۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۳۴

گزارش مهر از واقعه‌ تلخ سوختن کلیسای نوتردام

آتش باز هم بر دامن تاریخ افتاد/ نوتردام و هشدارش به ایرانی‌ها

آتش باز هم بر دامن تاریخ افتاد/ نوتردام و هشدارش به ایرانی‌ها

اگر سال گذشته سوختن موزه برزیل بخشی از تاریخ این کشور را از بین برد، امسال سوختن کلیسای نوتردام بخشی از خاطرات جهان را از بین برد، این‌ها باید تلنگری به متولیان حفظ آثار تاریخی ایران باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته کلیسای نوتردام پاریس بدون اینکه هنوز دلیل آن مشخص باشد در آتشی مهیب سوخت. تا کنون میزان خسارات وارده به این کلیسا مشخص نشده اما آنچه از تصاویر و فیلم‌های ارسالی مشخص است مناره آن به طور کامل فرو ریخت و حتماً این آتش ساعتها بعد از زمان شروعش در روز گذشته، آسیب‌های جدی‌تری را به این بنا وارد کرده یا خواهد کرد.

سقف و یکی از برج‌های آن فرو ریخت. مقام‌های فرانسوی اعلام کردند که توانسته‌اند ساختمان این بنا را از نابودی کامل حفظ کنند. قدمت کلیسای نوتردام به قرن دوازدهم میلادی بازمی گردد و هر ساله میزبان میلیون‌ها گردشگر است. این کلیسا در رمان «گوژپشت نوتردام» نوشته ویکتور هوگو نویسنده فرانسوی جایگاه مهمی یافته و از این جهت معروف شده است.

علت آتش سوزی هنوز معلوم نیست، اما مسئولان می‌گویند می‌تواند ناشی از عملیات مرمت کلیسا بوده باشد که بعد از ترک خوردن بدنه کلیسا شروع شده بود.

آتش پنجره‌ها و دیگر ساختارهای چوبی داخل را سوزاند و سپس سقف و منار مخروطی آن را نابود کرد. مأموران آتش نشانی برای جلوگیری از ریختن یکی از برج‌های ناقوس کلیسا ساعت‌ها تلاش کردند. در این عملیات حدود ۵۰۰ مأمور آتش نشانی برای جلوگیری از ریختن برج ناقوس کلیسا تلاش کردند. رئیس سازمان آتش نشانی پاریس گفت که ساختمان اصلی کلیسا نجات یافته و حفظ شده است.

مردم پاریس و گردشگران شهر تاریخی و فرهنگی صدها فیلم و عکس از این حادثه منتشر کرده‌اند که در هنگامه سوختن کلیسا مردم زیادی در حال ابزار تأسف هستند.

در میانه اظهار تأسف مقامات بین المللی، دونالد ترامپ در اظهار نظری عجیب و غیر فنی توییت کرد که اگر من بودم برای خاموش کردن سریع آتش، از بالگرد آب پاش استفاده می‌کردم.

این اظهار نظر توسط مقامات فرانسوی رد شد؛ آنها اعلام کردند که چنین کاری یعنی تسریع در تخریب بنا!

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در توئیتی بیان کرد: غمگین شدم وقتی بخشی از نوتردام، بنای برجسته مختص عبادت پروردگار یکتا و بنایی که از طریق شاهکار ادبی هوگو همه ما را به هم نزدیکتر کرد، پس از ۸۰۰ سال سر پا ماندن در پی جنگ‌ها و انقلاب تخریب شد، فکر ما با فرانسوی‌ها و همه کاتولیکهاست.

مکرون رئیس جمهور فرانسه گفته که می‌خواهد یک کمپین ملی جمع آوری کمک برای ساخت این کلیسا را ایجاد کند. او گفته که نوتردام را می‌سازیم چون فرانسوی‌ها انتظار دارند؛ به خاطر تاریخ مان و به خاطر سرنوشت فرانسه.

فرانسیس هنری پینال یک میلیونر فرانسوی و صاحب چند برند لوکس در جهان اعلام کرده که صد میلیون یورو برای بازسازی کلیسای نوتردام کمک می‌کند او گفته که من و پدرم تصمیم گرفته‌ایم این هزینه را از محل مزایده آثار هنری به این کار اختصاص دهیم.

آنها این کلیسا را که از چنگال جنگ‌های جهانی اول و دوم جان سالم به در برده بود را دوباره می‌سازند اما قطعاً دیگر آن روح تاریخی را نخواهد داشت. فرانسوی‌هایی که همیشه به نگهداشتن تاریخ و فرهنگشان اهمیت می‌داده‌اند این طور مهم‌ترین اثر تاریخی و فرهنگی خود را از دست دادند.

سال گذشته موزه برزیل نیز در آتش سوخت. موزه‌ای ملی که تاریخ برزیل با آن هویت پیدا می‌کرد. این آتش‌سوزی نیز برای بسیاری از موزه‌داران، تاریخ‌دانان و فرهنگ دوستان در جهان تأسف‌آور بود. چرا که اشیای موزه‌ای در آن از بین رفت.

این اتفاقات نشان می‌دهد که همه کشورها در زمینه نگهداشتن تاریخ خود ممکن است سهل‌انگاری کنند و به دست خود میراث‌شان را از بین ببرند. با این وجود اما تبحر آنها و تجهیز بناهایشان و سرعت عمل در خاموش کردن آتش افتاده به جان تاریخ‌شان، بخشی از این بناها را نگه خواهد داشت. اما درباره آثار تاریخی ایران چطور؟ آتش پس از زبانه کشیدن در برزیل و پاریس ممکن است به کدام کشور سرایت کند؟ آیا موزه‌ها و بناهای تاریخی ایران در مقابل این آتش ایمن هستند؟ آیا تدابیری برای چنین حوادث احتمالی اندیشیده شده است؟

کد خبر 4592318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
      0 0
      منم زمانیکه مناره های مساجد در عراق و سوریه توسط داعشیان منفجر می شد حالم می گرفت.
    • IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
      0 0
      خداییش اونها با اونهمه تجهیزات کسی بهشون اعتراض نمیکنه که چرا مثلاً آتش نشانها نتونستند از سوختن کلیسایی که اثر باستانی بوده و بسیار مراقبت هم می شد، جلوگیری کنند! اونوقت در ایران فقط بلدیم به عزیزان آتش نشانی ایراد بگیریم