به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، حملات مهاجمان سایبری در سال گذشته میلادی به نسبت سال ۲۰۱۷ به کاربران موبایل نزدیک به دو برابر افزایش داشته و ایران دارای بیشترین حملات بوده است.
مهاجمان سایبری در سال ۲۰۱۸ با استفاده از نرمافزارهای مخرب ۱۱۶ و نیم میلیون بار به گوشیهای موبایل حمله کرده اند که این تعداد در سال ۲۰۱۷ قریب به ۶۴ و نیم میلیون بار بوده است.
آزمایشگاه کسپرسکی در گزارشی اعلام کرد: با وجود این افزایش چشمگیر حمله به گوشیهای موبایل، افزون بر ۵ میلیون بسته نمونههای بدافزار در طول سال گذشته میلادی شناسایی شدند.
مهاجمان در حمله به گوشیهای تلفن همراه کاربران ایرانی از شایعترین بدافزار موبایلی با نام تروجان اندرویدی Trojan.AndroidOS.Hiddapp استفاده کردهاند.
مهاجمان از روشهای کاملاً تست شده مانند SMS اسپم استفاده کردهاند و به آزمایش تکنیکهایی مانند ربودن DNS نیز تمایل نشان دادهاند، که قبلاً فقط برای حمله به پلتفرمهای دسکتاپ استفاده میشد.
منتقلکنندهها (Trojan-Dropper) که برای دور زدن سیستمهای تشخیص طراحی شدهاند، حمله به حسابهای بانکی از طریق دستگاههای تلفنهمراه، برنامههایی که میتوانند توسط مجرمین سایبری برای ایجاد آسیب استفاده شوند مانند (RiskTool)، برنامههای تبلیغافزار از محبوبترین ابزارها و تکنیکهای حمله مهاجمان به تلفنهای همراه بوده است.
اگر چه تروجانهای بانکی موبایل قبلاً سرویسهای دسترسی به خدمات را هدف حمله قرار داده بودند، اما مهاجمین یک برنامه کاملاً قانونی و مجاز را در سال ۲۰۱۸، تحتکنترل گرفته و آن را مجبور به اجرای یک برنامه بانکداری برای انجام عملیات انتقال پول در دستگاه قربانیها کردند.
در میان نمونههای بدافزار شناساییشده توسط کسپرسکی در سال ۲۰۱۸، خطرناکترین آنها Trojan.AndroidOS.Triada.dl و Trojan.AndroidOS.Dvmap.a، بودند که البته جزو گستردهترینها نبودند.
معاونت بررسی مرکز مدیریت راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ریاست جمهوری (افتا) اعلام کرد: تهدیدات موبایلی به طور مستمر در حال تکامل هستند و این توسعه تنها در تعداد بدافزارها نیست. افزایش حملات بدافزارهای موبایلی، اهمیت پیروی از نکات امنیتی این حوزه را بیش از پیش نمایان میکند.
نظر شما