۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۰۴

معاون غذا و داروی دانشگاه ابن سینا خبرداد:

کاهش میزان نمک نان‌های مصرفی در استان همدان

کاهش میزان نمک نان‌های مصرفی در استان همدان

همدان- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از کاهش میزان نمک در نان‌های مصرفی در استان همدان در راستای کاهش بیماری‌های غیرواگیر خبر داد و گفت: میزان نمک از ۱.۸ به یک گرم رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج خدادادی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران بابیان اینکه در هفته سلامت تابلویی از خدمات دانشگاه علوم پزشکی نمایش داده می‌شود کمااینکه دانشگاه علوم پزشکی تنها مجموعه‌ای است که صدها خدمات را در لحظه به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهد، گفت: حوزه غذا و دارو بازوی دانشگاه علوم پزشکی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا به تلاش در راستای کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر اشاره کرد و با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش میزان نمک در نان گفت: میزان نمک در نان‌های مصرفی در استان همدان از ۱.۸ به یک گرم رسیده است.

وی افزود: کاهش نمک، قند و اسید چرب ترانس در مواد غذایی و آشامیدنی سال‌ها انجام می‌شود و هر سال ۱۰ درصد نسبت به سال قبلی کاهش یافته و در این زمینه دانشگاه ابن سینا فراتر از برنامه عملیاتی وزارت بهداشت پیش رفته است.

خدادادی گفت: یکی از اقدامات برای کاهش ابتلای افراد به بیماری‌ها تلاش برای ارتقای سطح دانش مردم و سطح سواد سلامت افراد جامعه است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به نشانگرهای رنگی درج شده روی کالاهای مصرفی عنوان کرد: روی بسته بندی مواد غذایی نشانگرهای رنگی درج شده که مانند چراغ راهنمایی خریداران را برای انتخاب آگاهانه محصولات کمک می‌کند و بار بیماری‌های غیر واگیر را کاهش می‌دهد.

خدادادی به مشکلات کمبود دارو نیز اشاره و با بیان اینکه اوایل سال گذشته قدری مشکلات دارویی در کشور وجود داشت، گفت: خوشبختانه هم اکنون وضعیت دارویی تثبیت شده و تغییرات در حوزه وزارتی نیز سبب توزیع مناسب‌تر دارو در استان شد و استان همدان در خصوص کمبود دارو با نرم کشوری پیش می‌رود.

ارسال ۵ هزار قوطی شیرخشک به لرستان

وی با اشاره به کمک رسانی دانشگاه ابن سینا به مناطق سیل زده اظهار کرد: با موافقت ریاست دانشگاه محموله دیگر شیرخشک شامل ۵ هزار قوطی به همراه دیگر هدایایی تهیه شده توسط دانشگاهیان در روزهای آینده به مناطق سیل زده ارسال می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در پاسخ به سوالی با اشاره به مشکل اختلاف قیمت درج شده روی بسته دارو و قیمت پرداختی توسط خریداران دارو گفت: در صنایع و کارخانجات کل قیمت مصوب در زمان تولید درج می‌شود و اجازه درج قیمت جدید داده نمی‌شود و محصولی که ماه‌ها بعد وارد بازار می‌شود با قیمت بیشتری مواجه است.

وی یادآور شد: قیمت جدید اگر کمتر از قیمت قبلی باشد داروخانه مکلف به ملاک قرار دادن قیمت جدید است.

خدادادی اظهار کرد: سامانه کشوری ۱۹۰ ضمن در اختیار قرار دادن اطلاعات دارویی به شبهات در خصوص قیمت واقعی داروها پاسخ می‌دهد و امکان شکایت از این طریق نیز فراهم است.

وی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه مساعدت به بیماران نیازمند ۲ میلیارد تومان به بیماران نیازمند مساعدت دارویی انجام شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد نظارت بر عطاری‌ها گفت: سال‌های سال عطاری‌ها شناسنامه دار نبودند و هر فردی در هر رشته تحصیلی وارد این کار می‌شد که با آئین نامه شورای اداری و برنامه ریزی استان؛ عطاری‌ها باید دستورالعملی را رعایت کنند به طوری که در دوره آموزشی شرکت و مجوز فعالیت می‌گیرند.

کد خبر 4599550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha