۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۳۵

رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران عنوان کرد

آرمستان های قدیمی ری رها شده اند

آرمستان های قدیمی ری رها شده اند

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت : هنوز آرامستان های ابن بابویه و امامزاده عبدالله (ع) ساماندهی نشده و به نوعی این آرامستان ها رها شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن خلیل آبادی درباره آخرین وضعیت تکمیل مجموعه رازی که در مجاورت برج طغرل قرار دارد گفت: فعالیت‌ها در این مجموعه در حال انجام است اما سرعت اجرا کافی نیست.

خلیل آبادی در ادامه افزود: شهرداری می‌بایست توجه ویژه ای به این مجموعه داشته باشد چرا که سرمایه عظیمی در اینجا بلوکه شده که با بهره برداری از آن می‌توان نسبت به فعال شدن ظرفیت‌های گردشگری این منطقه خوشبین بود.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری همچنین در خصوص کارخانه سیمان و ایجاد موزه در آن گفت: این کارخانه اولین کارخانه سیمان در خاورمیانه بوده است که تا سال ۶۴ هم فعال بوده است. از زمان تعطیلی این کارخانه بخشی از آن توسط دانشگاه آزاد اجاره شد و بخش‌هایی هم توسط شرکت‌های خصوصی که البته اقدامات غیر مرتبط در آن انجام می‌گرفت ولی با این وجود بخش عمده‌ای از این کارخانه که مربوط به تولید سیمان بوده باقی مانده است.

خلیل آبادی ابراز امیدواری کرد در آستانه روز جهانی موزه‌ها با همکاری شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی حداقل بخش هسته مرکزی کارخانه به عنوان موزه افتتاح شود.

وی در ادامه همچنین به وضعیت آرامستان های شهر ری اشاره کرد و گفت: متأسفانه به رغم پیگیری‌های فراوانی که داشتیم هنوز آرامستان های ابن بابویه و امامزاده عبدالله (ع) ساماندهی نشده و به نوعی این آرامستان ها رها شده اند. این در حالی است که مقبره شخصیت‌های برجسته و فاخری در این مجموعه‌ها وجود دارد اما خوب نگهداری نمی‌شوند.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری گفت: به رغم آنکه این مقابر دارای ظرفیت‌های گردشگری است و حتی علاقه مندان فراوانی دارد اما تبلیغات مناسبی هم در راین راستا صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که در حوزه گردشگری رشته گور گردی به وجود آمده و طرفداران زیادی دارد و این امر نشان می‌دهد باید در حفظ این آرامستان ها بیش از پیش تلاش کنیم. با این وجود همچنان شاهد هستیم حرائم این آرامستان ها مورد تجاوز قرار می‌گیرد، مقابر تاریخی از بین می‌روند و حتی برخی مقابر در حال تخریب هستند که امیدواریم شهرداری با اوقاف نشست مشترکی ترتیب داده و به این وضعیت خاتمه دهند.

خلیل آبادی همچنین در خصوص آخرین وضعیت چشمه علی گفت: آب به این چشمه بازگشته ولی نه به اندازه‌ای که قبل از حفاری‌های مترو وجود داشت. امیدواریم حفاری‌های مترو هر چه سریع‌تر به اتمام برسد و آب راهه های این چشمه بازسازی شوند تا هر چه سریع‌تر شاهد بازگشت حیات به این چشمه باشیم.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در خاتمه افزود: امیدواریم با افتتاح موزه سیمان، مجموعه رازی و احیای دوباره چشمه علی و همچنین ساماندهی آرامستان های ابن بابویه و امام زاده عبدالله (ع) رینگ گردشگری ری تکمیل شود و شاهد حضور علاقه مندان و گردشگران در این مجموعه‌ها باشیم.

کد خبر 4615950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha