۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۸

به مناسبت روز بزرگداشت شیراز؛

۸ هنرمند پیشکسوت هنر مرمت و استادکار بنای تاریخی تجلیل شدند

۸ هنرمند پیشکسوت هنر مرمت و استادکار بنای تاریخی تجلیل شدند

شیراز- از ۸ هنرمند پیشکسوت هنر مرمت و استادکار بنای تاریخی تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین تجلیل از معماران و استادکاران بناهای تاریخی شیراز با عنوان قدر هنر ظهر شنبه در آستانه گرامیداشت روز شیراز با حضور اعضای شورای شهر در بنای تاریخی تجارتخانه پارسیان در ورودی بازار وکیل برگزار شد.

در این مراسم که به مناسبت روز بزرگداشت شیراز برگزار شد، ابراهیم گشتاسبی راد مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری با بیان اینکه شیراز در حوزه معماری صاحب مکتب است، گفت: متأسفانه تاریخ شفاهی معماری این شهر به ویژه آداب و رسوم زیبای آن در حال از بین رفتن است و جای خود را به ارتباط خشک اقتصاد غربی داده است.

وی از لزوم ثبت و ضبط تاریخ شفاهی معماری شیراز سخن گفت و اظهار کرد: امیدوارم جمع آوری و حفظ این تاریخ شفاهی شمع روشنی برای راه آیندگان باشد.

همچنین در این مراسم رئیس هیئت علمی، طراح، معمار و استاد دانشگاه شیراز، درباره معماری پایدار سه زمینه اقتصاد زیست محیطی و اجتماعی برشمرد و گفت: معماری باید بدهی اجتماعی خود را بدهد.

محمد علی آبادی که سال‌ها در این حوزه با اتریشی‌ها و آلمانی‌ها کار کرده عنوان کرد: وقتی به حوزه معماری خویش برگشتیم می‌بینیم در حوزه اجتماعی معماری در بطن مردم قرار دارد و یک وجه معماری پایدار را داشتیم انجام می‌دادیم درحالیکه در حوزه زیست محیطی هم از خاک این کشور استفاده می‌کردیم.

وی اضافه کرد: مکتب شیراز هم داشتیم و اندیشه و ابزار هم متعلق به خودمان بود؛ این درحالیست که بر اساس موضوع انسانی و معماری معاصر دنیا باید آورده به جامعه برسد، یعنی اشتغال بومی در کنار معماری از بین نرود.

سپس محمدجواد شبیه هنرمند سنگتراش پیشکسوت شیرازی گفت: در حرفه سنگ تراشی سنتی تنها کارگاه کشور در جوار حرم سید علا الدین حسین (ع) قرار دارد که از صحن امام رضا (ع) و سالن موسی بن جعفر (ع) توسط ما انجام می‌شود.

وی ساخت محراب، طاق و قوس‌هایی که می‌شود با سنگ کار کرد و… را از جمله خدمات این کارگاه برشمرد و افزود: یکی از کارهای شاخص شیراز در طرح توسعه شاهچراغ (ع) محراب سنگی مقرنس کامل توسط این کارگاه ساخته شده است.

شبیه ادامه داد: متأسفانه مسئولین ما کارگاه یاد شده را گم کرده‌اند درحالیکه به زیارت می آیند اما قدمی در کارگاه ما نمی‌گذارند.

وی اضافه کرد: شیراز در معماری سنتی غنی است و نباید فراموش شود.

شبیه در پایان از برگزاری نمایشگاه هنر سنتی سنگ تراشی در سال جاری خبر داد.

استاد اکبر یزدان پناه دیگر هنرمند استادکار شیرازی هم در این مراسم عنوان کرد: در بنایی هم که کار می‌کنیم وجدان کاری داریم.

وی خواستار حمایت از بنای تاریخی و استادکاران این بخش شد.

یزدان پناه که مناره شیخ دانیال را در شهر خنج ساخته افزود: از میراث فرهنگی می‌خواهم از کسانی که تخصص و رتبه مرمت دارند استفاده کنند؛ به شناسنامه اثر توجه کنند و اصل سابقه بنا را از بین نبرند.

شاگرد استاد رحیم شهرکی و حسن آجرتراش خواستار فکر اساسی برای گروه هنرمندان و استادکاران بناهای تاریخی شد.

همچنین غلامرضا استادیان دغدغه استادکاران را معیشت و بیمه دانست و خواستار در نظر گرفتن این موارد توسط متولیان فرهنگی شد.

در ادامه از ۸ استادکار و معمار از جمله محمدجواد شبیه، اکبر یزدان پناه، رضا محور کریمی، غلامرضا استادیان، کاظم رحمانی، عزت الله شریفی، قاسم مزکی شیرازی و یدالله رستمیان شیرازی نژاد تجلیل شد.

کد خبر 4607701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha