به گزارش خبرنگار مهر، امین امینیان ظهر امروز یک شنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهر هشترود به ریاست فرماندار هشترود با اشاره به اصولی که در قانون اساسی بر حفظ و صیانت از محیط زیست به عنوان یک وظیفه و مسئولیت همگانی وجود دارد گفت: متأسفانه علی رغم تاکید صریح قانون، مردم دولت را متولی رفع و رجوع تمامی مشکلات میدانند.
وی ادامه داد: این نوع نگاه ریشه در اقتصاد نفتی دارد که همزمان با پیدایش نفت دولتها در ایران به دنبال حل تمامی مشکلات از طریق درآمد حاصل از فروش نفت بودهاند و به همین نسبت از میزان مشارکت مردم در امور جامعه کاسته شده است.
وی به این منظور اجرای بی کم و کاست قانون را راه حل مشکلات دانست و گفت: جالب است گاهاً قانونگذار خود سفارش بر رعایتِ حال قانون گریزان میکند اما باید توجه داشته باشیم که گریز از قوانین و عدم تمکین نتیجهای جز ناهنجاریهای اجتماعی اخلاقی فرهنگی نخواهد داشت.
فرماندار هشترود با بیان اینکه میزان زباله تولید شده در هر کشور نشانی از میزان توسعه یافتگی آن کشور میباشد گفت: در کشورهای توسعه یافته هر فرد به صورت روزانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم زباله تولید میکند در حالی که ما در شهر هشترود روزانه ۶۰ تن زباله شهری یعنی چیزی حدود ۳ کیلو برای هر فرد زباله تولید میکنیم که بسیار نگران کننده است.
وی گفت: عدم توجه جدی به فرهنگ سازی در راستای حفاظت از محیط زیست موجب وارد شدن آسیبهای جبران ناپذیری به طبیعت، محیط زیست و در نهایت خود آدمیان خواهد شد که هزینه مقابله با این آسیبها و برطرف کردن خسارتهای مادی و حتی معنوی بسیار فزاینده خواهد بود.
وی در همین راستا با اشاره به قانون مدیریت پسماند گفت: این قانون که در ۲۳ ماده و ۳۹ بند در راستای اصل ۵۰ قانون اساسی تنظیم شده صریحاً تاکید دارد که افراد مکلف به پرداخت هزینه برای زبالههایی که ایجاد کردهاند است.
وی دلیل تولید بیش از حد زباله را ناشی از عدم اجرایی شدن این قانون و عدم فرهنگ سازی دانست و افزود: زمانی که افراد در طول دهها سال هیچ گونه هزینهای برای زبالههای تولیدی خود نمیکنند طبیعی است که مسئولیتی در قبال (حجم انبوه تولید زباله، مشکلات متعددی که در زمینه جمع آوری، امحا، بازیافت و …وجود دارد) بر عهده نگیرند.
لازم به ذکر است در این جلسه مقرر شد تا تمهیدات لازم در خصوص ساماندهی سایت امحا زباله بیمارستان هشترود فراهم شود و همچنین مطبهای خصوصی وادار به رعایت مقررات مربوط به بی خطرسازی زبالهها شوند، ملاحظات زیست محیطی و استانداردهای لازم در خصوص زباله گاههای شهر هشترود و نظرکهریزی رعایت شود، اطلاع رسانی لازم در خصوص برخورد با افرادی که اصرار بر تخلف داشته از طریق فضای مجازی و … صورت پذیرد، نظارت کافی از طریق دهیاریهای بخش مرکزی، شهرداری و راهداری مبنی بر جمع آوری نخالههای ساختمانی و… انجام پذیرد.
همچنین راهداری با نصب تابلوهایی از ریختن این نخالهها در سطح شهر که باعث آلودگی بصری میشوند جلوگیری به عمل آورد. همچنین در خصوص طرح تفکیک زباله امینیان از شهرداری خواست برنامه کاری، عملیاتی و کاربردی ارائه دهد.
نظر شما