به گزارش خبرگزاری مهر، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در جلسه ۷۴۱ به بررسی مسائل حادثه سیل در حوزه زنان و خانواده و اقدامات دستگاههای مختلف در این حوزه پرداخت.
اعضای شورا در این جلسه از اقدامات و تلاشهای نیروهای سپاه، ارتش، جمعیت هلال احمر، بسیج، حوزههای علمیه و گروههای امام رضایی که صادقانه و پرتلاش به مردم سیلزده امدادرسانی کردند، تقدیر کردند. در ادامه نیز گزارشی از جزئیات اقدامات دستگاههای حوزه زنان در این زمینه ارائه شد که به شرح زیر است:
توصیه ائمه معصومین (ع) در نحوه برخورد با مصیبت، صبر بر آنکه باعث تعالی افراد مصیبتزده خواهد شد و همچنین کمکرسانی، برآوردن نیازها و نیکی کردن در حد توان به افراد نیازمند از سیره ائمه اطهار (ع) است. لذا بر این اساس همه مسئولیت داریم که در حد توان به کمک این مردم بشتابیم.
- سازمان بسیج خواهران با حضور فعال در مناطق سیلزده استان گلستان و اعزام ۳۰ گردان از گردانهای «فرصت» که آموزش مقابله با حوادث غیرمترقبه را دیدهاند، خانوادهها را به مناطق امن هدایت کردند و با همکاری جمعیت هلال احمر مردم را اسکان دادند.
- سپاه پاسداران با راهاندازی بیمارستان صحرایی مجهز برای مراجعه مردم، حتی برای حل مشکلاتی که قبل از وقوع سیل داشتند، نقش مهمی در بالا بردن روحیه مردم داشت.
- بسیج با تشکیل مهدهای قرآنی موقت فضای خوبی را برای کودکان مهیا کرد.
- حوزههای علمیه در تمام مناطق سیلزده کشور در امدادرسانی به سیلزدگان فعال شدند و ساختمانهای حوزه علمیه را به اسکان افراد سیلزده اختصاص دادند همچنین گروهی از خانمهای آموزشدیده در حوزههای علمیه با عنوان «یاران کریمه» همراه کمکرسانی به سیلزدگان، پاسخگوی سوالات شرعی و احکام دینی بانوان بودند نیز به این مناطق اعزام شدند.
- نهادهای حوزوی جلسات بحران برای تأمین آرامش روحی-روانی مردم و پیشگیری از صدمات ناشی از آسیبدیدگی برگزار کرده و مشاورانی به این مناطق برای کنترل این مسائل اعزام کردند. همچنین برای پاسخگویی به سوالات مردم در مورد بلایای طبیعی جزوهای تهیه و تدوین و در فضای مجازی و حقیقی منتشر کرد.
- صداوسیما با اطلاعرسانی سریع سعی بر انجام وظیفه ذاتی خود داشته، این اطلاعرسانی از طرفی هشدارهای لازم را به مردم داده و از وضیعت هواشناسی و بحرانهای مربوط به سیل مردم را آگاه میساخت، و از طرفی مطالبات مردم را به گوش مسئولین میرساند و با اعزام واحدهای سیار در مناطق سیل زده گزارشهای مناسبی از وضیعت مردم تهیه نمودهاند که یکی از دلایل کمک رسانی سریع مردمی در سراسر کشور را میتوان از اثرات این اطلاعرسانی دانست.
- وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعطای تسهیلات و وامهای مختلف از بانکهای توسعه، تعاون و رفاه به افراد سیلزده، حتی برای افرادی که در این واقعه کارت ملی و شناسنامه آنها مفقود شده است را پیگیری کرد.
- صندوق بازنشستگی وام ۵ میلیونی به بازنشستگانی که از سیل خسارت دیدهاند و بیمه بیکاری به کارگرانی که بیکار شدهاند اختصاص داد.
- سازمان بهزیستی با همکاری سازمانهای غیردولتی گروههایی را با نام «گروههای محق» برای ارائه خدمات تابآوری، مددکاری و روانشناسی در بلایا و بحرانها تربیت و به منطقه اعزام کرده است.
- وزارت ورزش و جوانان نیز با دستور مستقیم وزیر تمام ظرفیتهای خود را در این استانها اعم از هیأتهای قایقرانی، نجات غریق، پزشکی، ورزش، اتومبیلرانی و کوهنوردی که همگی دارای گواهی امدادرسانی جهانی هستند به کار گرفت و سالنهای ورزشی سرپوشیده خود را برای اسکان سیلزدگان اختصاص داد.
- اقدامات هلال احمر نیز در حوزه زنان مانند وجود لوازم پیشگیری از بارداری در بستههای هلال احمر که قابل تأمل بود. زیرا با توجه به کمبود بودجه در شرایط بحرانی وقوع سیل ضرورتی بر گنجاندن این لوازم در بستههای خانوار وجود نداشت.
در پایان این جلسه اعضا بر لزوم توجه مسئولین به مسائل فرهنگی در حاشیه سیل اخیر تاکید کردند و اعضا ضمن همدردی با زنان و کودکان در مناطق سیل زده از خداوند صبر و بردباری را برای ایشان درخواست کردند.
نظر شما