به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی پس از بازدید از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در خصوص اهداف حضور پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران اظهارکرد: آثاری که تولید میشود، به این جهت است که به دست مخاطب خود برسد و یکی از مکانهایی که میتوانیم با مخاطب ارتباط برقرار کرده و این آثار را در معرض دید مخاطبان قرار دهیم، همین نمایشگاهها است.
وی با اشاره به حضور پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نمایشگاههای بین المللی گفت: در دو سه سال اخیر سعی کردهایم که در نمایشگاههای خارج از ایران هم وارد شویم، مخصوصاً آثار عربی را در نمایشگاههای کشورهای عربی در معرض دید مخاطبان قرار دهیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: به عنوان مثال، دو سال است که در نمایشگاه بین المللی کتاب تونس حضور پیدا میکنیم و همچنین برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی بیروت و کابل شرکت کردیم و سه چهار سال است که سعی میکنیم در نمایشگاههای عراق شرکت کنیم اما تا حد مطلوب خیلی فاصله داریم.
با محدودیت فضایی در نمایشگاههای کتاب روبرو هستیم
وی با اشاره به حضور پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در نمایشگاهها، محدودیت فضایی است که در اختیارمان قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی گفت: امسال در غرفه نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۲۰۰ اثر این پژوهشگاه را توانستهایم عرضه کنیم و این در حالی است که پژوهشگاه ۱۲۰۰ اثر منتشر شده دارد.
وی اظهارکرد: سعی کردهایم که از طریق نشر دیجیتال هم خود را به مخاطب نزدیک تر کرده و مخاطب بتواند آسانتر و با هزینه کمتری به آثار دسترسی داشته باشد اما همچنان یکی از مشکلات تولیداتمان این است که بسیاری از این تولیدات به دست مخاطب نمیرسد و بسیاری از اوقات مخاطبان مطلع نمیشوند که چنین آثاری منتشر شده است، اما وقتی که از تولید این آثار مطلع میشوند، آثار بسیار مورد استقبال قرار میگیرد.
مسأله محور بودن پژوهشهای دفتر تبلیغات اسلامی
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی در خصوص چشم انداز نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: به دلیل اینکه آثارمان، آثار منحصر به فردی است، بازار نشر ما در سالهای اخیر پیوسته رو به رشد بوده و به گونهای نبوده که بگوییم به عقب برگشته باشیم، چرا که برخی از انتشارات دچار ورشکستگی شدهاند اما در پژوهشگاه به خاطر اینکه انتشارات متکی به پژوهش است و پژوهشها در زمینههای جدید و مورد نیاز انجام میشود و معمولاً مسأله محور است، مراجعه کننده خاص خود را دارد.
وی اضافه کرد: اما به دلیل اینکه بیشتر آثار پژوهشگاه مخاطب تخصصی دارد، طبیعتاً با یک ناشر عمومی متفاوت است و آثار عمومی کمی داریم و در حد دائرةالمعارف قرآن برای نوجوانان و یا آثار در مورد سبک زندگی است.
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی گفت: سعی کردهایم که با توجه به گرانی کاغذ و مشکلاتی که در بخش دسترسی به مخاطبانمان داریم، نشر دیجیتال را توسعه دهیم و بخش دیجیتال هم فوق العاده کم هزینه برای ما و مخاطب است و هم اینکه کتاب به راحتی در دسترس همه جهانیان قرار میگیرد.
نظر شما