به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل تامین برنامه خارجی سیما صبح امروز در نشست مطبوعاتی فیلمهای نوروزی در جمع خبرنگاران گفت: "تا چند سال قبل معمول نبود برنامههای نوروزی تلویزیون تا قبل از این ایام اطلاعرسانی شود، ولی در حال حاضر اطلاعرسانی خوبی درباره فیلمهای نوروزی انجام شده است. جراید در این زمینه میتوانند اطلاعرسانی بهتری داشته باشند. ما برای برنامههای نوروزی امسال از اواسط آبان ماه شروع به برنامهریزی کردیم."
علی اصغر غلامرضایی در ادامه خاطرنشان کرد: "در طول سال مدام در حال تهیه فیلم هستیم. تعطیلات ما در طول سال کم نیست و ما در نوروز امسال به دلیل پخش فیلمهای خارجی و شلوغ بودن جدول برنامهها تصمیم گرفتیم سریال خارجی پخش نکنیم، چرا که در این شلوغی گم میشد."
مدیر کل تامین برنامه خارجی افزود: "فیلمهای متنوع و شادی برای پخش نوروزی در نظر گرفته شده، چرا که اول ربیعالاول با ایام نوروز تقارن دارد. صبح و عصرهای نوروز برای برنامه کودک و نوجوان انیمیشنهای سینمایی خریداری شده که در این ایام پخش میشود. فیلمهای نوروزی از 29 اسفندماه شروع میشود و تا 17 فروردین مصادف با 17 ربیع الاول ادامه دارد. شبکه جام جم هم فیلمهای ایرانی در ایام نوروز پخش میکند."
وی با بیان اینکه فیلمهای نوروزی در جدول برنامهها دستهبندی شده، خاطرنشان کرد: "فیلمهایی که در قالب برنامه سینما یک از شبکه یک روی آنتن میرود، بعد از آن نقدی کوتاه پخش میشود که اجرای آن بر عهده شاهرخ دولکو است. شبکه دو همچون سال گذشته بعد از فیلم، نقد کوتاهی پخش میکند. کامیار محسنین مجری برنامه است. فیلمهای شبکه دو در ایام نوروز تم خانوادگی و اجتماعی دارد. شبکه سه در ایام نوروز فیلمهای اکشن پخش میکند که به خواسته جوانان نزدیک باشد. حمیدیمقدم هم برای ایام نوروز فیلمهای جذابی برای پخش از شبکه چهار در نظر گرفته است. فیلمهای شبکه تهران هم با مخاطبان این شبکه همخوانی دارد."
غلامرضایی ادامه داد: "فیلمهای "بابل" و "مردگان" هم خریداری شده، اما در نوروز پخش نمیشود. امسال تعداد فیلمهای آمریکایی برای پخش در ایام نوروز نسبت به سال گذشته کمتر شده است. سال گذشته 34 فیلم بود، اما امسال 18 فیلم بود که با یک فیلم در استانها 19 فیلم آمریکایی پخش میشود. 18 فیلم ایرانی، 25 فیلم اروپایی، 21 فیلم از آسیا و آفریقا و چند فیلم مشترک در ایام نوروز پخش میشود. در مجموع 42 فیلم خارجی و ایرانی هم از برنامه کودک سه شبکه پخش میشود. عمده فیلمهای آمریکایی هم تم اجتماعی و خانوادگی دارند و فیلمهای فاخری در نظر گرفته شده که در تمام دنیا به نمایش گذاشته میشود. ما قصد داریم در سال آینده سهم فیلمهای ایرانی را بیشتر کنیم."
وی درباره اینکه فیلمهای خوب قبل از پخش از تلویزیون باید از سینماها پخش شود، افزود: "من معتقدم فیلم اول از سینما، بعد ویدئو و سپس از تلویزیون پخش شود، اما آیا سالن های خوب داریم که مردم رغبت کنند به سینما بروند؟ غیر از چند سینما که بازسازی شده باقی سینماها سالن خوبی ندارند. علاوه بر آن آیا فیلمهایی که فارابی خریداری کرده، همه را اکران کرده است؟ تلویزیون باید دنبال جذب مخاطب باشد و گرنه باید کنار برود. اگر فیلم خوبی اکران میشود، ما هم همان سال باید پخش کنیم و پخش آن در سال بعد فایدهای ندارد. به جای اینکه مخاطب ما پای ماهواره بنشیند و مسائلی هم به او القاء شود، ما میتوانیم به زبان فارسی پخش و صحنههایی که نکات منفی را به بچهها منتقل میکند، حذف کنیم."
مدیر کل تامین برنامه خارجی سیما خاطرنشان کرد: "ما نمیتوانیم هر فیلم ایرانی را پخش کنیم. البته اگر قواعد تلویزیون در فیلم رعایت شود آن را پخش میکنیم. به لحاظ حجاب رسانه صدا و سیما وظایفی دارد و ما نمیتوانیم مثل سینما با آن برخورد کنیم یا نمیتوانیم مثلث عشقی یا بدزبانیها را پخش کنیم."
وی با اشاره به نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما گفت: "نسبت به 10 سال قبل سریالهای خارجی 17 تا 18 درصد خشونت کمتر شده است. از سوی دیگر معتقدم برخی فیلمها نباید پخش شود، حتی بعد از بازبینی اصلاحیه میخورد، اما اختیار با رئیس شبکه است که میتواند کاری را پخش کند. در سال جدید خرید مستندها بیشتر میشود، چرا که استقبال مخاطبان از مستندها زیاد است. همچنین قصد داریم سهم فیلمهای ایرانی را بیشتر کنیم."
نظر شما