خبرگزاری مهر – گروه استانها: بروز سیلاب در جنوب و شرق استان کرمان در این زمان از سال امری تکراری و دور از ذهن نیست، اگر نگاهی به آرشیو اخبار کنید بروز سیلاب در جنوب کرمان هر سال خسارتهای زیادی را به بار میآورد و شهرهایی مانند کهنوج در برخی قسمتها به خصوص در اطراف پل سمیه و جیرفت در اطراف رودخانه شور و ملنتی دچار آبگرفتگی میشوند. اما این روزها و بعد از سیلاب خوزستان و لرستان حساسیت در خصوص تشدید این سیلابها در استان کرمان نیز بالا رفته است.
ساکنان جنوب استان کرمان با حساسیت بیشتری اخبار را رصد میکنند و گوش به زنگ اطلاعیههای ستاد بحران نشستهاند، کار به جایی رسیده است که حالا نقاط حادثه خیز شهر کرمان در زمان بروز سیل شناسایی و سیل بندهای اطراف کرمان در حال استحکام بخشی هستند.
بیشترین باران در کهنوج و جیرفت روی میدهد
اما در بارشهای استان کرمان که قرار است از امروز عصر آغاز شود جنوب کرمان در معرض سیل احتمالی قرار دارد و در این میان عبور رودخانه در شهرهای بزرگی مانند جیرفت (سه رودخانه) و کهنوج، قلعه گنج و وجود هزاران روستا در مجاورت این رودخانهها نگرانیها را بالا برده است.
هشدار و اطلاعیه هواشناسی
طبق آخرین آمار ظرفیت سد بزرگ جیرفت که مشرف به این شهر است هم اکنون ۶۴ درصد است همه دستگاههای امدادی در استان کرمان به حالت آماده باش درآمدهاند، هم زمان با ورود سامانه بارشی مدارس برخی از مناطق جنوب کرمان از جمله کهنوج نیز تعطیل شده است.
طبق آخرین آمار ظرفیت سد بزرگ جیرفت که مشرف به این شهر است هم اکنون ۶۴ درصد است همه دستگاههای امدادی در استان کرمان به حالت آماده باش درآمدهاند
هواشناسی کرمان اطلاعیه هزاران تحت این عنوان منتشر کرده است؛ روز شنبه با ورود سامانه بارشی جدید به استان شاهد ناپایداریهای جوی خواهیم بود. شدت این ناپایداریها به مراتب از هفته قبل بیشتر پیش بینی میشود.
از بعدازظهر شنبه رگبارهای شدید باران در بسیاری مناطق باعث طغیان رودخانههای فصلی و سیلابی شدن مسیلها خواهد شد.
شدت وقوع این پدیدهها در نیمه جنوبی و همچنین برخی نقاط شرق استان بیشتر از سایر مناطق خواهد بود، مناطق همجوار استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارش بیشتری خواهند داشت.
بیشترین حجم بارش تجمعی طی فعالیت سامانه بارشی جدید، در مناطقی از شهرستانهایی قلعه گنج، منوجان، رودبار، کهنوج، عنبرآباد، ریگان، کرمان، زرند و کوهبنان پیش بینی میشود.
در این اطلاعیه تاکید شده است که از توقف و تردد و چرای دام در اطراف رودخانهها خودداری شود. همچنین از صعود به ارتفاعات بواسطه احتمال رعد و برق و وقوع صاعقه جدا پرهیز کنید.
عدم لایروبی برخی از رودخانههای جنوب کرمان نکته نگران کنندهای است که از سوی مردم بیان میشود که میتوان به عدم لایروبی رودخانه شور در نزدیکی شهر جیرفت اشاره کرد.
با وجود هشدارها وجود نگرانی در خصوص خسارتهای گسترده در حد سیلاب لرستان و خوزستان در جنوب کرمان بعید به نظر میرسد اما امکان بروز خسارت در روستاها و مناطقی که در حریم رودخانهها ساخت و ساز و یا کشاورزی شده است وجود دارد.
مردم از سلفی گرفتن و تجمع در مناطق سیل خیز اجتناب کنند
رئیس مرکز هواشناسی کرمان در گفتگو با مهر اظهار داشت: سامانهای که از امروز عصر در استان کرمان فعال میشود به مراتب از سامانه هفته قبل انرژی بیشتری دارد اما به هیچ عنوان در حد سامانه بارشی که موجب سیلاب در لرستان شد نیست.
حمیده حبیبی گفت: میزان بارشها در شهر کرمان ۱۵ میلیمتر و در مناطقی مانند کهنوج ۵۰ میلیمتر میباشد اما به دلیل اینکه بارندگی رگباری است امکان بروز سیلاب محتمل است.
وی افزود: سیل مناطق شهری را تهدید نمیکند اما امکان خسارت به سازههایی که در حریم رودخانهها ساخته شدهاند وجود دارد.
حبیبی بیان کرد: بیشترین میزان بارندگی در جنوب و جنوب غرب استان کرمان است و بارندگی به صورت تند و لحظهای خواهد بود.
وی ادامه داد: طبق نقشههای هواشناسی بیشترین میزان بارندگی در قلعه گنج، منوجان، فاریاب، رودبار جنوب، جیرفت، کهنوج، بافت، رابر، عنبرآباد، ریگان، کرمان، کوهبنان و زرند روی میدهد و مردم این شهرستانها باید دقت بیشتری انجام دهند.
وی بیان کرد: توصیه ما دور شدن از مسیل ها و حریم رودخانهها است، همچنین مردم در مناطق مرتفع و دشتها باید در خصوص عدم برخورد با صاعقه نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد در چنین شرایطی اقدام به سلفی گرفتن میکنند ادامه داد: به هیچ عنوان در حاشیه رودخانهها اقدام به گرفتن سلفی نکنید.
وی در خصوص خطر آبگرفتگی شهر جیرفت با توجه به عبور سه رودخانه از این شهر گفت: حداکثر بارشها در جیرفت ۳۰ میلیمتر خواهد بود و مردم باید از رودخانه ملنتی، هلیل رود و شور فاصله بگیرند و روستاییان نیز از مسیر رودخانهها دور شوند.
حداکثر بارشها در جیرفت ۳۰ میلیمتر خواهد بود و مردم باید از رودخانه ملنتی، هلیل رود و شور فاصله بگیرند و روستاییان نیز از مسیر رودخانهها دور شوند
وی گفت: میزان بارش باران کم اما رگباری است به همین دلیل موجب بروز سیلاب ناگهانی میشود.
فرماندار جیرفت در گفتگو با مهر اظهار داشت: همه دستگاهها و نیروهای امدادی در آمادگی کامل قرار دارند و در صورت بروز سیلاب وارد عمل خواهند شد.
ابوذر عطاپور گفت: در حاشیه رودخانهها در مکانهای خطرناک سید بند و خاکریز ایجاد شده است و امداد گران در منطقه حضور فعال دارند.
وی با اشاره به وضعیت رودخانه شور گفت: برای ایجاد سیل بند در اطراف این رودخانه نیاز به تجهیز ماشین آلات سنگین داریم.
تشکیل ستاد بحران در شهرستانهای سیل خیز
معاون عمرانی استاندار کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: ستاد بحران در استان کرمان و جلسات مختلف در شهرستانها تشکیل شده است.
آیتاللهیموسوی بیان کرد: احتمال بروز سیلاب در جنوب کرمان بالا است و تمهیدات لازم نیز انجام شده است.
وی تاکید کرد که در ساعات باقیمانده تا آغاز بارشها باید اطلاع رسانی لازم به مردم انجام و مسئولان تمهیدات لازم طبق تصمیم ستاد بحران انجام دهند.
موسوی بیان کرد: هیچ منطقه از سکنه خالی نشده و مشکلی حادی وجود ندارد اما تاکید میکنیم که مردم باید از مسیر رودخانهها دور شوند.
نظر شما