۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۴۵

طاهرنژاد در گفتگو با مهر:

پارلمان اصلاحات ایده کارگزاران بود/پارلمان به انتخابات ۹۸ نمی‌رسد

پارلمان اصلاحات ایده کارگزاران بود/پارلمان به انتخابات ۹۸ نمی‌رسد

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: تلاش این است که «پارلمان اصلاحات» به انتخابات ۹۸ برسد اما بنده خوش بین نیستم.  

یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره سرنوشت پارلمان اصلاحات، گفت: پارلمان اصلاحات از سال‌ها پیش در جبهه اصلاحات مطرح شد و هدف از طرح این پیشنهاد، ایجاد چتری جامع‌تر برای فعالیت انتخاباتی اصلاح طلبان بود که با پیگیری‌های انجام شده در بهمن سال ۹۶ در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مطرح و کلیات آن تصویب شد.

وی خاطرنشان کرد: ماده واحده ای با تبصره ذیل تصویب شد که بر اساس آن نهاد فراگیر و بالادستی به نام پارلمان اصلاحات یا مجمع عالی اصلاح طلبان تشکیل و همه فعالیت‌ها، ذیل او تعریف می‌شود.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: همچنین تبصره دیگری نیز لحاظ شده بود که بر مبنای آن، کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سازوکار قانونی لازم جهت فعالیت و شکل گیری پارلمان اصلاحات را فراهم کند.

طاهرنژاد با بیان اینکه کمیته سیاسی پیشنهادهای احزاب را دریافت و سپس به یک پیش نویس دست یافتند، اظهار داشت: این پیش نویس برای اطلاع به احزاب عضو شورای هماهنگی ارسال و نظرات اصلاحی آنها نیز اخذ شد و اکنون در شورای هماهنگی در دستور کار است.

وی با اعلام اینکه حدود ۱۰ ماده آن (پارلمان اصلاحات) تصویب شده و مابقی هم در دست بررسی است، ابراز امیدواری کرد با آهنگی که جلو می‌رود ظرف یک الی دو ماه آینده به تصویب برسد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره ایده اولیه تشکیل پارلمان اصلاحات، گفت: ایده اولیه توسط محمد علی نجفی که او هم عضو حزب کارگزاران بود مطرح شد و بعد از آن مرعشی پیگیری کرد و در این اواخر کواکبیان خیلی پیگیر بود که در شورای هماهنگی مطرح شود اما ایده اولیه آن برای حزب کارگزاران بود.

طاهرنژاد در پاسخ به این سوال «آیا پرونده پارلمان اصلاحات که هم اکنون در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در حال بررسی است همان ایده نجفی است و یا در مسیر بررسی تفاوت کرده است؟»، تصریح کرد: بعضی اتفاقات تاریخی است و نمی‌شود در آن دست کاری کرد، برای اولین بار در سال ۸۹ نجفی ایده پارلمان اصلاحات را مطرح کرد و بقیه همان ایده را پیگیری کردند از این رو بحث جدیدی نبود که دیگران به آن بپردازند بلکه همان بحث را پردازش کردند تا به نتیجه برسد.

وی در خصوص اینکه رئیس دولت اصلاحات موافقت خود را با تشکیل پارلمان اصلاحات اعلام کرده است اما چرا با کندی پیش می‌رود؟، گفت: خاتمی در جلسه‌ای تمایل خود را نسبت به تشکیل پارلمان اصلاحات اعلام کرده بود اما الان بحثی که وجود دارد و باعث نگرانی دوستان شده این است که این سازوکار نتواند پروانه فعالیت دریافت کند به دلیل آنکه ساختار جدیدی است چرا که حزب، جبهه و ائتلاف نیست و جمع همه آنها است.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی اضافه کرد: به همین جهت تطبیق آن با قانون جدید احزاب باعث نگرانی بعضی از دوستان شده است که با مشکل قانونی مواجه شود به همین دلیل روند رسیدگی آن در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با کندی انجام می‌شود و تردید به وجود آمده هم دلیل این کندی است.

طاهرنژاد درباره اینکه آیا فقط اختلاف نظرها منجر به کندی حرکت در تشکیل پارلمان اصلاحات شده است؟، گفت: در اصل آن تفاهم وجود دارد اما نسبت به ساختار بحث است و مورد اجماع نیست.

وی در خصوص اینکه چرا هنوز اجماع شکل نگرفته است؟، تاکید کرد: مخالفان نگران هستند که ساختار با قانون جدید احزاب مغایرت داشته باشد، زمانی که بحث پارلمان مطرح شده بود هنوز قانون ابلاغ نشده بود اما الان که اعلام شده تطبیق آن با قانون جدید سخت است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین درباره نحوه ترکیب پارلمان اصلاحات، افزود: ترکیب به گونه‌ای است که همه فعالان اصلاح طلب در سطح کشور اعم از کادر احزاب، رهبران احزاب، فعالان سیاسی شناخته شده استان‌ها را پوشش می‌دهد.

طاهرنژاد در پاسخ به این سوال که آیا پارلمان اصلاحات به انتخابات ۹۸ خواهد رسید؟، گفت: تلاش این است که برسد اما بنده خوش بین نیستم.

کد خبر 4616776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha