۲۱ اسفند ۱۳۸۵، ۲۱:۱۷

با مصوبه مجلس؛

بیمه پایه خدمات درمانی همگانی شد

بیمه پایه خدمات درمانی همگانی شد

نمایندگان ملت به منظور ایجاد عدالت در برخورداری از خدمات بیمه درمانی و دسترسی همگانی به خدمات درمانی تصویب کردند همه ایرانیان تحت پوشش بیمه پایه خدمات درمانی قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه بررسی لایحه بودجه 1386 کل کشور در نوبت سوم جلسه علنی روز دو شنبه مجلس شورای اسلامی و درقالب بخش هزینه ای تبصره 14، وزارت رفاه و تامین اجتماعی موظف شد با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمات مشمول بیمه یابی خدمات درمانی را حداکثر ظرف 3 ماه تهیه و به تصویب شورای عالی بیمه برساند که این مصوبه لازم الاجراست .

مجلس هفتم همچنین وزارت رفاه و تامین اجتماعی را موظف کرد با هوشمند کردن برنامه های بیمه خدمات درمانی و تهیه نرم افزاری جامع نسبت به صدور دفترچه یا کارت بیمه پایه درمانی همگانی اقدام و طی دستورالعملی، کلیه سازمان های بیمه گر پایه را مکلف به صدور دفترچه یا کارت بیمه پایه خدمات درمانی با درج شماره ملی در آن کند.

همچنین براساس پیشنهاد برخی از نمایندگان و مصوبه مجلس به شورای اسلامی دولت مکلف شد بیمه خدمات درمانی کلیه کارکنان شاغل و بازنشسته یا وظیفه و مستمری بگیر و اعضای خانواده آنها را به نحوی که بتواند طبق تعرفه وزارت بهداشت با مراجعه مستقیم از خدمات کلیه پزشکان و مراکز خدمات بهداشتی و درمانی و آزمایشگاه ها و داروخانه های سراسر کشور بهره مند شوند، ساماندهی نماید.

قرار است آئین نامه مربوط با پیشنهاد مشترک وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رفاه و تامین اجتماعی و کار امور اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد.

براساس بند (الف) تبصره 14 وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مجازشدعلاوه بر بیمارستان های منتخب، بیست درصد از بیمارستان های خود را به صورت هیات امنای اداره نماید.

همچنین براساس مصوبه امشب نمایندگان ملت، دانشگاه های علوم پزشکی موظف شدند 100 درصد اعتبارات عمومی ودرآمدهای اختصاصی بیمارستان های مزبور را در اختیار هیات امنای مربوطه قرار دهند.

این اعتبارات پس از اختصاص به هزینه قطعی منظور خواهد شد و هیات امنا ضمن داشتن اختیار در هزینه کردن اعتبارات، مسئولیت پاسخگویی به دانشگاه مربوطه و وزارت متبوع را دارد که این مسئولیت شامل بدهی های سنوات گذشته نمی شود.

براساس بند (ج) تبصره 14، سازمان انتقال خون موظف شد به منظور حمایت از بیمارانی که به علت دریافت خون و محصولات خونیو بیماری های منتقله از آن مبتلا می گردند، محصولات خونی تولید شده خود را نزد شرکت های بیمه تجاری بیمه نموده و مبلغ 25 میلیارد ریال نیز برای بیمه محصولات خونی اختصاص می یابد.

شرکت های بیمه تجاری نیز متعهد شدند هزینه های مربوط به عوارض و خسارت های ناشی از تزریق محصولات خونی را پرداخت کنند و در صورتی که عوارض وخسارت های ناشی از تزریق محصولات خونی با تشخیص سازمان نظام پزشکی مربوط به اهمال سازمان انتقال خون نباشد، آن سازمان مسئولیتی در تبادل عوارض حقوقی مربوطه نخواهد داشت.

کد خبر 460438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha