دکتر ایرج خسرونیا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به شیوع هپاتیت B و تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور ، وزارت بهداشت به واکسیناسیون نوجوانان 14 تا 18 سال در کشور اقدام کرده تا از شیوع و پیشرفت این بیماری جلوگیری شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه نارسایی و از بین رفتن کبد از عوارض مهم ابتلا به هپاتیت است ، گفت: ابتلا به این بیماری و عدم درمان به موقع آن موجب مرگ و میر در سنین پایین می شود.
خسرونیا اظهار داشت: مزمن شدن بیماری هپاتیت بر عملکرد کبد اثر منفی گذاشته و باعث تجمع آب در بدن می شود بنابراین به علت عدم عملکرد مناسب کبد ، سموم از بدن دفع نشده و موجب خونریزی و در نهایت مرگ و میر بیماران می شود.
وی تصریح کرد: واکسیناسیون هپاتیت B در کشورهای توسعه یافته در دوره نوزادی انجام می شود اما چون تعداد این واکسن در ایران کم بوده این واکسیناسیون در کشور به صورت کامل انجام نشد.
خسرونیا با اشاره به اینکه ورود واکسن هپاتیت B در صورت کمبود آن در کشور توسط دولت می تواند از بسیاری هزینه ها و مرگ و میر افراد جلوگیری کند ، گفت: نیاز به پیوند کبد به علت ابتلا به هپاتیت B و یا C ایجاد می شود که البته هپاتیت C واکسن ندارد اما می توان از ابتلا به هپاتیت B با تزریق واکسن آن ، به راحتی جلوگیری کرد.
رئیس هجدهمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: دستگاه دیالیز نمی تواند عملکرد کبد را انجام دهد و فقط فعالیت کلیه ، توسط این دستگاه انجام می شود بنابراین در صورت از کار افتادن کبد باید کبد دیگری جایگزین شود که این امر نیز هم بسیار هزینه بر است و هم پیدا کردن کبد پیوندی بسیار سخت تر از پیدا کردن کلیه است.
خسرونیا گفت: در صورت از کار افتادن کبد باید هر چه سریع تر عمل پیوند کبد برای بیمار انجام شود چون در غیر این صورت ممکن است بیماری سریع پیشرفت کرده و موجب مرگ بیمار شود.
نظر شما