۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۱۸

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور مطرح کرد

توصیه‌های نوروزی برای امنیت مردم و مسافران

توصیه‌های نوروزی برای امنیت مردم و مسافران

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: امسال تأکید شده تا از اسکان مردم در نقاط پراکنده در حاشیه شهرها و میادین جلوگیری شود و از مردم می‌خواهیم در اقامتگاه‌های قانونی اسکان یابند.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور صبح امروز در حاشیه نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره دیوارکشی در مرزهای پاکستان گفت: ساخت دیوار ملاحظات بسیاری دارد، برای این کار از محیط زیست و سازمان آب در استان‌ها گرفته تا نیروهای نظامی و اطلاعاتی و … دعوت می‌شد تا ببینیم در چه نقطه‌ای می‌توان کانال کشید، کجا دیوار و کجا سیم خاردار باید کشید. این طرح نقطه به نقطه مشخص شد و به شورای عالی امنیت رفت و مصوب شد.

حسین ذوالفقاری تأکید کرد: مساله کنترل مرز در هر مسیر و هر منطقه‌ای شرایط خاص خودش را دارد. ترکیه به سرعت زیرساخت‌های مرزهایش را ارتقا می‌دهد و ما هم امسال ۷۸ میلیارد تومان اعتبار داشتیم که اگر فقط یک محور ۱۰۰ کیلومتری را بخواهیم پوشش بدهیم با این اعتبار نمی‌شود آن را پوشش داد. ممکن است در برخی نقاط مرز پاکستان دیوارکشی مؤثرتر باشد اما باید دید مشکل محیط زیستی و آبی نداشته باشد. همه این موارد در طرح کنترل امنیت مرزها مورد توجه قرار گرفته و تصویب شده است. البته اگر لازم باشد به شرایط امنیتی تجدید نظر شود، قابل تجدید نظر است اما مهم‌تر از همه این‌ها اعتبار مناسب است که با صد میلیارد و دویست میلیارد نمی‌توانیم اتفاق بزرگی را ایجاد کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه ارتقای امنیت در مرزهای جنوب شرقی کشور بیان کرد: به صورت برشی طرح ویژه ای برای کنترل کامل مرزهای شرقی کشور داریم و آن را آماده کرده ایم و الان طرح کامل را در اختیار نهادهای مربوطه قرار داده ایم و اگر بودجه آن تأمین شود می‌تواند کنترل کامل امنیت مرزهای شرقی کشور را فراهم کند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: البته کنترل مرزها بخش سخت‌افزاری کار است و باید کنترل کنیم کسی تردد غیرقانونی نداشته باشد و امنیت را به خطر نیاندازد و … اما بحث فرهنگی بخش مهم دیگر است. گاهی تفکری ترویج می‌شود که به تروریسم منجر می‌شود و بخشی هم البته به مسائل اجتماعی و اقتصادی آن مناطق بر می‌گردد.

ذوالفقاری تأکید کرد: با توجه به تجارب زیادی که آنجا هست قطعاً زمانی شرایط امنیتی مرزهای ما در شرایط مطلوب قرار می‌گیرد که مرزنشینان از نظر معیشت و گذران زندگی در شرایط دشواری قرار نگیرند و خودشان هم به دنبال تأمین امنیت کشور باشند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری تأکید کرد: موضوع روابط بین ایران و پاکستان برای هر دو کشور مهم است و پاکستان هم به دنبال آن است که ناامنی‌ها را کاهش دهد. در کنار خواستن اما هنوز عزم جدی برای پایان دادن به فعالیت پایگاه‌های گروهک‌های تروریستی در خاک پاکستان هنوز در پاکستان شکل نگرفته است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در پاسخ به پرسشی درباره هشدارهای نوروزی به مسافرانی که از راه زمینی به کشورهای همسایه همچون ترکیه و گرجستان سفر می‌کنند گفت: آنچه که بسیار مهم است اولاً رعایت مقررات آن کشور است. باید ویزا و مقررات آن کشور را به ویژه در نظر داشته باشند. گاهی یک فرد، یک روز تاریخ ویزایش گذشته که هم فرد متضرر می‌شود و هم ممکن است تا چند سال ورودشان به آن کشور منع شود. از سوی دیگر مسافران ما باید ارزش‌هایی را حفظ کنند تا وجاهت ایرانی بودن از بین نرود. به ویژه در معاملات و … باید با مشاوره و اطلاعات بیشتر وارد شوند تا مشکلی پیدا نکنند و اگر هم مشکلی ایجاد شد در درجه اول به سفارت ایران مراجعه کنند.

ذوالفقاری در پایان طی توضیحاتی درباره تعطیلات نوروز هم گفت: از همه استانداران و فرمانداران می‌خواهیم که به طور جدی در حوزه امنیت اقدام کنند. یکی از مسائل امنیت مردم است. چه امنیت منازلی که ساکنانشان به سفر رفته‌اند و چه امنیت مسافرانی که در مناطق مختلف سفر می‌کنند. یکی از مسائلی که امسال خیلی بر آن تأکید شده است جلوگیری از اسکان مردم در نقاط پراکنده در حاشیه شهرها و کنار رودخانه‌ها و میادین است که از نظر امنیت درست نیست و ممکن است خودرویی منحرف شود یا مشکلاتی از این دست پیش بیاید. از مردم می‌خواهیم تا حد امکان در اقامتگاه‌های قانونی موجود اسکان یابند و در صورتی که جا کم بود در پارک‌های تعیین شده استراحت کنند.

وی تأکید کرد: تیم‌های مختلفی ساماندهی شده است تا بر خدمات‌دهی به مردم نظارت کنند. چه خدمات‌دهندگان غذایی بین راه و چه امداد و نجات و … را نظارت می‌کنیم و یکی از مسائل کمک به حل ترافیک‌های نوروزی است. یکی از مسائلی که رانندگان باید توجه کنند این است که عمده تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد.

وی نظارت بر خدمات‌دهی شبکه بانکی را یکی از موضوعاتی مطرح کرد که از استانداران و فرمانداران خواسته شده روی آن نظارت کنند و ادامه داد: ایجاد مراکز اطلاع‌رسانی به مسافران، اطلاع‌رسانی به‌موقع از طریق رادیو و سیمای استان‌ها و فضای مجازی از دیگر اقدامات ماست. هماهنگی در شوراهای تأمین و هماهنگی با دادستان‌های استان‌ها داشته‌ایم تا با کسانی که قصد بی‌نظمی دارند قاطع برخورد شود و اگر کسانی در روزهای پایانی سال مزاحمت ایجاد کنند تا پایان تعطیلات در بازداشت می‌مانند. حوادث سوختگی ناشی از انفجارات هم در سال‌های گذشته زیاد داشتیم که خانواده‌ها باید به آن توجه کنند. تأکید شده نیروی انتظامی با همکاری بسیج در محله‌ها حضور داشته باشند چون خانه‌ها خالی از سکنه هستند و پوشش امنیتی بیشتری لازم است.

وی در پایان تصریح کرد: در همه زمینه‌ها همکاری مردم در تأمین امنیت عنصر اصلی بوده است. قانون را رعایت کنند و در اجرای قانون از نیروی انتظامی تمکین کنند. همه ما جدای از شغلی که داریم باید در اجرای قانون تابع باشیم. اینکه کسی به مقاومت در مقابل اجرای قانون اقدام کند راه به ناکجاآباد است و همه از این موضوع متضرر خواهیم شد.

کد خبر 4570033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha