۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۲۸

معاون وزیر علوم:

ساماندهی رشته ها کلید خورد/ رشته‌ها باید دارای پیوست شغلی باشند

ساماندهی رشته ها کلید خورد/ رشته‌ها باید دارای پیوست شغلی باشند

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در ساماندهی مؤسسات آموزش عالی به جمع بندی رسیده ایم و ساماندهی رشته‌ها در مرحله بعدی آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در گردهمایی اعضای کارگروه تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی که هم اکنون در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است، گفت: در حال حاضر ۱۵ گروه از علوم انسانی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در حال بررسی رشته‌ها هستند. ۵۵ تا ۶۰ درصد حوزه‌ها مربوط به علوم انسانی هستند و باید کار بیشتری در این زمینه انجام گیرد. اساتیدی که در حوزه علوم انسانی فعال هستند نسبت به اساتید دیگر حوزه‌ها بیشتر هستند.

معاون آموزشی وزیر علوم در بخش دیگری از صحبت‌های خود به دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: دانشگاه پیام نور به دلیل مأموریتی که دارد باید از دوره‌های کاربردی و عملیاتی که نیاز به آزمایشگاه دارند، فاصله بگیرد.

شریعتی نیاسر در ادامه به روند جمعیت دانشجویی از سال ۶۷ تا ۹۷ اشاره و خاطرنشان کرد: تا سال ۹۳ سیر جمعیت دانشجویی افزایش داشت و از سال ۹۳ به بعد سیر جمعیتی دانشجویی کاهش پیدا کرد و بخشی از آن به علت کاهش جمعیت دانشجویی و بخشی دیگر نیز به دلیل سیاست‌های آموزش عالی بود.

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه به مصوبات شورای گسترش در سال ۹۲ تا ۹۷ برای مراکز دولتی و غیر دولتی صادر شده است، اشاره کرد و گفت: روند صدور مجوز مصوبات مراکز دولتی، روند کاهشی بوده فقط در سال ۹۵ بنا به دلایلی این روند افزایش داشته است و بعد از آن با روند رو به کاهشی مواجه بوده است. یکی از سیاست‌هایی که ما آن را پیگیری می‌کنیم به خاطر رشد بی رویه برخی از حوزه‌ها، مهار وضعیت موجود است. در بخش غیر دولتی نیز صدور مجوزها روند کاهشی داشته و افزایشی نداشته است.

وی افزود: در مجموع مجوزهای صادر شده در بخش دولتی و غیر دولتی از سال ۹۲ تا ۹۷ مسیر کاهشی داشته است.

شریعتی نیاسر در ادامه به شیوه شکل گیری کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی آموزش عالی اشاره و تصریح کرد: از سال ۹۴ و ۹۵ به بعد بخش عمده‌ای از برنامه ریزی ها به دانشگاه‌ها واگذار شد و بعد از آن شورای گسترش و برنامه ریزی با هم یکی شده و کارگروه‌های آنها نیز یکی شد و رویکرد ما در دوره جدید یکپارچه سازی در عرصه آموزش و پژوهش است. باید مرتبطین این حوزه به مسائل و مشکلات اجتماعی و نقش تأثیرگذاری در تصمیم سازی و کمک به تصمیم گیری منطقی را مدنظر قرار داده و این افراد ارجاع حداقلی به مصادیق اجرایی داشته باشند.

وی در ادامه به آئین نامه اخیر دکتری که به دانشگاه‌ها ابلاغ شد اشاره کرد و گفت: یکی از بندهای این آئین نامه این است که رشته‌ها دارای پیوست شغلی باشند و اعضای کارگروههای تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی در دانشگاه‌ها باید پیوست شغلی رشته‌ها را به خوبی تعریف کنند تا ما بتوانیم اجازه ایجاد این رشته‌ها را بدهیم.

معاون آموزشی وزیر علوم افزود: برخی از رشته‌های مقطع دکتری به صورت غیر هدفمند است و بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم که به این تعداد نیاز نیست.

شریعتی نیاسر یادآور شد: باید به سمت روش‌های نوین حرکت کنیم و از روش‌های سنتی خارج شویم. روش‌های جدیدی را تعریف کنیم. من برخی از ویژگی‌های نظام حوزوی را می‌پسندم مبنی بر اینکه اساتید توسط دانشجویان انتخاب می‌شوند. دانشجو می‌تواند از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر برود.

وی ادامه داد: باید رشته‌های بین رشته‌ای تقویت شود و به بخش غیر دولتی توجه ویژه ای شود. در خصوص بخش غیر دولتی حرف‌های زیادی زده می‌شود مبنی بر اینکه ضعیف هستند اما به نظر من بخش غیر دولتی ما ظرفیت بسیار خوبی دارد که باید در مسیر هدایت شده و از آنها استفاده شود.

معاون آموزشی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: باید ظرفیت‌های پذیرش با تعداد اعضای هیئت علمی متناسب شود. رشته‌ها و حوزه‌های جدید بین رشته‌ای ایجاد شود. ساماندهی رشته‌ها منطبق با طرح آمایش آموزش عالی انجام گیرد.

وی افزود: ساماندهی مؤسسات از سال گذشته شروع شده و به جمع بندی نهایی رسیده ایم و ساماندهی رشته‌ها در فاز بعدی قرار دارد که آن را آغاز خواهیم کرد.

شریعتی نیاسر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما حدود ۲۸۰۰ برنامه درسی داریم و مدرکی که براساس اینها قصد داریم به دانشجو بدهیم باید مدرکی باشد که دانشجو بتواند با آن کار کند. برخی از عناوین این برنامه‌ها طوری طراحی شده که دستگاه‌ها دانشجو را نمی‌پذیرند. این رویه باید تغییر کند.

کد خبر 4593520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha