پیام‌نما

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ * * * وای بر هر عیب‌جوی بدگوی! * * * بسى واى بادا به هر دو جهان / بر آن عيب‌جويان هرزه‌زبان

۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۲۰

رشاد تأکید کرد:

کلیشه‌اندیشی مهمترین مانع نظریه‌پردازی در حوزه و دانشگاه

کلیشه‌اندیشی مهمترین مانع نظریه‌پردازی در حوزه و دانشگاه

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی گفت: به نظر من، کلیشه‌اندیشی بزرگترین و عمیق‌ترین مانع نظریه‌پردازی در حوزه و دانشگاه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد صبح امروز در «سومین کنگره کرسی‌های نظریه‌پردازی و مناظره» در واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اظهار داشت: بنده ۴۶ مانع برای اندیشه‌ورزی را مطرح کرده‌ام اما بزرگترین و عمیق‌ترین موانع، کلیشه‌اندیشی است که متأسفانه در حوزه و دانشگاه‌ها نیز وجود دارد.

وی افزود: دانشگاه‌های ما اسیر کلیشه‌اندیشی هستند و علاوه بر اینکه ما دانشگاهیان متعهد، انقلابی، متدین و دارای مسئولیت داریم، اما غالب این افراد نتوانسته‌اند از زندان کلیشه خارج شوند.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی خاطرنشان کرد: سلسله ابزارها و عرضیات که بسیاری از آنها جلوه علمی پیدا کرده، الزامات کلیشه اندیشی شده است.

رشاد اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده‌اند که برتری علمی به معنای انتصاب تولیدات علمی به خارج نیست اما در بسیاری از مواقع می‌بینیم که ارتقا اعضا هیئت علمی بر اساس مقاله ISI است که این موضوع خود نوعی کلیشه اندیشی است.

وی افزود: بسیاری از نظریه‌های تاریخ ساز و تحول آفرین وجود دارد که حتی یک ارجاع نیز به آنها نشده است.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی گفت: تا زمانی که از زندان کلیشه خارج نشویم نمی‌توانیم نظریه پردازی کنیم.

رشاد تصریح کرد: در حوزه‌های علمیه نیز گاهی با مشکل اجتهاد تقلیدی مواجه می‌شویم که باید این رویه اصلاح شود.

وی ادامه داد: یک تفاوت میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها این است که در حوزه‌های علمیه قله اجتهاد برای طلبه‌ها تعریف می‌شود که بر اساس آن باید نظریه پردازی داشته باشند اما در دانشگاه‌ها نقطه نهایی برای دانشجویان مشخص نشده است.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی گفت: دانشجو باید یاد بگیرد چگونه فکر کند و اگر اینگونه باشد موضوع تولید علم در کشور به طور کامل محقق خواهد شد.

وی افزود: در حوزه‌های علمیه نیز گاهی با موضوع اجتهاد تقلیدی مواجه می‌شویم که شاگرد در قالب افکار استاد گیر می‌کند که این موضوع باید اصلاح شود.

رشاد تصریح کرد: بیش از یک دهه زمان صرف شده تا کرسی‌های نظریه پردازی در کشور شناخته و پذیرفته شود چرا که در ابتدا تهمت‌ها و افتراهایی به هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی زده می‌شد و اعلام می‌شد که این هیئت قصد نظارت بر نظریه پردازی دارد.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی با بیان اینکه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی یک نهاد بی طرف است، یادآور شد: در اوایل فعالیت این هیئت، برخی افراد حمله‌های تند به این هیئت داشتند اما با صبوری اعضا باعث شد که این نهاد مقبولیت ملی پیدا کند.

وی تأکید کرد: من سال‌های گذشته ۴۶ مانع نظریه پردازی را مطرح کردم که از جمله آنها می‌توان عدم شجاعت، عدم جرأت در نقد، موانع آفاقی، مشکلات فرهنگی، موانع سخت افزاری اشاره کرد.

کد خبر 4564888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha