به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دکتر محسن ذوالفقاری دبیر این کنگره در آغاز مراسم گفت: مقاله های ارسالی به این جشنواره از دانشگاه های مطرح کشور از جمله تهران،شیراز، مشهد، قم، کرمان، مازندران و قزوین در 15محور مختلف ارسال شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه اراک ادامه داد: در مقالات ارائه شده به رویکردهای دینی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی در شعر پروین، نقد تطبیقی شعر پروین با شعرای دنیا، نقد اصالت زن در شعر پروین پرداخته شده است.
وی گفت : اعتصام الملک آشتیانی پدر پروین و میرزا ابراهیم آشتیانی پدربزرگ او هر دو از صاحب نظران عرصه سیاست بوده اند ؛ خاصه پدر پروین که در زمره محققین ،نویسندگان و مترجمان معاصر به شمار می رود.
ذواالفقاری افزود: مقتضای زمان و سیاست دوره قاجار میرزا ابراهیم پدربزرگ پروین را از آشتیان به تبریز می کشاند و بدین ترتیب زندگی پروین و خانواده او با تبریز و سپس تهران گره می خورد . این شاعر در 25 اسفندماه 1285 شمسی در این خانواده سرشناس و آشتیانی الاصل در تبریز زاده می شود و از همان آغاز در کنار پدر، ادبیات فارسی و عربی را می آموزد.
ذوالفقاری گفت : نگاه به اندیشه پروین نشان می دهد که رویکرد های دینی و رگه های عرفانی از شاخصه های اصلی محتوای مذهبی اشعار پروین است. سیاست و اجتماع در قالب نقد سیاسی و نقد جامعه شناختی عموماً در قالب تمثیل در اشعار پروین وجود دارد.
به گزارش مهر، پروین از سن هفت سالگی با عنایت پدرش میرزا ابراهیم آشتیانی که منزلش محفل علما و دانشمندان و شعرا بود پای به عرصه شعر و شاعری گذارد؛ به گونه ای که در همان اوان نوجوانی ، اشعارش زبانزد عام و خاص شد کو حاصل آن دیوان پروین است که بارها به چاپ رسیده است . پروین در تهران در کتابخانه دانشسرای عالی تهران (دانشگاه تربیت معلم ) مدتها به عنوان کتابدار فعالیت کرد. این شاعره در شب 16 فروردین 1320 پس از 12 روز در بستر بیماری به دلیل سهل انگاری پزشک خانوادگی در اثر تب شدید جان به جان آفرین تسلیم کرد. او را در صحن مطهر حرم حضرت معصومه (س) در جوار مزار پدرش اعتصام الملک آشتیانی به خاک سپرده اند.
نظر شما