خبرگزاری مهر، گروه استانها - هیفا پردل: بیشک باید قم را از پر ترددترین استانهای کشور نه تنها در تعطیلات نوروزی بلکه در تمام فصول سال دانست چرا که هم به عنوان یک شهر مذهبی شناخته شده است و هم از استانهای گردشگر پذیری است که سالانه پذیرای ۲۵ میلیون زائر میباشد و به عنوان حلقه اتصال شمال به جنوب کشور و در شاهراه مواصلاتی ۱۷ استان کشور قرار دارد.
این روزها که استانهای کشور در حال رقابت برای پذیرایی و جذب مسافران نوروزی است استان قم به برکت بارگاه کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) و همچنین مسجد مقدس جمکران جایگاه ویژهای در تعطیلات نوروزی دارد و علاوه بر تردد مسافران از محورهای مواصلاتی این استان امروز قم به استانی برای گذران تعطیلات نوروزی مسافرانی از سراسر کشور هم تبدیل شده است.
با وجود مکانهای تاریخی، طبیعی و همچنین روستاهای ییلاقی و وجود امامزادگانی در قم، در نوروز ۹۸ شاهد رشد اسکان مسافران نوروزی بودیم هرچند اگر بیشتر جاذبههای گردشگری قم معرفی میشد شاهد ماندگاری بیشتر مسافران نوروزی بودیم، جاذبههایی که با وجود زیبایی و بکر بودن آنها ناشناخته هستند.
امسال از سوی شهرداری و دیگر نهادهای استان تور قم گردی برای مسافران نوروزی ایجاد شده است تا در کنار زیارت، مسافران از جاذبههای تاریخی و گردشگری استان قم بازدید نمایند که این امر برای معرفی بیشتر ظرفیتهای گردشگری قم صورت پذیرفت.
جاذبههای ناشناخته قم برای مسافران نوروزی
یکی از مسافرانی که از شمال کشور مهمان استان قم است به خبرنگار مهر میگوید: با هدف گذراندن تعطیلات نوروزی با حال و هوای معنوی به قم سفر کردم، وقتی نام قم به میان میآمد تنها وجود بارگاه حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران برای من تداعی میشد ولی با توجه به تور قم گردی که ایجاد شده من و خانوادهام با جاذبههای گردشگری این شهر بیشتر آشنا شدیم.
محمد علی یکتایی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره استان قم چیست افزود: از مهمان نوازی مردم قم سپاسگزارم. قم شهر تاریخی و مذهبی است که جایگاه معنوی در بین ما ایرانیان دارد از نحوه اسکان هم راضی هستم و با توجه به شرایط بارانی در قم مسئولین این استان ما را در جای امنی اسکان دادند.
یک مسافر بندرعباسی که ۳ روز است در قم سپری میکند نیز اظهار داشت: از نحوه اسکان، برخورد و مهمان نوازی مردم قم راضی هستم. در شرایط جوی نامساعد حتی برخی هموطنان قمی علاقه داشتند در منزلهایشان ما را اسکان دهند. مشکلی که در قم وجود دارد ضعف راهنمایی و اطلاع رسانی برای مهمانان نوروزی است.
محسن عبداللهی فرد، اطلاع رسانی را حلقه مفقوده در استان قم دانست و گفت: با توجه به ظرفیتهایی که قم برای گردشگری و زیارت و سیاحت دارد باید جاذبههای گردشگری بهتر برای مسافران معرفی شود شاید باور نکنید حتی خود مردم قم هم از بعضی جاذبههای شهر خود بیخبر هستند.
بوم گردی، اهرمی فراموش شده برای ماندگاری مسافران در مناطق ییلاقی
یکی از گردشگران آذری زبان در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قم از شهرهای مهم مذهبی و گردشگر پذیر است و به نظر میرسد معرفی آداب و سنن مردم قم، جاذبههای گردشگری و همچنین بهرهگیری از خانههای سنتی روستایی در قالب بوم گردی که در اغلب روستاهای کشور اکنون مرسوم است در مناطق ییلاقی قم که دارای آب و هوای بکر و جاذبه زیبایی است در این زمینه زیاد فعالیت خوبی انجام نشده است.
اطلاعی از غذاهای سنتی و آداب و رسوم مردم قم نداریم در حالی که این مسائل در استانهای دیگر باعث جذب گردشگر میشود سیامک عطایی که برای دومین بار به قم سفر کرده معتقد است: بوم گردی در جاذبههای ییلاقی قم میتواند روستاها را رونق و مسافران نوروزی را در کنار زیارت به سوی روستاهای قم هدایت کند در قم اطلاعی از غذاهای سنتی و همچنین آداب و سنن آنها نداریم در حالی که در استانهای دیگر این آداب و جاذبهها از سوی جوامع محلی در قالب جشنوارههای فرهنگی و هنری باعث جذب مسافران شده تا آنها با غذاها و سنتها آشنا شوند.
یک گردشگر عراقی با اشاره به بیاطلاعی از مناطق ییلاقی، غذاهای سنتی، و همچنین صنایع دستی قم افزود: من برای بار سوم قم را زیارت میکنم ولی علاقه دارم از همه جاذبههای معنوی، طبیعی و حتی نوع غذاهایی که مختص قم است آشنایی ندارم.
علی راوندی اظهار داشت: با توجه به فشار اقتصادی از سوی دشمنان معرفی ظرفیتهای گردشگری، پزشکی و علمی و نیز اطلاع رسانی از صنایع دستی و غذاهای قم موجب میشود گردشگران بیشتری از جهان اسلام به قم هدایت شوند که این برای پایداری اقتصادی این استان هم مزیت خواهد داشت.
بازدید ۴۲ هزار گردشگر از آثار تاریخی قم
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: ۴۱ هزار و ۸۱۶ نفر از مسافران و گردشگران طی روزهای ۲۷ اسفندماه تا ۶ فروردین ماه از بناها و آثار تاریخی قم بازدید کردند.
حمید یزدانی افزود: تیمچه بازار قم با ۳۴ هزار بازدید کننده در رتبه نخست بازدیدها قرار دارد همچنین خانه تاریخی حضرت امام خمینی (ره) ۳ هزار و ۴۴۶ نفر و خانه تاریخی زند و موزه مردم شناسی با یک هزار و۳۸۶ نفر در رتبه دوم تا سوم قرار دارند.
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: از ابتدای فعالیت اسکان نوروزی تا ۶ فروردین ماه ۵۰۹ هزار مسافر نوروزی در قم اسکان یافتند که ۱۰۱ هزار نفر در اماکن اقامتی مانند امامزادگان، سالن ورزشی و کمپینگ های شهری و همچنین ۲۲۳ هزار نفر هم در مدارس اسکان یافتند.
یزدانی گفت: در راستای خدمت رسانی مطلوب به زائران و مسافران نوروزی ۳۹۴ بازدید نظارتی از سوی گشتهای کمیته اسکان استان انجام شده است.
نظر شما