ناهید خداکرمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وقوع سیل اخیر در کشور گفت: اغلب سیلابهایی که در بهار یا اواخر زمستان اتفاق میافتد بر اثر افزایش گازهای گلخانهای و گرم شدن زمین است و این مشکل فقط برای ایران نیست بلکه یک مشکل جهانی است و نشان میدهد که هر مداخلهای در محیط زیست میتواند تبعاتی را برای امروز و فردای بشر داشته باشد.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران افزود: آنچه که در سیل خوزستان، گلستان و لرستان اتفاق افتاد نشان داد که حاصل کمکاری مدیریتی و مداخله بشر در محیط زیست چگونه میتواند ما را تحتالشعاع قرار دهد و نشان میدهد که باید هر چه سریعتر جلوی ضرر را گرفت که مهمترین آن حفظ درختان برای کاهش گازهای گلخانهای و عدم مداخله در محیط زیست است.
وی با اشاره به وضع تهران در برابر سیلابهای احتمالی گفت: تهران به حجمی از بتن و فلز تبدیل شده است و کمترین فضای سبز را دارد و فضای سبز شهر جای خود را به برج و برج باغ داده است و این تهران آسیبپذیر کرده است. علاوه بر این بافتهای فرسوده را هم در تهران داریم و مقاومتسازی انجام نشده است و همه اینها میتواند اگر سیلی اتفاق بیفتد آسیبپذیری انسانی را افزایش دهد.
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران در برابر سیلاب احتمالی آمادگی دارد و بعضیها از کمکها و تجهیزاتی که از سوی شهرداری ارسال شده است، نگران هستند اما در شهرداری تهران آمادگی مقابله با سیل احتمالی وجود دارد ولیکن شهرداری به تنهایی نمیتواند برای پیشگیری و امدادرسانی به مردم و مناطق آسیبپذیر اقدام کند و خود مردم هم در این زمینه نقش دارند.
وی با اشاره به نقش مردم در حفظ طبیعت گفت: شاهد بودیم که در روز ۱۳ بدر حجم زیادی از زباله از سوی مردم در رود درهها و پارکها رها شد که این موضوع میتواند به خاطر بستن آب راهها عامل ایجاد سیل شود. بنابراین همه ما باید باهم در این حوزه کمک کنند و فراموش نکنیم که قطع یک درخت میتواند تأثیر زیادی در همه ایران و جهان دارد.
خداکرمی تصریح کرد: همچنین تعرض در بستر رودخانهها و ساخت و ساز بیرویه باید ساماندهی شود و به سمت و سویی برویم که مسئولیت اجتماعی در شهر نهادینه شود. وقتی طبیعت از بین میرود همه موجوداتی که تعادل محیط زیستی را حفظ میکنند از بین میروند و این چرخه معیوب همواره میتواند آسیبزا باشد بنابراین توجه ما باید حفظ محیط زیست باشد.
نظر شما