندگی لازم را داشته باشد.
عمر ماهی زبرا شش روز است
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در شیشههای بسیار کوچک دربسته ماهی زبرا هم به فروش میرسد کهاین ماهیها نهایتاً ۵ تا ۶ روز میتوانند زنده بمانند. متأسفانه با کشتن یک حیوان به استقبال سال نو میرویم و انتظار داریم اتفاقهای خوب برای خودمان و خانوادهمان بیفتد.
محبتخانی تأکید کرد: ماهی زبرا صد در صد محکوم به مرگ است و نهایت عمر آن شش روز است. این شکل زندگی برای این حیوان زجر بزرگی است. در این مورد حتماً باید با دستگاه قضائی مکاتبه کنیم و جرم انگاری لازم برای خرید و فروش ماهی زبرا انجام شود.
وی افزود: ۹۰ درصد ماهیهای قرمز هم محکوم به مرگ هستند و ایرانیان نباید سال جدید خود را با کشتن یک ماهی قرمز شروع کنند. نهایتًا ۱۰ درصد از ماهیان قرمز زنده میمانند که حتماً باید این ماهیها نیز در فضاهای مخصوصی رهاسازی شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست هشدار داد: متأسفانه شاهدیم که بعد از ایام نوروز برخی شهروندان ماهیان قرمز را در رودخانهها و دریاچهها رها میکنند. این اقدام باعث آسیب رساندن به گونهها و جانداران بومی منطقه میشود بنابراین با شهرداریها هماهنگ کردهایم که امکان رهاسازی ماهیان قرمز در مناطق مشخصی در شهر فراهم شود.
سبزهها را در جادهها رها نکنید
محبتخانی درباره سبزههای نوروزی نیز تأکید کرد: برخی از شهروندان در روز طبیعت این سبزهها را روی سقف ماشینها قرار میدهند و یا در جادهها و خیابانها رها میکنند که این اقدام باعث آلودگی و تصادف میشود. با شهرداریها در این مورد نیز هماهنگی انجام شده است تا شهروندان بتوانند سبزهها را در محلهای خاصی رها کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه گاهی به دلیل غفلت مسافران شاهد آتش سوزی در اراضی تحت مدیریت محیط زیست هستیم. از مردم خواهش میکنم اگر در مناطق بکر محیط زیست حضور مییابند و آتش روشن میکنند پس از پایان اتراق حتماً از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کنند.
محبتخانی افزود: همچنین از شهروندان خواهش میکنیم که شاخهها را برای برافروختن آتش قطع نکنند و صدمه به محیط زیست نزنند.
وی هشدار داد: البته قطع درختان و آتش روشن کردن در مناطق چهارگانه محیط زیست که منجر به آتش سوزی گسترده شود حتماً جرم تلقی میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در پایان به مساله زبالهها اشاره کرد و گفت: متأسفانه «روز طبیعت» به یکی از دغدغههای محیط زیست بدل شده است و چهره زشتی را برای مناطق رقم میزند.
محبتخانی هشدار داد: برخورد با خودروهایی که زباله خود را از ماشین به بیرون پرت میکنند در نوروز تشدید خواهد شد که در راستای فرهنگسازی برای جمعآوری زبالهها، کیسههایی از طریق محیطبانان در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی یادآور شد: جریمه پرتاب زباله از خودرو به بیرون در داخل شهر ۲۵ هزار تومان و در جادهها ۳۵ هزار تومان است.
نظر شما