به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار ظهر امروز دوشنبه جلسه کارگروه بهداشت ستاد بحران که در محل استانداری خوزستان برگزار شد، با تقدیر از فعالیتهای خیران، سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای دولتی با نگاه تخصصی، حرفهای و دقیق به موضوع سیل اظهار کرد: در کنار تلاشهایی که در زمینه زیرساختی انجام شده پاسخ سریعی برای واکنش در مقابل سیلاب داده و جلوی تلفات انسانی، شیوع بیماریهای واگیردار و مشکلات معمول در این گونه حوادث به خوبی گرفته شد.
وی با بیان اینکه جلوی یک فاجعه بزرگ گرفته شده افزود: از بروز اتفاقات ناگوار که ممکن بود در این سیلاب مهیب برای مردم رخ دهد، جلوگیری شد؛ با تدابیر اتخاذ شده بسیاری از اردوگاهها برچیده و مردم در اماکن اجارهای یا به هر ترتیبی از اردوگاهها خارج شده اند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: قطعاً باید برای تعدادی از افراد سیل زده که شاهد تخریب کامل منازل خود بوده اند فکری اساسی کرد؛ با توجه به اینکه دولت پرداخت هزینه اجاره مکان برای این دسته از افراد را متقبل شده اجاره مکان از نظر بهداشتی و اجتماعی بهتر است.
ابتکار ادامه داد: کمکهای مردمی و اتفاق بزرگی که در سطح ملی رخ داد و مقام معظم رهبری این ایثار و فداکاری را با دوران دفاع مقدس به درستی مقایسه کردند؛ حس نوع دوستی که واقعاً دست کسی نبود و جریان خدایی به یکباره شکل گرفت.
وی اظهار کرد: مردم از دستگاههای دولتی پشتیبانی روحی داشتند و با اعلام حضور خود گفتند که در کنار مدیران هستیم؛ کمکهای نقدی به سازمانهای مربوطه نیز مصداق بارزی از این حضور پررنگ بود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امروز برای ارزیابی ابعاد مختلف و تبیین اقدامات پیشگیرانه دولت در سطح سیاست گذاری ها به خوزستان سفر کردیم تا در نتیجه اقدامات کلان انجام شود.
ابتکار با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر مسائل مربوط به مدارس خوزستان گفت: مشاور وزیر آموزش و پرورش امروز به خوزستان آمده و با دریافت گزارشهای جامع بررسیهای لازم را در جلسات بعدی انجام خواهیم داد؛ همچنین دبیر کارگروه سلامت و همچنین نماینده سازمان بهزیستی کشور در این سفر حضور دارند.
وی افزود: تشکیل گروه واکنش سریع (art) به منظور مقابله با سیلاب در خوزستان کار خوبی بوده و باید مستندسازی اقدامات انجام شده از سوی هلال احمر استان به عنوان یک تجربه و بسته آموزشی نه تنها برای کشور بلکه در سطح بین المللی تهیه شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: تغییر اقلیم، تغییرات شدید آب و هوایی مثل سیل پیش بینی میشود که دنیا بیشتر با این گونه حوادث مواجه خواهد شد و نیاز به آمادگی برای ارزیابی ریسک، مدیریت بحران و همچنین مواجه شدن با این گونه حوادث احساس میشود.
ابتکار با اشاره به اینکه سیل پدیده جهانی است و دلیل فعلی آن تغییر اقلیم تشخیص داده شده ادامه داد: همزمان با سیل در ایران هشت ایالت در قاره آمریکا تحت تأثیر سیل بوده و حدود یک میلیون دام از بین رفته و همچنین طی یک هفته اخیر سیلاب در کانادا رخ داده است.
وی با تأکید بر اینکه باید ضمن آمادگی لازم داشتن در سیل حداکثر استفاده را از برکات و فواید بارندگیهای زیاد داشته باشیم، گفت: باید به مسائلی همچون آبخیزداری، حفاظت از رودخانهها، جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانهها و احیای تالابها توجه ویژه ای داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: یکی از کارکردهای اصلی شناخته شده تالابها در دنیا کاهش خطرات و مدیریت سیل است؛ دو تالاب بزرگ در خوزستان وجود دارد که این کارکرد را از قدیم داشته اند.
وی با اشاره به اینکه کارکرد تالاب و تأثیرگذاری آن در کاهش خطرات سیلاب خیلی نهادینه شده بیان کرد: هرچند بسیاری از روستاها و مناطق از شرایط بحرانی سیلاب خارج شده ولی همچنان موضوع بیماریهای واگیردار، دسترسی به آب شرب سالم، بهداشت مناطق و حشرات باید پایش شود؛ مانیتورینگ این شرایط همچنان حساس است.
ابتکار اذعان کرد: هرچند خوشبختانه فروپاشی زیرساختهای شبکه خدمات درمانی رخ نداده ولی به هر حال صدمه خورده و باید این فرض را داشت که دسترسیها و اطلاعات از مناطق سیل زده ۱۰۰ درصدی نباشد. بنابراین نظارت و پایش آب شرب و تأمین آن برای نقاط بدون دسترسی باید خیلی با دقت بیشتری تداوم داشته باشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در نقاطی که ماندآب وجود دارد به تبع خطرات افزایش مییابد، تأکید کرد: در این میان کودکان، زنان و خصوصاً زنان باردار باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرند؛ هرچند تاکنون اقدامات خوبی برای این جامعه هدف صورت گرفته است.
وی با اشاره به لزوم توجه داشتن به مسائل تروما و آسیب روحی روانی افراد خسارت دیده گفت: شاید افراد نگران خسارتهای وارده در سیلاب اخیر باشند ولی دولت متعهد شده که تمام خسارت منازل، اراضی کشاورزی و کارگاهها را متقبل میشود. به هر حال تأخیر در پرداخت و آسیبی که به خانوادهها وارد شده یک آسیب روانی است که در این زمینه حساسیت برای مادران و کودکان بیشتر خواهد بود.
ابتکار با دعوت از جامعه روانشناسی برای هم افزایی در خدمات رسانی به مناطق سیل زده به منظور بازگشت مردم به خانه و زندگی خود گفت: طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی را در استان خوزستان اجرا کردیم که مشابه با فعالیت سازمان بهزیستی است؛ تسهیل گران خوبی در این طرح همکاری دارند که آن را با قوت بیشتر و اولویت مناطق سیل زده در سال ۹۸ اجرا میکنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه اختلال ارتباط به عنوان یکی از مشکلات اصلی خانواده ایرانی مطرح است، ادامه داد: یک طرح دیگر تحت عنوان گفتگوی ملی خانواده را از سال گذشته در خوزستان اجرا میکنیم که به آسیبهای خانواده و تقویت روابط خانواده میپردازد؛ مرحله اول در استان اجرا شده و تسهیل گران در مرحله دوم آموزش مییابند.
نظر شما