به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت ۲ روز از آغاز فعالیت رسمی روزنامهها در سراسر کشور، ۶ روزنامه محلی شیراز با افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی کار خود را آغاز کردند؛ بر این اساس، روزنامههای افسانه، شیرازنوین، سبحان و تماشا با بهای ۵ هزار تومان به روی کیوسکهای مطبوعاتی آمد.
همچنین روزنامههای طلوع و عصر مردم با بهای ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به مشتری ارائه میشود؛ درحالیکه روزنامه نیم نگاه با بهای ۳ هزار تومان در دسترس قرار گرفت؛ این درحالیست که بهای تک شماره روزنامه خبر جنوب ۲ هزار تومان میباشد.
این درحالیست که به اعتقاد مخاطبان و کارشناسان، افزایش نرخ روزنامههای محلی به مرور کاهش مخاطب را در پی دارد و به زودی در رقابت با فضای مجازی، روزنامه از سبد خانوار به کلی حذف میشود.
تعرفهای برای نرخ گذاری تک فروشی روزنامه وجود ندارد
در پی افزایش بهای روزنامهها در استان فارس، معاون مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به خبرنگار مهر، گفت: تعرفهای از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نرخ گذاری تک فروشی روزنامه وجود ندارد.
مهدی امیدبخش با بیان اینکه درپی دیدار استاندار فارس با مسئولان فرهنگی و مدیران مسئول روزنامههای استان مقرر شد تمامی دستگاههای دولتی در زمینه تأمین آگهی به یاری مطبوعات استان بشتابند، افزود: تمامی آگهیهای دولتی باید از مسیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بین نشریات توزیع شود.
وی با اعلام اینکه از نیمه سال گذشته پایگاهی اینترنتی برای آگهیهای ثبتی و دادگستری طراحی شده که به طور رایگان اقدام به نشر آگهی میکنند، عنوان کرد: بخشی از درآمد نشریات محلی به دلیل اینکه آگهیهای ثبتی و قضائی در این سایت قرار میگیرد، کاهش یافته است و دلیل افزایش بهای نشریات نبود منابع تأمین آگهی است.
معاون فرهنگی مطبوعاتی ارشاد فارس میزان آگهیهای بخش خصوصی را کفاف دهنده هزینههای نشریات ندانست و تصریح کرد: از سویی ارگانها و سازمانها مکلف به اشتراک مطبوعات نیستند.
وی درعین حال سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را حمایت از نشریات محلی از بابت آگهیهای ثبتی و دولتی دانست و گفت: چنانچه این اتفاق نیفتد ممکن است بسیاری از نشریات تعطیل شوند.
هیچ یک از روزنامههای استان فارس تعطیل نشدند
امیدبخش با این وجود تاکید کرد: تاکنون هیچ یک از روزنامههای استان فارس به دلیل گرانی کاغذ، فیلم و زینک تعطیل نشده اند.
وی پیرامون اینکه آیا بسته حمایتی یا مشوقی از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سوق دادن مطبوعات استانی به شکل برخط و نسخه غیرچاپی وجود دارد، به خبرنگار مهر گفت: از چندی پیش با مشارکت موسساتی که در این زمینه تخصص دارند تخفیفهایی در نظر گرفته شده تا مطبوعات و نشریات نسخه الکترونیک داشته باشند تا به حیات خود ادامه دهند.
امیدبخش همچنین اعلام کرد: تاکنون هریک از نشریات و روزنامههای استان فارس که با مشکل کاغذ روبه رو شدند ظرف ۲۴ ساعت درخواست آنان به تهران اعلام شده و شرکتهایی که تأمین کننده کاغذ هستند نیاز این نشریات را برآورده ساخته اند.
کاهش شدید یارانه کاغذ و گرانی آن و همچنین مواد اولیه چاپ، افزایش ۲۰ درصدی دستمزدها، عدم وصول مطالبات به موقع اشتراک ادارهها و در نهایت افزایش هزینههای چاپ هر نسخه روزنامه در شرایط کنونی، موجب شده تمام روزنامههای فارس در سال جدید با مشکلاتی روبه رو شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، در استان فارس ۷ روزنامه استانی به چاپ میرسد که از این تعداد اغلب آنان دارای نسخه اینترنتی هستند.
نظر شما