۱۹ اسفند ۱۳۸۵، ۱۴:۱۵

فیلم جنجالی "آب" در هند به نمایش درآمد

فیلم جنجالی "آب" در هند به نمایش درآمد

سینماروهای هندی بالاخره فرصت پیدا کردند فیلم جنجالی و نامزد اسکار "آب" را ببینند که داستان آن درباره مصائب زنان بیوه هندی است.

به گزارش خبرنگار مهر، هفت سال پیش فیلمبرداری این فیلم که ساخته دیپا مهتا، فیلمساز هندی ساکن کاناداست، در نتیجه اعتراض های خشونت آمیز هندوهای افراطی با مشکل مواجه شد. این فیلم هندی زبان که نماینده کشور کانادا برای بخش اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان بود، از دیروز جمعه در 110 سالن سینما در هند به نمایش گذاشته شد. راوی چاپرا، توزیع کننده فیلم که خودش یک هندی است و برای ساخت فیلم های اجتماعی معروف است، در این زمینه گفت: "برای تولید و نمایش "آب"، واقعا یک راه طولانی طی شد."



دیپا مهتا

این فیلم داستان چند بیوه زن است که در دوران استعمار هند مجبور می شوند در قالب "خادم پرورگار" تن به هر خفتی بدهند. افراطیون هندو فیلم را کفرآمیز توصیف کردند و مدعی شدند این فیلم بخشی از توطئه ای است که برای لکه دار کردن تصویر آئین هندو طراحی شده است. آنها هنگام فیلمبرداری "آب" تصاویر مهتا را آتش می زدند و او را به مرگ تهدید می کردند. پیش از این نسبت به عواقب نمایش "آب" در هند هشدار داده شد، اما چاپرا گفت نگران پیامدهای آن نیست، ضمن اینکه فیلم او در بیش از 50 کشور به نمایش درآمده است. مهتا به خبرگزاری فرانسه گفت: "جای هیچ نگرانی نیست و اگر هم اتفاقی بیفتد، ما آمادگی آن را داریم."

مهتا فیلمبرداری "آب" را در واراناسی، شهر مقدس هندوها آغاز کرد، اما معترضان دکورهای فیلم را خراب کردند. پس از اینکه مقامات ایالت اوتار پرادش که شهر وارانسی در آن واقع شده رسما اعلام کردند هیچ تضمینی برای حفظ امنیت گروه فیلمسازی نمی دهند، مهتا سال 2000 قید ادامه تولید فیلم در هند را زد. او در نهایت چهار سال بعد فیلم خود را در سریلانکا به پایان رساند. "آب" دو سال پیش در جشنواره فیلم تورنتو برای نخستین بار به نمایش درآمد. حتی پس از اینکه فیلم مهتا با استقبال تماشاگران خارجی رو به رو شد، توزیع کنندگان هندی از بیم رادیکال های هندو تمایلی به توزیع فیلم نداشتند.

هر چند داستان فیلم 70 سال پیش اتفاق می افتد، هنوز در هند تعدادی از بیوه زنان هندی در فقر و انزوا زندگی می کنند، چرا که خانواده ها اعتقاد دارند زندگی در کنار آنها برایشان بدشانسی می آورد و بسیاری از آنها بخصوص در نواحی روستایی از سوی خانواده طرد می شوند. موهینی گیری، یک فعال در زمینه زنان که مدیریت یک پناهگاه مخصوص زنان در شهر ورینداوان در جنوب دهلی را بر عهده دارد، در این زمینه می گوید: "در هند هیچکس یک زن بیوه را نمی خواهد. ساده ترین کار این است که او را بیرون بیندازی. زن، تنها در قالب یک همسر، منزلت دارد."
کد خبر 459282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha