به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه راهبردی ستاد هماهنگی شورایاریها با موضوع آئین نامه برگزاری پنجمین دوره انتخابات انجمن شورایاری با حضور پیروز حناچی، احمد مسجد جامعی، افشین حبیب زاده، سید محمود میرلوحی، سید آرش حسینی میلانی و علی اعطا از اعضای شورا و نیز عبدالعظیم رضایی معاون سیاسی امنیتی فرماندار تهران برگزار شد.
احمد مسجد جامعی در ابتدای این جلسه با بیان این خبر که انتخابات پنجمین دوره شورایاریها در ۳۱ خرداد برگزار خواهد شد، گفت: در جلسات هماهنگی با مسئولین ذیربط به این نتیجه رسیدیم که انتخابات در تاریخ مذکور برگزار شود و شهرداری تهران مانند دورههای پیشین برگزار کننده انتخابات خواهد بود مسئولیت اجرای انتخابات را عهده دار باشد.
وی ادامه داد: برگزاری دورههای قبل تجربه ارزشمندی برای برگزاری این دوره است.
مسجد جامعی همچنین افزود: جانمایی و تهیه صندوقها و برگههای رأی به عهده دستگاههای ذیربط در استانداری تهران است.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها گفت: با توجه به فرصت محدودی که باقی است میبایست جانمایی صندوقها و مشخص شدن تعداد آنها هر چه سریعتر صورت گیرد.
مسجد جامعی در ادامه افزود: میبایست در راستای برگزاری هر چه بهتر انتخابات ترکیب اجرایی با تقسیم وظایف بین فرمانداری و شهرداری تعیین شود.
وی همچنین تصریح کرد: بحث انتخابات شورایاریها از شورای اول مطرح بود و در آن دوره به نام انجمن شورایاران از بین ۸۰-۷۰ محله در ۱۳ منطقه شورایاران انتخاب شدند و این روند تا شورای چهارم ادامه یافت و با افزایش محلات تعداد شورایاران نیز افزایش یافت.
مسجد جامعی گفت: از همان ابتدای شورای اول این روال همواره انتخابی بوده است. هر چند در بعضی دورهها کسانی کوشیدند انتصابات محلی را در برابر انتخابات قرار دهند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت: دو موضوع اجرایی و نظارت در انتخابات مهم است که بخش اجرایی را شهرداری بر عهده دارد و بخش نظارت هم بر عهده هیأتی از معتمدین محلی است.
وی همچنین خطاب به شهردار تهران گفت: یکی از مواردی که در دوره سوم در بستن بودجه انجام یافت حضور نمایندگان از شورایاریها بود و امیدواریم این امر از سر گرفته شود.
مسجد جامعی در خاتمه تاکید کرد: پروسه انتخابات شورایاریها با حضور آقای شهردار رسماً کلید خورد و امیدواریم این انتخابات با مشارکت حداکثری شهروندان برگزار شود.
پیروز حناچی: در مسئولیتهای اجرایی کم نخواهیم گذاشت
در ادامه این جلسه پیروز حناچی شهردار تهران گفت: از ایده آل های مدیریت شهری این است که بتوانیم برنامههای خود را در سطح محلات تعریف کنیم. این امر در مثمر ثمر بودن اداره شهر و تصمیمات اتخاذ شده بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
شهردار تهران در ادامه گفت: یکی دیگر از ایده آل ها این است که درآمدهای محلات برای خودشان هزینه شود و این امر نیاز به ساختار سازی با مشارکت شهروندان دارد.
حناچی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات شورایاریها گفت: ما از مسئولیتهای اجرایی خود کم نخواهیم گذاشت چرا که اعتقاد داریم شورایاریها ابزار اجتماعی خوبی برای مدیریت شهری است و لذا انتخابات باید به نحو احسن برگزار شود. ما تلاش میکنیم فضای تبلیغاتی مناسبی را نیز فراهم کنیم.
آرش حسینی میلانی: شناسایی معتمدین محلات از اقدامات دارای اهمیت و اولویت بوده است
در این جلسه همچنین آرش میلانی نایب رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها گفت: به لحاظ برنامه زمانبندی تحت فشار شدید هستیم و لذا شناسایی درست معتمدین محلات در این مرحله برای ما دارای درجه اهمیت و اولویت بسیاری است.
وی با اشاره به ساختار انتخابات گفت: در ۲۲ منطقه شهرداری ستادهای اجرایی شکل میگیرد که باید بر اساس ساختار پیش بینی شده از ظرفیت معتمدین محلات استفاده شود.
میلانی گفت: فرایند فشردهای از دوره ثبت نام، اعلام لیست اولیه، بررسی اعتراضها و شکایات و اعلام فهرست نهایی در نظر گرفته شده است.
سید محمود میر لوحی: شورایاریها فعالترین ساختارهای مدنی تهران هستند
رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورا و عضو ستاد شورایاریها نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر شورایاریها فعالترین ساختارهای مدنی در تهران هستند و لذا انتخابات آن میتواند در افزایش مشارکت مردم مؤثر باشد.
میر لوحی افزود: راهبرد اصلی این انتخابات این است که ساختار از کف محله رشد یابد به گونهای که ما در انتخاب معتمدین بدین صورت عمل کنیم از هر محله ۱۱ نفر شناسایی شوند و بعد ۲۲ نفر از بین مناطق و از این میان ۳ نفر برای هیأت اجرایی مرکزی انتخاب شوند. بدین ترتیب ما در هیأت اجرایی مرکزی نیز نماینده واقعی محلات را داریم.
میرلوحی همچنین گفت: تفاوتی که این دوره انتخابات با دورههای قبل خواهد داشت این است که ما میخواهیم ثبت نام را پیش بیاندازیم، یعنی قبل از روز رأیگیری سامانهای طراحی شده که اعلام میکند همه کسانی که میخواهند در انتخابات شرکت کنند و رأی دهند کد ملی و کد پستی خود را ثبت کنند و بعد کد رهگیری به شهروندان اعلام میشود. این کد رهگیری نیز در روز رأیگیری از شرکت کنندگان به همراه کد ملی و کد پستی اخذ میشود و به این ترتیب از جابجایی اتوبوسی مردم برای رأی دادن جلوگیری و اصل احراز سکونت رعایت میشود.
در ادامه رضایی معاون سیاسی امنیتی فرماندار تهران نیز گفت: امیدواریم این انتخابات در راستای توسعه و تعمیق دموکراسی برگزار شود و فرمانداری تهران آمادگی خود را جهت همکاری با شورای شهر و شهرداری در جهت برگزاری مناسب انتخابات اعلام کرده است.
نظر شما